DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Copane de pui in folie

O rețetă care merge foarte bine în zilele de atac sau la PP în dieta dukan, sau acompaniată de o garnitură de legume dacă nu sunteți la dietă (sau sunteți la PL). Este o rețetă pe care am găsit-o în cartea de rețete a lui P. Dukan și pe care am adaptat-o pe parcurs, fiindcă am făcut-o de câteva ori în timpul dietei. Sfatul meu pentru cei care urmează dieta dukan sau orice altă dietă cu principii asemănătoare este acela de a diversifica meniul cât mai mult. În felul acesta nici nu veți simți că sunteți la dietă dragii mei.

Faza  Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-4 copănele de pui

-150-200 g brânză degresată

- 1 ceapă albă sau 2 fire ceapă verde (și mai bună)

- 1 lg pătrunjel verde tocat

- sare, piper, ierburi aromate

Preparare:

Din brânză, ceapa tăiată mărunt, pătrunjel și condimente se prepară o pastă. De aici puteți urma două variante. Prima este aceea în care păstrați pielea pe copănele și faceți un buzunar sub aceasta de jur împrejur. Umpleți interiorul dintre piele și carne cu brânză, iar cu ce rămâne ungeți pe dinafară copănelele.

Varianta a doua este cea în care dați pielea de o parte și crestați carnea din loc în loc (cam 1 cm adâncime). Introduceți în aceste incizii umplutura de brânză și ungeți cu restul copănelele.

Indiferent de variantă, puneți copănelele individual sau împreună pe folie de aluminiu și înveliți bine copanul/copanele cu aceasta. Lăsați la frigider cel puțin 30 minute și apoi se pun așa învelite într-o tavă/vas rezistent la cuptor. Se introduc în cuptorul încins la 170 de grade și se lasă circa 35-45 minute. Dacă vreți spre sfârșit puteți desface folia de aluminiu. Rezultatul este unul delicios de tot.

Poftă bună!

 

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: