DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Piure dulce de dovleac cu scortisoara

A apărut și dovleacul așa că vreau să vă propun câteva rețete care îl au la bază. Se pot foace multe dulciuri care să aibă la bază dovleacul și ar fi păcat să îl ratați. Sper să încercați aceste rețete și să vă placă.

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-1 dovleac de dimensiuni medii

- 1 și ½ lgt scorțișoară

- îndulcitor lichid după gust

- esență vanilie

Preparare. Se taie dovleacul pe jumătate și se curăță de sâmburi. Apoi se taie de-a lungul în mai multe felii și se așează în tavă. Introducem tava în cuptorul încins la 180 de grade și lăsăm circa 45 minute. O altă variantă mai rapidă ar fi să îl tăiem cubulețe, îl punem într-un vas pe care îl acoperim cu folie și îi preparăm în cuptorul cu microunde.

După ce s-a copt îl lăsăm la răcit puțin, iar apoi îi curățăm coaja. Miezul copt îl punem în blender, adăugăm scorțioara, cuișoarele, îndulcitorul și vanilia și blenduim fin.

Piureul rezultat îl puteți consuma ca atare, cu iaurt sau în alte rețete (precum aceasta http://www.retete-dukan.ro/tarta-cu-branza-si-dulceata-de-rubarba/ – înlocuiți dulceața de rubarbă cu piureul de dovleac). Se păstrează câteva zile la frigider.

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

Bijuterii dama S-ar putea sa iti placa si:
  • Cursuri web design acreditateCursuri grafica acreditate
    Bijuterii cu perle de cultura

CATEGORII RETETE

DULCIURI

toate dulciurile | retete-dukan.ro

MANCARURI CU PUI/CURCAN

toate retetele | MANCARURI CU PUI/CURCAN

MANCARURI CU VITA

toate retetele | MANCARURI CU VITA

PAINE/PIZZA

toate retetele | PAINE/PIZZA

SUPE/CIORBE

toate retetele | SUPE/CIORBE

VARIANTE MENIU

toate retetele | VARIANTE MENIU

RETETE PESTE

toate retetele | RETETE PESTE

SALATE/ALTE MANCARURI

toate retetele | SALATE/ALTE MANCARURI

RETETE DE POST

toate retetele | RETETE DE POST

APERITIVE

toate retetele | APERITIVE

BAUTURI

MENIU DE PASTI

MENIU DE CRACIUN

  • jucarii handmade