DIETA DUKAN/UTILE

Branzoaice cu ierburi aromate

Din când în când băiețelul meu vine la mine și îmi spune ”Hai să facem o rețetă!” (cred ca i-ați mai văzut mânuțele harnice prin diverse poze).  Îi place tare mult să își bage nasul în vasele în care pregătesc rețetele și mai nou a devenit fan gustat. Gustă brânza, aluatul, tărâțele, amidonul sau chiar făina (folosită la rețetele clasice). E tare simpatic atunci când vine și îmi spune ”E bună…”!

Așa s-a întâmplat și cu rețeta de față. M-a invitat pur și simplu în bucătărie să facem o rețetă, așa că am căutat prin frigider și am scos de acolo ce aveam disponibil. Au ieșit niște brânzoici foarte bune din care a mâncat și el cu plăcere.

Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-350 g brânză degresată

- 150 g iaurt grecesc

- 2 ouă

- 4 lg tărâțe de ovăz, preferabil măcinate fin

- 2 lg tărâțe de grâu

- 2 lg amidon de porumb (in atac nu se pun)

- ¼ lgt sare

- 1 lg ierburi aromate (în stil italian am folosit eu – adică un mix de oregano, pătrunjel, rozmarin, chili, dafin, piper, măghiran, mărar)

- ½ lgt drojdie uscată

-chimen de decor

Preparare:

În alt vas se amestecă brânza cu iaurtul și ouăle. Se adaugă pe rând ingredientele uscate (tărâțele de ovăz, de grâu și amidonul) și omogenizăm compoziția. Adăugăm ierburile aromate și sarea și apoi turnăm și drojdia peste. Amestecăm și lăsăm compoziția deoparte pentru 10-15 minute.

Punem cu lingura compoziția în formele de brioșe – cam 2 lg cu vârf în fiecare formă (ies 11-12 brânzoaice din cele de dimensiuni normale).

Introducem în cuptorul încins la 180 grade și lăsăm la copt 30-35 minute, până se rumenesc frumos.

Se scot din cuptor și se așteaptă 5 minute apoi se scot din forme. Nu le lăsați la răcit în formele de silicon deoarece transpiră. Se consumă reci!

Poftă bună!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Share
this article on Facebook
S-ar putea sa iti placa si:

6 Responses to Branzoaice cu ierburi aromate

  1. Ghita maria alexandra spune:

    buna .. eu cand cumpar cumpar aproape totul varsat. daca ai idee spune mi si mie te rog cat inseamna ca si cantitate o lingura? 25grame? 30? mersi:)

  2. lau_tab spune:

    In reteta de mai sus apar ca si ingrediente drojdia si taratele de grau. Sunt acceptate in faza de atac? Multumesc de raspuns

  3. laura spune:

    buna,
    eu cumpar taretele de ovaz de la sanovita. sunt suficient de maruntite?
    daca nu, cum le maruntesc mai mult? in blender merge sa le fac?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 20 + 22 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)