DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Prajitura rasturnata cu mere si caramel

V-am povestit de multe ori ca sunt fanul prajiturilor/placintelor cu mere. Le-as manca sub orice forma si oricand. Si pentru ca e iarna si frig afara imi place sa se simta in casa mirosul de mar cu scortisoara. Imi aduce aminte printre altele de copilarie si de acele vremuri cand iarna era cu multa zapada. Ce timpuri… Si acum iata-ne in decembrie fara sa fii vazut macar un fulg de zapada.

Dar sa ne intoarcem la reteta de azi. Nu este o reteta dukan, dar pentru cei care tineti dieta gasiti mai multe variante de retete cu mere pe site si va invit sa le accesati.

Faza: Consolidare (Masa de sarbatoare), Stabilizare definitive

Scara nutritionala – Duminica (Masa de sarbatoare)

Ingrediente:

-150 g unt la temperatura camerei

- 250 g zahar

- 250-300 g faina

- 4 oua

- 2 lgt praf de copt

- 1 lgt scortisoara

- un varf de sare

- 2-3 mere

- 5 lg caramel (reteta AICI)

Preparare:

Se mixeaza intr-un bol untul cu zaharul, la care se adauga pe rand cate un ou. Lasam mixerul deoparte si continuam cu lingura.

Adaugam praful de copt, scortisoara, si faina cate o lingura pe rand.

Intre timp curatam merele de coaja si le taiem felii. Le asezam pe fundul unei tavi tapetata cu hartie de copt. Peste mereu punem cu lingura caramelul, din loc in loc.

Turnam blatul peste mere si il indreptam.

Introducem tava in cuptorul incins la 180 de grade si coacem 30-40 minute sau pana trece testul scobitorii.

Se rastoarna tava si se lasa prajitura la racit.

Pofta buna!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: