DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Galuste cu prune

Hmm… Am rețeta asta (și pozele) de 2 ani în calculator dar am tot ezitat să o urc. Asta pentru că vor fi unii care sigur vor spune ce cauta la dietă găluștele cu prune. Dar în acești doi ani numărul celor care urmăresc site-ul a crescut și nu toți țin dietă, deci li se cuvin și lor câteva rețete.

În plus, găluștele cu prune sunt unele dintre preferatele mele. Și mama le face într-un mare fel…. Apropo, știați că noi în Ardeal le spunem ”gomboațe cu prune”? Nu știu de unde și cum, dar așa le spune. Dar gata cu vorbăria și să vă spun cum le fac.

Faza Consolidare (masa de sărbătoare), Stabilizare definitivă

Scara nutrițională – Duminca la masa de sărbătoare

Ingrediente:

-1 kg cartofi

-250 g faină

-2 ouă

-2 lg ulei

-20-25 prune

-100 g zahăr

-1 lgt scorțișoară

Ingrediente pentru pesmet:

-50 g unt

- 200 g pesmet

- 5 lg zahăr vanilat

Preparare:

Fierbem cartofii în coajă cu în apă cu sare. După ce au fiert se curăță de coajă și se pisează cu furculița sau chiar mixerul, ca pentru piure, iar apoi se adaugă ouăle bătute puțin, uleiul și făina.

Compoziția rezultată se frământă bine până rezultă un aluat mai moale și lipicios.

Împărțim aluatul în două (că e mult) și întindem o foaie subțire pe o planșetă pudrată cu făină. Apoi tăiem foaia în pătrate suficient de mari pentru a acoperi o prună sau o jumătate (cum preferați) și modelăm aluatul în jurul prunei. Înainte de a pune prunele (curățate de sâmburi) în aluat, amestecați zahărul cu scorțișoara și treceți fiecare prună prin zahăr.

Dupa ce ați terminat de modelat toate găluștele le punem la fiert în apă cu puțină sare (dacă se lipesc de fundul oalei scuturați oala, iar găluștele se vor ridica la suprafață).

Cât fierb găluștele pregătiți pesmetul. Într-o tigaie se topește untul și se adaugă pesmetul, apoi se lasă la prăjit circa 5 minute. La final se adaugă și zahărul vanilat.

Găluștile se lasă la fiert 5-10 minute iar se scot cu o paletă și se trec prin pesmet.

Se consumă ca atare, calde sau reci.

Poftă bună!

 

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: