DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Pasca in stil clasic

Chiar dacă e târziu și poate ați terminat pregătirile, poate unii mai caută o rețetă de pască în stil clasic. Așa că vă dau rețeta mea și vă spun că a mea e proaspăt scoasă din cuptor.

Faza Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente aluat:

- 125 ml lapte călduț

- 50 g unt topit

- 1 ou

- 50 g zahăr

- 1 plic zahăr vanilat

- ¼ lgt sare

- 275 g făină albă

- ½ plic drojdie uscată

Ingrediente umplutură:

-500-600 g brânză dulce

- 250 g smântână

- 2 ouă

-100 g zahăr

- 100 g stafide hidratate în apă și esență de rom

- 1 plic zahăr praf vanilat

Preparare:

În mașina de făcut pâine se pun ingredientele în ordinea în care sunt trecute mai sus. Puneți mașina pe programul de frământare și dospire care dureaza în mod frecvent circa 1 oră și jumătate. Dacă îl frământați cu mâna îl lăsați aceeași durată de timp.

Între timp pregătiți și umplutura amestecând toate ingredientele prezentate mai sus.

Dupa ce aluatul este frământat și dospit, se pune pe masă unsă cu ulei și se întinde în formă rotundă. Eu am folosit o tavă de tartă unsă cu ulei și tapetată cu făină. Am întins aluatul în toată tava și peste marginile acesteia (se vede în poză). Se toarnă compoziția și apoi marginile exterioare de aluat se aduc în interior peste umplutură. Dacă doriți puteți păstra o bucată de aluat și să faceți o împletitură pe care să o puneți pe margine. Se mai lasă afară circa 10 minute.

Înainte de a se da la cuptor, se unge cu un galbenuș de ou amestecat cu 3 linguri de lapte.  Se dă la cuptor la 170 grade pentru cca 60 minute, sau până se rumenește și umplutura se întărește.

Se lasă la răcit și se consumă ca atare sau pudrată cu zahăr vanilat.

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: