DIETA DUKAN/UTILE

Tarta cu rubarba

V-am spus că v-am pregătit câteva rețete cu rubarbă. Astăzi o rețetă dukan de tartă cu rubarbă delicioasă care poate fi consumată atât de cei care urmează dieta cât și de cei care nu sunt la dietă. Despre proprietățile rubarbei puteți citi mai multe aici.

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

 -3 ouă

- 4 lg de tărâțe de ovăz

- 4-5 lg de lapte praf degresat

- 2 lg amidon de porumb

- 2 lg quark sau iaurt

- ½ lgt praf de copt

- îndulcitor 3 lg (sau după gust)

- esență de vanilie

- 2 tije de rubarbă tăiate în bucăți de circa 0,5 cm grosime

Separăm albușurile de gălbenușuri. Acestea din urmă le amestecăm cu quarkul, tărâțele de ovăz, laptele praf degresat, amidonul și îndulcitorul pudră și omogenizăm. Adăugăm esența de vanilie și praful de copt și lăsăm deoparte până batem albușurile spumă tare de tot. Integrăm albușurile spumă în compoziția cu gălbenușurile, amestecând de sus în jos (și nu în sensul acelor de ceasornic, ca să rămână aerată compoziția).

Întindem un strat de aluat în tavă (eu am folosit o tavă de silicon de circa 22 cm în diametru), apoi adăugăm ¾ din bucățile de rubarbă, adăugăm restul de compoziție și presărăm deasupra bucățile de rubarbă rămase.

Introducem în cuptorul încins la 170 grade și coacem pentru circa 25-30 minute (sau până trece testul scobitorii).

Rubarba acrișoară dă o savoare deosebită prăjiturii (e ca și cum ați fi folosit bucăți de măr acrișor). Se consumă rece, pudrata cu indulcitor.

Poftă bună!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Share
this article on Facebook

25 Responses to Tarta cu rubarba

  1. Viorica spune:

    f bine arata, cu siguranta o voi face!

  2. alina spune:

    rubarba cu ce mai poate fi inlocuita?

  3. Sorina spune:

    Buna,din nou aceeasi intrebare: cu ce putem inlocui laptele praf? Eu sunt un fan al acestui site si impreuna cu cateva prietene care tin si ele cura,ne preparam zilnic meniul cu retete de aici.Aceasta intrebare despre laptele praf este foarte frecventa si mi-as permite sa fac o sugestie stiind ca nu toata lumea isi permite sa cumpere laptele praf,poate ca atunci cand postezi retete sa scrii si alternative : 3 lg lapte praf sau…..Doar o parere,sper sa nu fie cu suparare.O zi buna!

    • admin spune:

      Buna. Nu ma supar, o sa incerc sa dau optiuni :) . In reteta asta le poti inlocui cu 4 lg de tarate de grau. Ideea este ca laptele praf le face mai gustoase si le da consistenta si el.

  4. adriana spune:

    unde pot gasi rubarba?

  5. Oana g spune:

    Rubarba se prepara inainte de a fi pusa in praji cumva anume ?

  6. Anca spune:

    delicioasa!! n am avut rabdare sa se raceasca bine pentru ca mirosea pre bine ;) ) merci pentru reteta ;)

  7. Viorica spune:

    cea mai puna prajitura facuta vreodata la dieta Dukan:) ma tot uit la ea si ma intreb, sigur nu am pus faina????? am facut=o fara rubarba fiind la zile de pp, doar cu goji, si intr-o forma de chec din silicon, daca nu ai sti ce este ai zice ca este un chec normal, facut cu zahar si faina de cea mai buna calitate:) multumesc din suflet pt reteta!!!

  8. gabriela spune:

    Am reusit sa fac aceasta bunatate.Mersi pt reteta.Cu ajutorul retetelor tale am reusit sa slabesc deja 14 kg.Mai am un pic de slabit.Pupici.

  9. magda spune:

    Foarte faina tarta. Eu am inlocuit rubarba cu felii de caise, a iesit extraordinara. Merci frumos, Ioana. :-*

  10. Marin Eliza spune:

    Si eu sunt la dieta Dukan,de doua luni si am slabit 20 kg.Citesc f. des aceste retete. Sotul meu a tinut si el ptr. a-mi fi mie mai usor. De la 78kg acum are 70.Ne simtim f.bine. Eu mai am de dat jos inca 20 kg.Va apreciez mult. Tot de doua luni am invatat sa folosesc si calculatorul.Mai incet, dar ese ok. Va multumesc !

  11. Loredana spune:

    Sa inteleg ca taratele de ovaz care se pun in compozitie nu se vor mai consuma si separat doua zile? Laptele praf degresat se gaseste numai online ? Multumesc.

  12. Simona spune:

    Delicioasa!!Am facut-o aseara si am impartit-o in 2, asa ca am si azi o jumatate.eu am presart seminte de mac deasupra si i-a dat un gust minunat.

    Am incercat si cozonacul/panettone si la fel de buuun si pufoooos mi-a iesit.
    Ai niste retete super, ma inspir aproape in fiecare zi din blogg=ul tau.
    Multumesc!

  13. Alexandra spune:

    am facut-o fara lapte praf si fara rubarba …este senzationala la gust ! iti trece pofta de dulce cu ea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 24 + 31 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)