DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Dulceata de dovleac

Cum vă spuneam au apărut și dovlecii și îi putem folosi în mai multe feluri. Astăzi propun o rețetă de dulceață de dovleac, făcută cu îndulcitor, astfel încât ea poate fi consumată și de diabetici. În dieta dukan dulceața de dovleac este permisă începând cu croaziera în zilele de proteine-legume (PL). Deasemenea, ea poate fi consumată simplă sau poate fi folosită la prăjituri și tarte.

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-1 kg de dovleac ras

- 150 g îndulcitor (după gust, de preferat xilitolul)

- zeama de la o lămâie

-250-300 ml apă

- 1-2 lgt scorțișoară si/sau 1 păstaie de vanilie

Preparare. Dovleacul proaspăt se curăță de coajă și se dă prin răzătoare. Se presară peste el jumătate din îndulcitor și se lasă câteva ore la frigider (nu lasa foarte mult sirop ca nu are cum penru ca folosim indulcitor). Se pune într-o oală cu fundul mai gros, se adaugă restul de îndulcitor (e greu de aproximat gramajul deoarece depinde de îndulcitorul folosit, așa că e mai bine să vă ghidaâi după propriul gust), sucul de lămâie, apa, scorțișoara/vanilia și se pune la fiert la foc mic. Trebuie să amestecați destul de des în ea ca să nu se prindă. Dacă vi se pare ca e prea puțină zeamă mai adăugați apă. Trebuie să fiarbă circa 50-60 minute. Dacă doriți puteți să adăugați și un gelifiant pentru a se păstra mai bine.

Intre timp pregătim și borcanele spalate și uscate, iar in momentul când închidem aragazul punem dulceata așa fierbinte în borcanele sterilizate, înfiletăm și …cam atât. Lasam la racit borcanele invelite intr-un pled gros.

Pofta buna!

 

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: