DIETA DUKAN/UTILE

Paine Dukan

Cel mai mult imi lipseste la dieta painea. Pateul (home made, de dieta evident) parca nu merge asa bine gol, sendvisul nu e sendvis fara o bucata de paine. Asa ca pentru mine a fost important sa gasesc o reteta de painecare sa fie pe gustul meu. Mai sunt si alte retete, inca mai incerc :)

Faza Atac, Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva

Ingrediente:
- 2 oua

-4 linguri branza slaba,

- 2linguri drojdie uscata,

- 4 linguri tarate de ovaz,

- 2 lingurite tarate de grau,

-sare si chimen.

Se amesteca ingredientele intr-un vas iar compozitia se toarna in vasul de yena sau in forma de silicon.  Repartizati cantitatea in functie de numarul lingurilor de tarate pe care le aveti pe zi (astfel, in croaziera o impartiti pentru doua zile)

Se introduce in cuptorul incins in prealabil la 180 grade si se lasa pana trece testul scobitorii. Eu zic ca e foarte ok atunci cand ti-e pofta de un sendvis.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

62 Responses to Paine Dukan

  1. sanda spune:

    in perioada de croaziera avem voie malai?

    • admin spune:

      Evitati consumarea malaiului in croaziera, iar daca o faceti sa fie in cantitati mici. In rest se pot folosi amidonul si Maizena, tot pe baza de porumb.

  2. Anda spune:

    Putem face painea cu drojdie praf in loc de drojdie uscata?

    • admin spune:

      Pai e vb despre drojdia praf, la plic. Asta am folosit-o si eu in reteta asa ca poti sa o folosesti cu incredere si tu :) . Te mai astept!

      • Tatiana spune:

        Este vorba de 2 lingurite sau 2 linguri de drojdie, se poate folosi faina de porumb in loc de malai?

        Multumesc

        • admin spune:

          Sunt linguri. Daca ti se pare mult atunci poti pune mai putina! Poti folosi amidonul de porumb in loc!

          • Tatiana spune:

            Multumesc de raspuns, eu puneam mai putina drojdie dar acum ca stiu ca nu ii modifca gustul painii cu siguranta o sa pun mai mult.

            O zi frumoasa.

  3. Anca spune:

    Si aici am o surpriza placuta. Am facut aceasta reteta din nimereala proprie si apoi am descoperit-o. Am folosit 6 linguri tarate de ovaz, un ou, 120g branza de vaci degrasata (lacteea), 1/2 plic praf de copt si 1/2 lingurita de sare. Am presarat pe deasupra f putine seminte de susan. Am impartit painica in 3, sa insemne 2 linguri pe zi de tarate. Sper sa tina 3 zile.

  4. eliza220 spune:

    buna! multumim pentru reteta! totusi am o nelamurire: de ce este impusa o anumita cantitate de tarate de ovaz pe care s-o mancam in fiecare zi, pentru ca reteta contine 4 linguri de tarate si eu as vrea sa mananc intreaga painica intr-o singura zi de croaziera?! multumesc

    • admin spune:

      Dr Dukan spune de o anumita cantitate de tarate de ovaz. Insa nu spune nimic legat de depasirea acestei cantitati. Eu tind sa cred ca se refera la un minim de tarate de ovaz care pot fi consumate e zi. Eu una am depasit aceasta cantitate frecvent, fara a imi afecta ritmul de slabit (dar asta nu inseamna ca recomand acest lucru). Eu zic ca poti sa depasestei intr-o zi cantitatea, nu o fi capat de lume. Taratele nu ingrasa cu absolut nimic, nu au niciun fel de aport pentru organism.

  5. maria spune:

    De ce in etapa de croazieră trebuie sa impartim painea in 3 daca punem numai 4 lg de tarate ovaz? La croaziera putem manca 2 lg tarate de ovaz pe zi si credeam ca putem imparti painica pe jumatate, sa ajunga 2 zile.
    Sau trebuie sa iau in calcul si taratele de greu?

  6. krizsan alina spune:

    Buna! am facut si eu painea scum si nu mi-a crescut atat de mult ca si in poza si am respectat cantitatiile. a mai patit cineva?

