DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Tocanita de vita

O rețetă perfectă pentru o cină de weekend și spun asta deoarece chiar dacă este ușor de realizat cere mai mult timp pentru preparare. Dar rezultatul merită toată așteptarea și familia va fi extreme de încântată de rezultat. Cel puțin la noi așa este de fiecare dată.

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-400 g carne de vita

-1-2 morcovi în funcție de mărime

-1 ardei gras roșu

-1ceapă mai mare

-2-3 foi de dafin

-1 legatură pătrunjel

-200 ml suc de roșii

-sare, piper

-1 lg boia dulce

-1 lgt ulei de măsline

Preparare. Legumele (ceapa, ardeiul și morcovii) se spală și se taie cubulețe, respective rondele. Spălăm carnea de vită și o tăiem cubulețe de marime potrivita. Punem uleiul într-o tigaie și înăbușim carnea la foc mic. După ce carnea s-a făcut (și-a schimbat culoarea) adăugăm legumele peste și le mai ”călim” câteva minute (eventual punem și un strop de apă).

Apoi adăugăm 1-2 căni de apă în funcție de cât de mult sos ne dorim să fie în tocăniță și foile de dafin. Acoperim vasul și lăsăm tocănița să fiarbă la foc mediu în jur de 40 minute, amestecând din când în când.

Ne mai rămâne un singur pas și anume să adăugăm sucul de roșii, sarea, piperul și boiaua dulce și continuăm să o lăsăm să fiarbă cu capacul pus (aproximativ 30 minute). Timpul de fierbere al cărnii de vită diferă foarte mult de la o carne la alta și este destul de greu de estimat cât este durata finală de fierbere.

Tocăm pătrunjelul verde mărunt și îl punem imediat ce luăm tocănița de vită de pe foc (eu am uitat să îl pun când am făcut pozele).

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: