DIETA DUKAN/UTILE

Chec cu goji

De-a dreptul delicioasă rețeta dukan de astăzi. Se face foarte repede și este un desert pe care îl puteți lua cu voi la pachet foarteușor. Despre proprietățile fructelor goji am mai vorbit aici așa că nu este cazul să mai insist. Chiar dacă nu sunteți la regim se recomandă consumul a 30 g de fructe de goji (sunt mici de tot) timp de 3 luni.

Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-3 ouă

- 4 lg tărâțe de ovăz

- 5 lg lapte praf degresat

- 1 lg amidon (doar începând cu croaziera)

- 2 lg iaurt degresat

- 3-4 lg de îndulcitor (sau după gust)

- 3 lg de goji

- 1 lgt de praf de copt

- esență de vanilie

- ½ lgt coajă de lămâie rasă

Deși par multe ingrediente prepararea este foarte simplă. Punem mai întâi fructele de goji la înmuiat în puțină apă călduță (poate fi ceai de goji dacă aveți).

Între timp punem ingredientele uscate într-un vas (tărâțele de ovăz, laptele praf, amidonul, îndulcitorul). În alt vas batem ouăle întregi (dacă doriți unul dintre albușuri puteți să îl bateți spumă tare, dar nu e necesar să le bateți pe toate) și le turnăm peste ingredientele uscate. Adăugăm iaurtul și omogenizăm compoziția, apoi punem și praful de copt, esența de vanilie și coaja de lămâie. Scurgeți fructele de goji la strecurat și le adăugăm apoi în compoziție. Amestecăm ușor și turnăm toată compoziția într-o tavă de silicon pentru chec (9×22 cm are a mea).

Introducem în cuptorul încins la 180 de grade și coacem circa 35-4o minute (să treacă testul cu scobitoarea.

Se lasă la răcit și se consumă ca atare. Delicios.

Poftă bună!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Share
this article on Facebook

27 Responses to Chec cu goji

  1. maria spune:

    buna…sunt la atac si nu stiu cate oua avem voie pe zi…ma poate ajuta cineva? va rog!

  2. maria spune:

    pe saptamana, scuze

  3. Janine spune:

    Deabia l-am scos din cuptor, sincer nu am avut rabdare sa il las sa se raceasca perfect, este minunat. Eu am inlocuit esenta de vanile si coaja de portocale cu estenta de trandafiri si este super parfumat si gustos. Multumesc pentru retete, sunt delicioase.

  4. maria spune:

    multumesc de raspuns…:)

  5. Andrea spune:

    .. doar 2 oua(intregi) pe zi si cit de multe albusuri doresti.

  6. cookie spune:

    Ioana, iese umed?

  7. lacri spune:

    pot sa folosesc vas de jena sau tava normala de aragaz?
    Sau sa pun hartie de copt pe vas de jena?
    de ce in toate retetele se recomanda tava de silicon?

    • admin spune:

      Poti sa folosesti zic eu vasul de yena si merge si cu hartie de copt. Recomand tavile de silicon ptr ca sunt mult mai usor de manevrat, nu trebuie unse, nu se tapeteaza cu hartie.. :)

  8. claudia spune:

    Mi-a iesitttt. in sfarsit o reteta reusita si f buna. multumim. pup

  9. Alexandra spune:

    As putea inlocui laptele praf degresat? Si daca da, ar iesi la fel de buna compozitia?

  10. Anca spune:

    L-am facut aseara! A reusit o bunaciune de chec. Si gojiurile……primele fructe dupa 2 Luni jumate…..:)))) foarte bun!

  11. Mari spune:

    Abia l-am scos din cuptor, miroase asa bine…eu am pus goji la hidratat in apa cu esenta de rom, asa cum vazusem la o alta reteta de-a ta ;) si i-am pus si esenta de portocale, abia astept sa se raceasca!!! Mersi de retete, esti de mare ajutor!!!

  12. cristina spune:

    f pufos , l-am facut in joia sfanta!

  13. Andrei Cristina spune:

    eu am folosit hartie de copt la paine si mi s-a lipit intr-un mare fel.acum as face checul dar imi e fica sa nu se lipeasca!forma de silicon nu am.vasul de ena il am rotund…sant disperata!!!

  14. Afetelor Carmen spune:

    Ai idee de ce ar putea sa iasa umed? Am aceeasi problema si la painea Dukan. Sunt ok cat sunt calde dar cand se racesc devin umede si la chec se simte gustul de amidon. Multumesc.

  15. sorina spune:

    Demential!!!
    L-am facut ieri si azi mai fac unul, ca de…si sotului ii place

  16. Daniela Cercel spune:

    Se pot inlocui taratele de ovaz cu tarate de grau sau de psylium,eu le consum cu iaurt sa fiu sigura ca nici nu depasesc nici nu mananac mai putin daca nu mananc tot desertul facut. Daca as folosi 2 linguri de tarata de grau si 2 de tarate de pshilium as imparti checul in 2 si taratele ar intra la permise, la mine sunt pofticiosi cei din casa si nu pot sa nu impart cu ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 9 + 2 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)