DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Cheesecake cu zmeura

Mai dăunezi am oferit ca premiu la unul dintre concursurile organizate de pe FB (grupul Scara nutrițională dukan), un tort pentru câștigătoare. Condiția a fost ca aceasta să fie din București.

Și acum vine bomba! Va mai aduceți aminte de tortul Pofta Anei? Numit așa după Ana, care nu a putut să treacă să îl ia, și mâncat de Anca! Ghici ce? Tot Anca a fost fericita norocoasă care a câștigat concursul și care se va delecta cu tortul de azi. Deja i l-am arătat. Și culmea, e ziua prietenului ei azi, deci La mulți ani din partea mea și un tort delicios!

Rețeta e simplă, ingredientele comune, deci spor la treabă.

Faza Consolidare, Stabilizare definitivă

Scara nutrițională – începând de Miercuri

Ingrediente bază (tava are circa 18-20 cm diametru):

-2 albușuri

- 1 gălbenuș

- 1 lgt făină konjac

- 2 lg tărâțe de ovăz

2 lg îndulcitor xilitol/eritritol

-esență de vanilie

Ingrediente strat de brânză:

-500 g brânză degresată

- 150 g iaurt grecesc degresat

- 1 ou

- 2 lg amidon de porumb

- 4 lg îndulcitor xilitol/eritritol

-esență de vanilie

- 1 cană zmeură

Ingrediente topping:

-1 cană zmeură

Ingrediente jeleu:

- 100 ml sirop de zmeură

-2 lg îndulcitor xilitol/eritritol

3 foi de gelatină

Preparare:

Batem albușurile spumă, adăugăm gălbenușul și făina de konjac și continuăm să mai amestecăm cu telul sau mixerul 2-3 minute până se îngroașă compoziția. Adăugăm îndulcitorul, tărâțele și esența și punem compoziția în tavă! Coacem 12-15 minute la 180 de grade.

Între timp preparăm brânza. Punem toate ingredientele, mai puțin zmeura, într-un bol și omogenizăm compoziția. Adăugăm apoi zmeura și amestecăm încet să nu se zdrobească aceasta.

Turnăm brânza peste blat și dăm înapoi la copt circa 50-60 minute. Lăsăm la răcit.

Pentru jeleu luați o cană de zmeură, o blenduiți și apoi o treceți prin sită. Siropul care se scurge îl puneți la fiert cu îndulcitor. Între timp foile de gelatină le hidratați în apă rece. Dacă nu aveți 100 ml de sirop, completați cu apă. Lăsați să se dizolve îndulcitorul, apoi opriți focul și puneți foile de gelatină hidratate și scurse de apă.

După ce s-a răcit cheesecake-ul puneți un strat de zmeură deasupra și turnați jeleul (în aceeași tavă în care s-a copt). Lăsați la frigider cel puțin 2 ore să se întărească jeleul.

E un desert delicios și super aromat! Atenție la tavă, pentru orice tavă mai mare decât a mea vă rog să măriți cantitățile la ingrediente.

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: