DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Pain doux (fără tolerate)

Sună franțuzesc nu? Îmi plac pâinicile dulci, iar când merg în Franța îmi place să le am pe masă la micul dejun. Sunt bune de tot….Și când nu ești la dietă merg de minune cu puțin unt și o dulceață delciioasă…Dar să ne revenim.

Rețeta de față este varianta dukan a acestor pâinici dulci și în plus este o rețtă care nu conține alimente tolerate. Mi-am achiziționat ieri tava în care le-am făcut și pe care o căutam de mult. Vreau să vă spun că m-am îndrăgostit de ea și cred că multe deserturi de acum încolo vor fi făcute în ea. Hai să vedem cu e însă rețeta.

Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-4 ouă

-4 lg tărâțe de ovăz măcinate fin

-6 lg lapte praf degresat

- 4-5 linguri îndulcitor pudră (2-3 lichid)

- 1 fiolă esență vanilie

- 1 lgt praf de copt

- ½ câteva fire de șofran (opțional)

Preparare:

Separăm albușurile de gălbenușuri. Batem spumă albușurile cu puțină sare. Dar să fie spuma fermă. Adăugăm gălbenușurile și îndulcitorul și mai mixăm 1-2 minute.

Scoatem mixerul și îl înlocuim cu o lingură. Turnăm pe rând cu lingura în ploaie tărâțele de ovăz și laptele praf degresat și amestecăm încet în compoziție de sus în jos. În final adăugăm vanilia, șofranul pisat și praful de copt.

Punem cu lingura compoziția în formele individuale din tavă. Dacă nu aveți tava din poze atunci cred că merg formele de brioșe. Mie mi-au ieșit 8 pâinici (brioșe cred că ies mai multe).

Se introduce tava în cuptorul încins la 180 de grade și se coc circa 20-25 minute (testul cu scobitoarea). Se lasă la răcit și se consumă cu plăcere. Se vede mai jos in poza ce pufoase sunt.

Poftă bună!

 

 

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: