DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Spanac cu ochiuri

A venit primăvara! Cel puțin teoretic. Practic, am început să găsim în piață produse de sezon proaspete: spanac, ștevie, lobodă, salată verde, ceapă verde, usturoi… Bun de tot! Așa că am pus mâna pe o legătură mare de spanac și am purces la a întocmi o rețetă dukan cu el! Vedeți în poze ce a iesit!

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă

Porții – 2

Ingrediente:

-1 kg de spanac proaspăt

- 250 ml lapte

- 1 lg amidon de porumb

- sare, piper

-2 ouă

Începem prin a curăța și spăla spanacul foarte bine. Într-o oală punem cam trei sferturi apa la încălzit pe aragaz. Când apa dă în clocot puneți spanacul în ea și lăsați-l la fiert cca 20 minute. Când s-a fiert îl scoateți într-o strecurătoare și îl lăsați să se scurgă de apă. Apoi îl puneți pe un tocător și îl tocați mărunt.

Laptele îl amestecați cu amidonul de porumb și îl turnați în cratiță. Peste lapte puneți spanacul și îl condimentați cu sare și piper. Dați focul mediu și amestecați până se îngroașă laptele. În acel moment spanacul este gata!

Până se răcește puțin luați cele 2 ouă și le prăjiți ochiuri (fără ulei) într-o tigaie cu capac (eu am folosit dry cooker-ul). Puneți spanacul în farfurie, ouăle deasupra și …

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: