DIETA DUKAN/UTILE

Lista celor 100 de alimente permise în dieta Dukan

red_meat_vegetables_spices

72 de alimente proteice:

    • 11 tipuri de carne – cotlet, file de vită, rosbif, limbă, carne de vită uscată (Grisons), escalop, coastă, ficat și rinichi de vită, precum și jambon de porc, de pui sau de curcan (fără grăsimi și fără piele).
    • 25 de feluri de pești – cod, merluciu, dorada, pește-pion, pește-sabie, halibut afumat, morun afumat, pollak, limandă, pește-pescar, pește-lup, macrou, merlan, barbun, calcan, ocheană, sardine, somon, somon fume, limbă-de=mare, surimi, ton, ton în suc propriu, pisică de mare.
    • 18 fructe de mare – melc de mare, calmar, scoică de râu, moluscă bivalvă, scoici St. Jacques, crab, creveți, creveți gri, creveți de Mediterana, homar, stridie, langustă, homar de Norvegia, midi, arici de mare, caracatiță, sepie, broască țestoasă.
    • 11 tipuri de carne de pasăre – struț, prepeliță, cocoș, ficat de pasăre, curcan, iepure (așa e trecut de doctor), porumbel, bibilică, pui.
    • 2 tipuri de ouă – de găină și de prepeliță.

  • 6 lactate – iaurt fără grăsimi simplu sau îndulcit cu aspartame, brânză fără grăsimi, brânză de vaci, petit – Suisse (specialitate de branză), specialitate de branză Gervais, lapte degresat.

28 de legume

  • Anghinare, sparanghel, vânătă, sfeclă roșie, sfeclă, broccoli, morcovi, țelină, ciuperci, varză de toate felurile (de Bruxelles, conopidă, guile, varză roșie), miez de palmier, castravete, dovlecel, andivă, spanac, fenicul, salată creață, fasole verde, napi, ceapă, măcriș, praz, ardei, dovleac, ridiche, salată verde, soia, roșii.

Aceste alimente pot fi consumate simple sau în orice combinație pe tot parcursul dietei Dukan, respectând cele două etape: PP (proteina pura) și PL (proteina pura-legume).

Sursa: Pierre Dukan, Retetele Dukan, 2012, Paralela 45.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly