DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Panna cotta cu cafea

Panna cotta este o budincă rece italiană, realizată pe bază de smântână și lapte. Se poate consuma simplă sau în combinație cu diverse arome. Cum în dieta dukan nu avem voie să folosim smântână în primele două faze, putem face panna cotta dukan pe bază de lapte.

Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-5o ml cafea espresso (tare)

- 250 ml lapte degresat

- 2 lg îndulcitor lichid (sau după gust)

- 1 plic de gelatină granule sau 5 foi de gelatină

Preparare:

Mai întâi punem gelatina la hidratat (cea foi în apă la temperatura camerei, cea granule în 50 ml din cei 250 necesari).

Între timp pregătim cafeaua pe care apoi o amestecăm cu restul de lapte și îndulcitorul și o punem pe foc la încălzit (nu o lăsăm însă să dea în clocot). Oprim focul și o dăm deoparte.

Dacă folosim folosim foile de gelatină atunci le scoatem din apa în care le-am hidratat, le scurgem puțin și le punem în laptele cu cafea amestecând ca să se dizolve.

Dacă folosim gelatina granule atunci luăm păhărelul în care am dizolvat-o în lapte și îl punem la bain marie pănă granulele s-au dizolvat, iar apoi o turnăm peste laptele cu cafea si omogenizăm.

Turnăm laptele într-un vas (preferabil simplu de silicon) și dăm la rece pentru circa 3-4 ore până se întărește. Se consumă ca atare.

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: