DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Briose cu ness si vanilie

Foarte delicioase aceste brioșe pe care le fac destul de des atunci când vreau ceva dulce rapid și ușor de făcut. În plus, în felul asta putem consuma într-un mod cât mai plăcut porția zilnică de tărâțe de ovăz.

Faza Atac, Croazieră (PL, PP), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente (8-9 bucăți):

-4 lg tărâțe de ovăz

-2 lg tărâțe de grâu

-6 lg lapte praf degresat

- 3 ouă

- 2 lg iaurt degresat (eu am folosesc iaurt gecesc cu 2% grăsime)

- 1 lgt cu vârf praf de copt

- 3 lg îndulcitor (sau după gust)

- esență de vanilie

- 1 lgt cacao degresată(poate fi optionala, da insa culoare) – la Atac nu se pune

- 1 lg ness

Preparare brioșe. Gălbenușurile le amestecăm cu iaurtul. Albușurile cu puțină sare le mixăm spumă tare. Când e sufficient de bine legată spuma adăugăm compoziția de gălbenușuri și iaurt și mai mixăm puțin să se omogenizeze. Adăugăm apoi în ploaie ingredientele uscate (tărâțele și laptele praf), praful de copt și  îndulcitorul. Împărțim apoi compoziția în două. În jumătate punem esență de vanilie, iar în cealaltă jumătate punem cacaua si nessul.  Pregătim formele de brioșe de silicon și punem căte o lingură din fiecare compoziție până umplem formele. În felul asta brioșele o să iasă ”vărgate”.

Introducem în cuptorul încins la 160 de grade și coacem circa 20-25 minute (faceți testul celebru cu scobitoarea). Le scoatem din cuptor și le lăsăm să se răcească bine de tot. Se consumă ca atare, cu lapte  sau cu iaurt.

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: