DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Cupcakes cu dovleac

Dacă v-am dat rețeta de piure dulce de dovleac eu zic să vă și dau o sugestie pentru modul în care puteți folosi acest piure în alte preparate. Nouă ne-au plăcut foarte mult aceste cupcakes la care am făcut un frosting pe bază de brânză și dovleac.

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente cupcakes (6 bucăți):

-4 lg tărâțe de ovăz

-2 lg tărâțe de grâu

-6 lg lapte praf degresat

- 2 ouă

- 50 ml lapte degresat

- 3 lg piure dulce de dovleac

- 1 lgt cu vârf praf de copt

- 3 lg îndulcitor (sau după gust)

- 1 lgt scorțișoară

Ingrediente pentru frosting:

-3 lg brânză degresată sau quark

- 2 lg piure dulce de dovleac

- 2 foi de gelatină

- 3 lg de lapte degresat

Preparare brioșe. Într-un bol amestecăm ingredientele uscate (tărâțele și laptele praf). Adăugăm apoi ouăle, laptele degresat, piureul de dovleac, praful de copt, îndulcitorul și scorțișoara. Omogenizăm bine compoziția și o turnăm în formele de silicon, umplem fiecare formă circa trei sferturi (mie mi-au ieșit 8 bucăți deoarece au ocupat și formele de hârtie spațiu). Apropo, nu vă recomand să le puneți în forme de hârtie deoarece se lipește compoziția și se pierde mult.

Introducem în cuptorul încins la 160 de grade și coacem circa 20-25 minute (faceți testul celebru cu scobitoarea). Le scoatem din cuptor și le lăsăm să se răcească bine de tot.

Preparare frosting. Puneți mai întâi gelatina la hidratat în apă rece (5 minute). Încălziți laptele, scoateți gelatina din apă și o puneți în lapte spre dizolvare. Adăugați laptele peste brânză, puneți piureul de dovleac și omogenizați bine de tot. Lăsați la frigider 15-20 minute pentru a se întări puțin. Puneți frostingul într-un posh și ornăm cupcakes-urile reci. Se pun și se păstrează la frigider.

Poftă bună!

 

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: