Negresa insiropata cu rom
Un dulce delcios pe care vi-l recomand cu drag! Se prepară rapid și dispare din farfurie și mai rapid.
Faza Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
-3 ouă
- 4 lg tărâțe de ovăz (de preferat măcinate)
- 2 lg tărâțe de grâu
- 6 lg lapte praf degresat
- îndulcitor după gust
-2 lg iaurt degresat
- 1 lgt ness
- 1 lg cacao degresată
- ½ lgt praf de copt
Ingrediente sirop:
-150 ml lapte degresat
- esență de rom după gust (contează f mult aroma de rom)
- 1-2 lg îndulcitor
Preparare. Separăm albușurile de gălbenușuri și le batem cu puțină sare spumă tare cu mixerul. Gălbenușurile le amestecăm cu iaurtul și le turnăm încet peste spuma de albușuri. Oprim mixerul și adăugăm pe rând ingredientele uscate (tărâțele, laptele praf degresat, îndulcitorul, cacaua, ness-ul, praful de copt). Amestecăm încet compoziția de sus în jos.
O turnăm într-o tavă de chec și o dăm la cuptorul încins la 180 grade circa 30-35 minute (testul cu scobitoarea).
Între timp pregătim siropul. Încălzim laptele și îl amestecăm cu celelalte ingrediente. După ce s-a răcit blatul îl înțepăm din loc în loc cu o scobitoare și turnăm deasupra siropul (cel mai bine e să lăsați blatul în tava în care l-ati copt). Punem apoi blatul la frigider cel puțin o oră.
Poftă bună!
O negresa super delicioasa, care nu solicita multa munca! Multumim, Ioana! :* <3
Cu drag Elena. Ma bucur ca ai incercat-o asa repede! Cred ca ai fost prima :* :*
foarte buna cu greu ma abtin sa nu o mananc pe toata.multumesc pentru reteta
Cu drag! :*
Un gust deosebit, romul chiar face toată diferența. Mulțumesc mult, nu doar pentru rețeta acesta ,ci pentru întregul efort în a-i susține pe cei aflați la dietă.
Cu drag Alina! :*
Mulțumim pentru rețetă.Este grozavă! Cu cât o ții mai mult la frigider cu atât e mai bună!
Ma bucur ca iti place Nic :*
Putem pune altceva in locul laptelui praf degresat?
Nu. Poti doar sa nu il pui.
Am respectat toate cantitatile dar nu a iesit nici pe departe asa de inalta ca in poza mi-a iesit cam de doua degete in inaltime.
Ce dimensiuni are tava ta Alina?
Am folosit Dry Cooker. Ce dimensiune ar trebui sa aiba tava, e bine de stiut pentru data viitoare. La gust a iesit foarte buna. Multumesc.
Alina, nu ai citit cu atentie. Scrie ca am pus compozitia in tava de chec, iar aceasta are dimensiuni standard (cu mici exceptii). Dry cooker este mult mai mare si de-aia nu ti-a iesit inalta. Ma bucur insa ca ti-a placut! :*
Buna! Tin regimul de o luna si ma batea gandul sa renunt,deja simteam ca nu mai pot,dar am descoperit prajiturile tale :X. Am incercat cateva si sunt super.
Ma bucur sa aud asta. Nu renunta daca ti-ai propus un scop! Succes!
Din pacate nu stiu ce dimensiune are, am facut-o in Dry Cooker.
Servus Ioana! La multi ani pentru ziua de nume si pentru noul an!!! :*
Sarut mana! A fost foarte buna!
Am pregatit si eu negresa si am venit sa ma laud
Uite aici cum mi-a iesit mie: http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2014/01/negresa-dukan-insiropata.html
Te pup si ms Cristina!
buna ziua.de unde cumparam lapte praf degresat sau cacaco degresata? multumesc
Laptele praf de pe net (cu cautare pe google), iar cacao degresata cu 11% grasime gasiti in magazine de la dr.oetker, dar si de la altii.
Bun,bun!A trebuit sa inlocuiesc laptele praf-lipsa- cu o lingura faina de soia si am facut 2oo ml sos.Super!
Pot sa folosesc lapte praf din soia?
Pot folosi lapte praf din soia?
Nu am gasit info despre el, deci nu pot face recomandari.
Soia 95%, fructoza 5%
Fructoza nu e buna in dieta dukan.
Avem voie tarate de grau in atac?imi cer scuze poate ai mai scris in alte postari dar asta am vazut-o prima si imi atrage atentia mult.Mersi
Ai voie o lingura pe zi, considerata ca fiind ok pentru digestie. Din atac, da.
Am taiat negresa si am pus un strat de branza dietetica cu esenta de lamaie si putin indulcitor. Nu stiu daca tuturor le place combinatia de rom cu lamaie, dar mie mi-a placut la nebunie.
Sa iti fie de bine!
Salut! Sunt inca incepatoare in dieta Dukan, azi am trecut la croaziera si am facut negresa ta
Vreau sa-ti spun ca a iesit de-li-cioa-sa!!! Multumesc ca existi si ca inventezi astfel de retete, imi sunt de un real folos! In plus am incercat si painica ta la microunde care este singura pe acre am reusit s-o savurez cu adevarat! La negresa eu nu am pus lapte praf(inca nu mi-am comandat, dar urmeaza) si nici tarata de grau ca am uitat dar tot a iesit un deliciu! Te pup, abia astept sa mai incerc si alte retete de aici
Ma bucur ca ti-a placut
Buna, Ioana! O intrebare: daca sunt la consolidare pot inlocui taratele cu faina integrala? Daca da, in aceleasi cantitati presupun.Multumesc.
Cam in aceeasi proportie zic eu (cred ca merge si dublu chiar). Nu am incercat.
Siropul trebuie sa fie cald cand il turnam peste blatul racit?
nu. rece poate fi.
Excelenta!