DIETA DUKAN/UTILE

Pui cu ciuperci

Am promis pe Facebook reteta si iat-o. Este o reteta pe care am gasit-o pe site-ul Marthei Stewart si pe care am adaptat-o astfel incat sa se potriveasca pentru zilele de PL din dieta Dukan. Puiul cu ciuperci este insa o mancare care poate fi consumata impreuna cu toata familia, nu doar de cei care tin dieta. Asa ca daca va plac ciupercile, go for it!

Faza Croaziera, Consolidare

Ingrediente:

-          1 piept de pui

-          500 grame de ciuperci Champignon

-          o jumatate de cana de pasta de rosii

-          2 catei de usturoi

-          1 lingurita oregano

-          sare, piper

Incingem o tigaie antiaderenta si punem pieptul de pui taiat bucatele (cine vrea poate sa unga tigaia cu putin ulei, stiti voi, in limita celor 3 picaturi premise). Il tinem pana se albeste la culoare (cate 5-8 minute pe o parte). Il scoatem din tigaie pe o farfurie.

In aceeasi tigaie deja incinsa punem ciupercile taiate in 2 sau in 4, in functie de marimea lor si punem un capac peste (sa fie etans). Le tineti pe foc mic spre mediu  (amestecand in ele eventual) cam 5-7 minute (ele lasa apa).

Adaugati apoi pasta de rosii, usturoiul pisat, oregano, sarea si piperul. Lasati la foc mediu inca 10-15 minute. Daca vi se pare ca scade apa/sosul prea mult puteti adauga putina apa. Apoi adaugati bucatile de pui, mai lasati 5 minute si gata. Il serviti cald.

Pofta buna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly