DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Ciorba de curcan cu spanac si zdrente de ou

Nouă ne plac mult ciorbele. Nu există mai mult de o zi în care să nu mâncăm ciorbă în casă sau pe unde ne prinde prânzul. Așa că diversific cât se poate ca să nu ne plictisim. Deși trebuie să recunosc că în ultima vreme am consumat ciorbe făcute cu tarhon în oțet, am mai diversificat și cu alte ciorbe, mai ales că acum a apărut deja leușteanul verde și spanacul. Așa și cu ciorba de față. Musai să o faceți și voi.

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-1 bucată piept de curcan sau pulpă inferioară fără piele

-2 morcovi

-1 ceapă

-1 ardei gras

-1 bucată țelină

- 1 legătură spanac proaspăt  (200-300 g)

- 2 ouă

-1/2 l bors

- leustean verde

- sare, piper

 Preparare:

Carnea de curcan se pune la fiert în apă rece. Lăsați-o să fiarbă circa 25-30 minute, iar apoi adăugați zarzavaturile curăţate şi tocate mărunt și se lasă la fiert mai departe circa 20-25 minute. Între timp spălați frunzele de spanac şi le tocați mărunt, apoi le adăugați în oală. Acriți ciorba cu borşul fiert în prealabil.

Pentru zdrențe batem ouăle bine de tot. Mai dăm supa odată în clocot și dăm focul mai mic. Cu furculița luăm din oul bătut și îl turnăm încet peste supa care mai clocotește. Sau direct cu vasul în care sunt ouăle, dar să curgă în fir subțire de tot. Cu o lingură amestecăm în supă pe parcursul acestei operațiuni. Când am terminat de făcut zdrențele oprim și focul și presărăm deasupra leușteanul verde tocat mărunt.

Poftă bună!

 

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: