DIETA DUKAN/UTILE

Cheese cake

Primul dulce gatit pe care l-am consumat in dieta Dukan a fost acesta. Mi s-a parut si mi se pare

 in continuare cel mai bun dulce de dieta.  Sa va mai spun ca mananca si sotul din el? Sau ca mamei i s-a parut delicios?

Faza Atac, Croaziera (PP,PL), Consolidare, Stabilizare definitiva

Ingrediente:

- 2 oua

- 2 linguri tarate de ovaz

- 2-3 linguri indulcitor lichid

-500 gr Quark

- 1 lingurita cacao 0% grasime (doar din croaziera)

- esente (vanielie, lamaie, portocala)

Preparare. Albusurile se bat spuma tare cu mixerul si se amesteca cu 2 lg tarate de ovaz si 1 lingurita cacao. Se toarna compozitia in vas si se baga la cuptor la cca 150 gradepentru 10 minute.

Intre timp se amesteca bine galbenusurile cu 2 cutii de quark (500 gr), indulcitor  si esente diverse.  Se toarna peste compozitia deja crescuta in cuptor si se mai lasa cam 50 min la 150 grade. E super!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Share
this article on Facebook

110 Responses to Cheese cake

  1. elena spune:

    azi incerc reteta. sper sa iasa bine :D

  2. Laura spune:

    Buna! Vroiam sa te intreb, in aluat nu punem deloc indulcitor?

  3. geanina spune:

    ce este quark

  4. Laura spune:

    Am pus o lingura de indulcitor pudra in blat si a fost f.bun.

  5. sorina spune:

    ce este quark? si unde il gasim?

  6. cristina spune:

    ah mama cum arata,mor de pofta,dar eu sant la atac,mai am de asteptat. o intrebare am la croaziera cat se papa intr_o zi?mersi mult

  7. Simona spune:

    cat se lasa blatul la cuptor?

  8. irinel nicoara spune:

    Este delicios, l-am facut si l-am mancat impreuna cu ai mei!

  9. darvas ionela spune:

    intr-adevar este cel mai bun desert Dukan…si se face si foarte repede.!!

  10. Mara spune:

    Buna! As dori sa va intreb daca in perioada de croaziera merg mai bine alternate 5 zile pp cu 5 zile pl . Eu am mers cu o zi pp ,o zi pl si merge cam greu.

  11. alice spune:

    foarte bun a iesit,am urmat reteta intocmai cu toate ca mi-a fost putin teama ca blatul sa nu se arda dar a iesit bestiala,in mod sigur mai fac,special pt reteta asta mi-am cumparat vas yena :) care acum imi da motive sa incerc mai multe retete,multumim pt retete

  12. elena spune:

    In reteta la ingrediente scrie 2 oua , dupa aia se mentioneaza doar de albusuri . Cum e se pun doar albusurile ? Multumesc vreau sa o incerc .

  13. elena spune:

    Aaaaa m-am grabit , am vazut unde se pun galbenusirile ,:)) , abia astept sa o incerc , revin cu impresii .

  14. Morosan Otilia spune:

    Buna! As dori sa va intreb daca aceasta reteta absolut delicioasa la prima vedere nu poate fi consumata in faza de atac?

  15. Marian spune:

    Am facut si eu e foarte buna dar sa lipit blatul trebuia pus in foaie de copt nu sa mentionat deloc

    • admin spune:

      Eu nu folosesc pentru cheese cake hartie de copt in vasul de yena, de-aia nu am mentionat! Daca ati facut-o dupa reteta data, atunci nu ar fi trebuit sa se lipeasca. Dar asta inseamna sa folositi quark nu altfel de branza, in felul asta se lasa putina zeama si se insiropeaza blatul foarte frumos.

  16. Nicole spune:

    am facut-o aseara!! a iesit DELICIOASA! nici nu stiu cum sa-ti multumesc! n-am cuvinte…..

  17. Mirela_Mansourizadeh spune:

    Vreau s-o incerc si eu dar am o nelamurire de copil prost. Cand amestec taratele + cacao cu albusurile deja batute, o fac usor cu lingura de lemn sau pastrez mixerul pana le zapacesc bine de tot?

  18. Ana spune:

    Ce sirop are pe deasupra? Sau ce ai folosit pentru ornat?

  19. mirela spune:

    super o sa fac si eu…

  20. Lidia spune:

    Azi o prepar si eu, arata foarte bine….din pacate aseara era tarziu si nu am mai gasit deschis sa cumpar indulcitor :( …o intrebare: folosesc quark 0%, eu asa am cumparat(NU pe cel de 20%)???Sunt in faza de atac!!!

  21. Lidia spune:

    E la cuptor cheese cake-ul meu, mai sunt aproximativ 5 min. :)

  22. andreeaterni spune:

    in primul rand felicitari pt blog.as vrea sa va intreb unde gasim branza lacteea?nu am auzit de ea.eu traiesc in italia.asgasio aici? sunt in a4 a zi de atac si am dat jos aprox 2 kg din cele 15.e bineoare?cate zile de atac ar fi indicate pt eliminarea celor 15 kg.multumesc

  23. andreeaterni spune:

    mersi pt link.dr dukan zice ca 2 zile de atac erau suficiente si incepeam croaziera cu 83,1.eu am tinut 5 zile si incep crociera cu 81,8.am un avantaj nu-i asa?branza aceea tip philadelfia nu inlocuieste lacteea?ce fel de branza este,ca si consistenta.multumesc

  24. delia spune:

    Eu am facut-o in atac! Nu am folosit cacao. Doar k am triplat cantitatile. Am doi copii si nu le scapa nimic din ce mananc eu! Dar e ok. Macar acum nu mai mananca dulciuri din comert. Problema este atunci cand dispar chiftelutele
    sau drobul de pui din frigider….hi,hi…

  25. Grecu Ana spune:

    Excelenta prajitura !! Multumesc.

  26. Gabriela spune:

    As dori sa stiu cam care este consistenta cremei de branza dupa ce este scoasa din cuptor? Eu am lasat-o 50 de minute cum ai recomandat la 150 grade, doar ca mi s-a parut ca nu este gata si am mai lasat-o putintel… as fi vrut sa ramana inalta si cremoasa, acum este putintica ca si inaltime si cumva am senzatia ca am gresit pe aici pe undeva …este delicioasa la gust!!!!!!!!!!!

  27. ALINA B spune:

    Buna ,ce indulcitor lichid folosesti( firma) si de unde il cumperi? mersi

  28. Alexandra spune:

    Arata minunat :)
    O intrebare, ai incercat-o si cu Lacteea in loc de quark? Crezi ca ar iesi ok?
    Mersi frumos.

  29. Mona spune:

    Buna. Nu stiu cum ti-a crescut asa.
    azi am facut-o si au iesit 2 straturi inalte de 1,5 cm. daca…
    am respectat intocmai instructiunile si cantitatile.
    cum de e crescut stratul alb asa?
    cat era tava? era mica?

    • admin spune:

      Tava folosita de mine e un vas de yena cu maxim 20-22 cm in diametru (mai mica jos). A iesit de fiecare data precum vezi in poze (pozele sunt din 2 ture diferite :)

  30. Mona spune:

    merci de raspuns. si de retete :)
    eu n-am avut yenna. am o tava rotunda medie.
    stratul alb era atat de inalt de la inceput sau a crescut?
    nu prea are ingrediente care sa creasca. de aia ma intreb.
    la gust a fost buna, numai ca era asa ca o lipie in 2 straturi :) )

  31. gabiD spune:

    sunt dezamagita, nu mi-a iesit aceasta reteta…desi imi facea cu ochiul ca arata foarte bine.. blatul ala era asa de putin incat nu aveam ce sa pun in vasul de yena, apoi am dublat cantitatea si mi s-a lipit….daca stie cineva unde am gresit astept un sfat….multumesc

  32. Mona spune:

    Da, am folosit quark. probabil ca vasul e de vina. eu n-am yenna. am o tava rotunda non stick de cuptor.
    probabil ca e prea mare.
    o sa-mi iau o tava mai mica :D gustul a fost fain.
    si eu n-am folosit esente, am pus cateva picaturi de lamaie in quark.
    o sa o refac intr-o buna zi si vedem.
    de-abia am inceput croaziera :D
    oricum, bun blogul tau. Merci

  33. raluca spune:

    Am facut-o si eu. Frumusica foc. Sunt incantata ca nu s-a lipit.
    LA blat am inlocuit una din lingurile de tarate cu o lingura de amidon, si am adaugat 1/2 lgt de praf de copt. Si pt ca nu am avut 500 de g quark, am pus 250 quark si 250 lacteea plus o lg de goji hidratate :) . Ce as mai modifica data viitoare: as pune mai mult indulcitor…dar aici depinde de gust.

  34. claudia spune:

    Sunt foarte dezamagita, mie nu mi-a iesit deloc. nu a crescut, arata k o lipie asa si nu e ok la gust. offff si asa ramneam la ea de cand am inceput dieta. nu stiu ce nu a mers ca am respectat toti pasii. sa fie de vina cratita ca a fost prea mare? am pus-o in dry cocker sa nu se lipeasca. ce credeti?

    • admin spune:

      Ohoo….dry cookerul e mult prea mare. Cantitatile sunt pentru vasul de yena cu diametrul de maxim 22 cm. Data viitoare incearca-l intr-o tava mai mica. E pacat ptr ca e ff bun.

  35. claudia spune:

    ma gandeam eu ca acesta este motivul. apoi am vazut dimensiunile tavii in care ati facut si mi-am dat seama de greseala. dar nici la gust nu era buna. era fada asa,uscata. am aruncat-o, nu era comestibila :)

    • admin spune:

      Cu ce branza ai facut-o? eu o fac cu quark si este delicioasa.

      • claudia spune:

        Am facut-o cu prodlacta O % grasime. poate asta o fi cauza. multumesc pt raspunsuri. esti o draguta ca imparti retetele cu noi si ai amabilitatea de a raspunde la fiecare in parte. Numai bine.

  36. Narcisa spune:

    buna ziua, sunt in ultima zi de atac, maine intru la croaziera am acuma 73.5 kg de la 77.7 kg. Imi spuneti va rog cum sa alternez zilele de PP si Pl, vreau sa ajung la 60 kg. Va multumesc. Sunteti tari.

  37. Alexandra spune:

    cu ce pot inlocui quark-ul? ar merge si cu branza degresata lacteea sau orice altceva ? te pup

  38. Lygia spune:

    In loc de indulcitor lichid, merge praf? Pentru ca am impresia ca al meu este concentrat (scrie pe el ca 1 lingurita de indulcitor este egal cu 10 lingurite de zahar, iar daca pun 2-3 linguri … Plus ca desi stevie, nu prea imi place ce gust are. SI nu stiu daca gasesc altceva pe aici (nu stau in Romania).

  39. alexandra spune:

    buna am si eu o nelemurire in faza de atac daca consumam 2 linguri tarate de ovaz mai trebuie sa mancam si 1.lg jum de fulgi de ovaz

    • admin spune:

      Cine unde spune sa mananci fulgi de ovaz? Sunt interzisi in dieta dukan. Iar in atac ai voie 1 lg si jumatate de tarate de ovaz pe zi.

  40. cristina spune:

    buna! azi e prima mea zi din croaziera si as dori sa incerc reteta ta. Am o singura dilema … nu stiu exact ce inseamna PP si PL.
    Ma poti lamuri …?
    Multumesc

    • admin spune:

      Ca sa poti tine dieta asta trebuie sa o cunosti f bine. Te rog sa citesti si materialele de pe coloana din stanga. PP – proteine pure, PL – proteine si legume.

  41. claudia spune:

    ce este ala quark??

  42. Ange spune:

    nu am pus cacao,,,,dar e delicioasa,abia astept sa o incerc si cu cacao
    multumesc

  43. Didi spune:

    Buna, ma poti ajuta cu un sfat? Eu vreau sa fac blatul din migdale macinate, nuca macinata si o banana pisata, crezi ca ar merge daca in rest as respecta reteta? Oare s-ar arde blatul? Multumesc

  44. flory spune:

    Pt acest desert folosesc branza de vaci pentru prajituri, marca Pilos,cutia de 1 kg costa 13 lei si se gaseste la Lidl.

  45. Monica spune:

    Foarte bun! Nu am cuptor cu reglaj automat de grade, asa ca prima oara am pus la foc mijlociu si … mi s-a lasat complet quark -ul … dar cum spuneai ca e un desert minunat, am insistat; mi-a iesit perfect la foc mic. Si am pus scortisoara in blat … sunt absolut recunascatoare pentru retetele tale! :)

  46. Bianca spune:

    Delicioasa!!!Eu nu ma dau in vant dupa cheese cake dar asta mi-a iesit perfect. Eu am pus in loc de cacao o lingurit ness si in crema am pus scortisoara si esenta de caramel. A iesit deliciosisima!

  47. simona spune:

    Cacao 0% se gaseste in supermarché de la Nestle

  48. Patricia spune:

    Buna. As putea oare inlocui quark ul cu iaurt bine scurs? As vrea sa incerc reteta ca arata suuper..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 30 + 18 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)