DIETA DUKAN/UTILE

Briose cu goji

Din nou o reteta de dulciuri, de data asta o altă variantă de brioșe luată de aici. Sunt numai bune pentru dieta Dukan și pe deasupra conțin și goji despre care știm deja că sunt o importantă sursa de vitamine și minerale. Mai multe despre goji vă invit să citiți aici!

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă – PP și PL

Ingrediente pentru 4 porții:

-          4 ouă

-          7 linguri de tărâțe de ovăz

-          3 linguri tărâțe de grâu

-          4 linguri brânză degresată

-          2 linguri goji

-          3-4 linguri indulcitor (după gust, in funcție de îndulcitorul folosit)

-          esență de vanilie

Mai intai punem goji într-o jumătate de cana de apa la înmuiat (eventuali puneti in apa si jumatate de fiola de esenta de rom).

Între timp batem albușurile spumă cu mixerul. Într-un alt vas amestecați tărâțele cu brânza degresată, galbenusurile, îndulcitorul și esența de vanilie. Turnați apoi câte o lingură de spumă de albuș și amestecați încet până când ați înglobat toata spuma în amestecul de tărâțe și brânză. Adăugați goji înmuiate (le scoateți între timp din apă și le lăsați la scurs) în compoziție. Turnați compoziția în formele de silicon (ies 12 briose, formele să fie pline) și introduceți în cuptorul încins la 180-190 grade.

Lasați-le la copt circa 30 minute apoi le scoateți, le lăsați 5-10 minute la racit și apoi le scoateți din formele de silicon (e important să faceți asta, altfel se înmoaie în formă din cauza condensului). Se consumă reci.

Poftă bună!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Share
this article on Facebook

20 Responses to Briose cu goji

  1. alex spune:

    Spune-mi te rog pot folosi branza Quark?

  2. Ela spune:

    Buna
    1.Despre galbenusuri nu ai scris nimic. Nu se folosesc? (la ingrediente apar 4 oua intregi).
    2.Aceste briose nu necesita si praf de copt?
    Si o mentiune: la utilizarea de forme de briose normale (nu din acelea micute), ies doar 7 briose din cantitatile de mai sus, desi am utilizat si galbenusurile.. :(

    • admin spune:

      Buna. Mersi de atentionare, uitasem sa trec galbenusurile (le-am trecut acum). Da, e fara praf de copt. Ai batut bine spuma de albusuri? Mie mi-au iesit eaxct cate vezi – si nu erau f micute :)

  3. Lavinia spune:

    Buna, am facut si eu doar ca fara taratele de grau pt ca e ultima zi de atac. din pacate am gresit pt ca am amestecat cu mixerul cand le-am incorporat si mi-a iesit pasta putin cam prea lichida, oricum am umplut 17 forme de briose :D .aa si le-am pus 30 de minute dar dupa 15 am observat ca sunt pe cale sa se arda si le-am scos afara..oricum miroase demential la mine in bucatarie, abia astept sa le incerc, dar dupa aspect imi place ce vad :D

  4. Lavinia spune:

    au iesit bunicele, nu extraordinare dar comestibile, oricum stiu ce sa nu mai gresesc data viitoare :)
    azi am facut merluciu la cuptor in hartie de copt, ciuperci,rosii,ceapa verde si condimente tot in foaie de copt si niste ricotta cu lamaie la cuptor (am papat putin ca avea vreo 0.6% grasimi ricotta)..o minunatie de cina :-) (am facut si poze :D )

  5. Lavinia spune:

    problema e ca sora mea e insarcinata si mi-a interzis sa mai pun poze cu mancare pe facebook ca innebuneste de pofta :D

  6. mihaela spune:

    nu putem inlocui taratele de greu si ovaz cu amidonul?

  7. liliana spune:

    fffoarte bune! marea problema ca nu ma pot opri sa mananc doar una…

  8. Alina spune:

    Buna, am incercat reteta si sunt delicioase:).Am adaptat-o putin pentru ca stiam ca o sa pap doar azi si m-am incadrat cu mai putine oua si tarate de ovaz. Am o intrebare? Cate linguri de tarate de grau sunt permise pe zi in faza de croaziera?

    Merci:)!

  9. Alina spune:

    Am inteles…inseamna ca fara sa-mi dau seama am mai trisat cand mancam 2 linguri tarate grau si 2 cu ovaz:( .Merci de raspuns!

  10. m_m spune:

    foarte bune

  11. Cristina spune:

    Geniale briosele! Nu ma asteptam sa fie asa gustoase. Eu am macinat fin taratele de ovaz, iar goji le-am pus in aluat. Am servit si colegii de birou si nu si-a dat nimeni seama ca sunt de dieta :)
    Multumesc mult pentru reteta!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 33 + 6 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)