  7. krizsan alina spune:

    am vrut sa scriu acum si mi-a iesti scum, scuze

  8. krizsan alina spune:

    Multumesc pt raspuns,asa mi-a iesit si mie,credeam ca trebuie sa iasa mai inalta

  9. simo spune:

    Buna seara.As dori sa intreb daca-mi fac eu iaurt din lapte de vaca,nu e bun? Va multumesc.

  10. dumitru delia spune:

    dar daca se ia smantana de la lapte? branza ramane dietetica/? multumesc ca existati. am gasit atatea raspunsuri la unele nelamuriri…toti pupicii

  11. Anca spune:

    buna! as vrea sa stiu daca avem voie fulgi de ovaz date prin robot? iese aceeasi cu taratele gata macinate? multumesc mult

  12. nico spune:

    Eu am drojdie proaspata;ca si gramaj,cam cat ar trebui sa pun?

  13. cristina spune:

    buna ziua,inca o intrebare faina de ovaz este ok?>multumesc

  14. mironiuc fanel spune:

    daca mancam paine dukan, in ziua respectiva mai luam taratele de dimineata

    • admin spune:

      nu, daca painea contine deja.

      • Mihaela spune:

        Putem modifica in aceasta reteta cele 2 linguri de tarate de grau cu : 1 lingura de tarate de grau + 1 lingura de tarate de psyllium si lasand cele 4 lg de tarate de ovaz, Apoi , sa consumam painea tot in trei zile. Este ceva gresit, este permisa inlocuirea uneia dintre lg de tarate cu una de psyllium?

  15. prisci spune:

    buna ziua :D se poate prepara aceasta paine si in timpul de atac? sau ce paine este recomandata pentru faza de atac?

    va multumesc

  16. Ghita maria alexandra spune:

    este o reteta pe cat de simpla pe atat de buna, pe care sincer atunci cand m am apucat sa o prepar nu m am gandit ca va iesi mare lucru , dar am avut o surpriza colosala. doar ca eu am mai imbunatatit reteta cu seminte de susan si seminte de in (pentru ca eu nu tin dukanu) . jummatate am savurat o asa cu te miri ce, iar cealalta jumatate am oprit o pentru ziua urmatoare cand am taiat i pe lung, pentru ca feliile erau f subtiri si nu ar fi mers de sandwich, si am pus doua felii de sunca de pui dupa ce am uns feliile cu o pasta de conopida smantana si usturoi si am mai taiat si un castravete. ma rog cuvintele sunt de prisos. iti multumesc f mult pentru acesta reteta, precum si pentru toate celelalte de pe site

  17. Lixxy spune:

    Bunaa ! Daca folosesc inca 2 linguri de ovaz in locul la tarata de greu, adica 6 linguri de ovaz are ceva?..stric reteta ?!

  18. Anemona spune:

    putem folosi iaurt in loc de branza degresata?

  19. Ankha spune:

    Buna! Are ceva daca folosesc o tavita tapetata cu hartie de copt in locul vasului de yena?

  20. Oana spune:

    Buna! Cam ce dimensiuni are tava pe care ai folosit-o de a iesit asa? :) multumesc!

  21. Lili A. spune:

    Surprinzator … de gustoasa! Multumesc, admin!

  22. ioana spune:

    Avem voie sa mancam in fiecare zi ?ma refer in zilele pp sau pv..sau la atac in fiecare zi?

  23. Anka spune:

    Foarte gustoasa!Thanks

  24. Simona spune:

    Foarte buna painea!!! Multumesc pentru retetele absolut delicioase!!! :*

  25. silvia iacob spune:

    Am facut-o si eu. E super, nici uscata, nici prea umeda, cea mai buna paine dukan pe care am facut-o pana acum.

  26. elis spune:

    maine vreau sa incerc ,arata gustos,pot sa adaug mai multa tarata de grau sau nu e voie la dieta?

  27. elis spune:

    Am incercat,dar data viitoare inlocuiesc chimenul cu mac sau susan,alternez si o sa pun un singur ou.oricum de 15 ani nu sunt mancatoare de paine,asa k nu mi lipseste,in schimb ador dulciurile si mai bine cele 2 lg tarate le fol pt o prajiturica dukanik,pupici.

  28. Dany spune:

    Ma scuzati..albusurile si galbenusurile trebuie separate? Multumesc ;)

  29. bs este o problema daca am folosit 3lg de lapte 0.1%,3 oua si doar 1lg de drojdie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 21 + 29 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)