DIETA DUKAN/UTILE

Bezele uriase cu sirop de afine

Mai încercasem și înainte să fac bezele dukan dar nu am fost foarte mulțumită de rezultat. Acum însă, după ce am folosit făina de konjac în mai multe rețete și am văzut cum funcționează, am zis să o încerc și în bezele.

Și au ieșit. Niște bezele uriașe (se poate folosi și posh-ul/sprițul pentru a le da formă), pe care le-am stropit cu sirop de afine fără zahăr și le-am savurat (siropul se poate folosi doar în consolidare sau în scara nutrițională începând de Miercuri).

Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Scara nutrițională – începând de Luni

Ingrediente:

-4 albușuri la temperatura camerei

- 1 lgt făină konjac

- 4-5 lg xilitol (îndulcitor)

- 4-5 lg eritritol (îndulcitor)

- 1 vf de sare

- esență de vanilie (sau orice aromă vreți voi)

sirop de afine fără zahăr

Preparare:

Se pun albușurile cu un vârf de sare într-un bol mai mare și se bat cu mixerul până se formează o spumă densă.

Când spuma este formată se adaugă făina de konjac și câte o lingură de îndulcitor (eu am pus în paralel, una de xilitol și una de eritritol), în ploaie și continuați să amestecați pentru ca îndulcitorul să se topească.

În final adăugați și esența de vanilie și omogenizați spuma încă 30 secunde. Trebuie să fie foarte densă și lucioasă (se vede în poză).

Se pun în tavă pe hârtia de copt, fie folosind o lingură, fie cu posh-ul/spritul.

Între timp trebuie sa încingeți cuptorul la 120 de grade.

În momentul în care introduceți tava cu bezele în cuptor, scădeți temperatura la 100 de grade.

Puneți tava pe grilajul din mijloc al cuptorului și coaceți bezelele 1 oră și jumătate. Opriți focul și lăsați-le să se răcească în cuptor cu ușa deschisă.

Cand le consumati turnati peste ele siropul de afine. Delicioase!

Sfaturi pentru bezelele perfecte:

-cine nu ține dietă poate înlocui făina de konjac, xilitolul și eritritolul cu 220 g zahăr;

- albușurile trebuie să fie ținute la temperatura camerei cel puțin 30 minute înainte de a le bate;

-ele pot fi ținute la temperatura camerei, într-un vas cu capac pentru circa 4 zile sau în frigider și mai mult timp; dacă se înmoaie pe parcurs mai pot fi băgate în cuptor la 200 de grade pentru 10 minute;

Poftă bună!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Share
this article on Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 26 + 14 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)