DIETA DUKAN/UTILE

Briose cu ness si vanilie

Foarte delicioase aceste brioșe pe care le fac destul de des atunci când vreau ceva dulce rapid și ușor de făcut. În plus, în felul asta putem consuma într-un mod cât mai plăcut porția zilnică de tărâțe de ovăz.

Faza Atac, Croazieră (PL, PP), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente (8-9 bucăți):

-4 lg tărâțe de ovăz

-2 lg tărâțe de grâu

-6 lg lapte praf degresat

- 3 ouă

- 2 lg iaurt degresat (eu am folosesc iaurt gecesc cu 2% grăsime)

- 1 lgt cu vârf praf de copt

- 3 lg îndulcitor (sau după gust)

- esență de vanilie

- 1 lgt cacao degresată(poate fi optionala, da insa culoare) – la Atac nu se pune

- 1 lg ness

Preparare brioșe. Gălbenușurile le amestecăm cu iaurtul. Albușurile cu puțină sare le mixăm spumă tare. Când e sufficient de bine legată spuma adăugăm compoziția de gălbenușuri și iaurt și mai mixăm puțin să se omogenizeze. Adăugăm apoi în ploaie ingredientele uscate (tărâțele și laptele praf), praful de copt și  îndulcitorul. Împărțim apoi compoziția în două. În jumătate punem esență de vanilie, iar în cealaltă jumătate punem cacaua si nessul.  Pregătim formele de brioșe de silicon și punem căte o lingură din fiecare compoziție până umplem formele. În felul asta brioșele o să iasă ”vărgate”.

Introducem în cuptorul încins la 160 de grade și coacem circa 20-25 minute (faceți testul celebru cu scobitoarea). Le scoatem din cuptor și le lăsăm să se răcească bine de tot. Se consumă ca atare, cu lapte  sau cu iaurt.

Poftă bună!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Share
this article on Facebook

17 Responses to Briose cu ness si vanilie

  1. Nic spune:

    De ce nu pot fi consumate si in zilele de PP?

  2. Cristina spune:

    Buna. in loc de lapte praf degresat putem pune altceva?
    Merci

  3. Claudia spune:

    As putea pune in loc de lapte praf lapte degresat? Merci

  4. AGNES spune:

    BUNA , am facut reteta au iesit excelente , nu am avut lapte praf degresat si nu l-am inlocuit cu nimic , atata doar ca s-au lipit putin de hartia de copt ( cea in forma de briosa ) , aveti idee oare de ce s-au lipit ? Va multumesc pentru retete , sunteti o inspiratie extraordinara ptr noi si ne faceti dieta mai usoara :)

    • admin spune:

      Ma bucur ca te ajuta retetele si le gatesti. Din pacate hartia de briose se prinde de compozitie si la cele normale. Eu nu o mai folosesc demult. Nu am gasit o hartie care sa nu se prinda. Folosesc formele de silicon.

      • Mihutz spune:

        Sunt forme de hartie pt briose la Pepco si sunt super! Briosele normale nu se lipesc, cred ca pt ca au unt, dar astea ale noastre se lipesc putin doar! Anyway sunt cele mai bune hartii pt briose! Sa incercati sa vedeti diferenta! ☺

  5. Karina spune:

    Buna, maine este pastele si imi doresc din suflet sa incerc aceasta reteta in loc sa mananc cozonac sau tort. Eu momentan stau in Anglia si nu gasesc amidon sau lapte praf degresat :-( Pot sa folosesc doar tarate de ovaz si lapte degresat normal? Multumesc pentru reteta :*

  6. Tina spune:

    Pot inlocui iaurtul cu branza quarq?

  7. claudia spune:

    acum le am incercat si eu ,sunt in cuptor, miros extraordinar………..eu am pus in loc de vanilie ,esenta de rom,astept cu nerabdare sa le gust! o zi buna si multumim pentru reteta1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 28 + 7 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)