DIETA DUKAN/UTILE

Cheesecake cu lamaie

Cred că v-am mai spus că una din rețetele mele preferate este cea cheesecake, asta pentru că se face ușșor și pentru că este foarte gustoasă. În plus dacă folosim brânză degresată nici nu îngrașă. Putem să ne jucăm cu aromele cum vrem noi în funcție de gusturile fiecăruia.

Astăzi vă propun un cheesecake cu aromă de lămâie și lime cu bază.

Faza Atac, Croazieră (PL, PP), Consolidare, Stavilizare definitivă

Ingrediente bază

-2 ouă

- 2 lg tărâțe de ovăz

- 3-4 lg îndulcitor/zahăr

- ¼ lgt bicarbonat

Ingrediente cheesecake

-500 g brânză degresată

- 150 g iaurt grecesc degresat

- 2 ouă

- sucul de la jumătate de lime

- sucul de la jumătate de lămâie

-1 lgt coajă rasă de lămâie sau esență  de lămâie dacă mai e cazul

- 4-5 lg îndulcitor/zahăr

Preparare

La cantitățile de mai sus eu am folosit o formă de copt în stea, echivalentul unei forme rotunde cu un diametru de circa 22 cm.

Pentru bază batem albușurile spumă tare cu un strop de sare, adăugăm îndulcitorul, gălbenușurile, oprim mixerul și amestecăm mai departe cu lingura. Turnăm în ploaie tărâțele și bicarbonatul. Punem compoziția în tavă și dăm la cuptorul încins deja la 180 grade pentru circa 10-12 minute.

În timpul ăsta ne ocupăm de umplutură.

Amestecăm brânza (eu am amestecat o brânză de vaci mai dură cu una mai cremoasă) cu iaurtul, ouăle, sucul de lime și lămâie, coaja rasă de lămâie și îndulcitorul. Omogenizăm compoziția bine de tot apoi o turnăm în tavă peste baza coaptă.  Dăm din nou tava la cutor și coacem cheesecake-ul circa 40-45 min. Lăsăm la răcit și îl consumăm ca atare. Delicios!

Poftă bună!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Share
this article on Facebook

51 Responses to Cheesecake cu lamaie

  1. Anca spune:

    Vai cit a iesit de buna:))))). Am facut-o cu aroma de portocale ca de aia am avut:))). A iesit inaaaaalta si blatul s-a insiropat de la sine cu zeama de la brinza…..un deliciu! Imi place ca se face rapid:))). Multam de reteta!!!

  2. anonim spune:

    putem sa ne facem paine din faina integrala in croaziera??

  3. Andreea spune:

    Foarte bun cheesecake.ul :D

  4. madalina spune:

    L-am facut si a iesit super

  5. mara spune:

    retetele astea sunt bune in faza de atac?

  6. irina spune:

    Bicarbonatul de stinge sau se adauga ca atare?

  7. Alice spune:

    Sunt la a4a zi de atac si imi “ploua in gura” dupa ce dulce. Sunt mare amatoare de prajituri, dar aceasta reteta chiar nu am mai facut-o.Tocmai am bagat-o la cuptor, sunt curioasa cum va iesi desi eu nu am avut lamaie si lime, am pus 3 linguri de helas …In rest indulcitorul am pus mai putin ( pentru ca nu am gasit indulcitor fara fructoza ) sper sa nu imi afecteze prea tare evolutia scaderii in greutate…
    Multumesc frumos pentru reteta…revin cu un comentariu despre cum a iesit :)

  8. cristina b spune:

    Deja am mancat portia de tarate la ovaz! Deci nu am voie sa mai mananc cheesecake ul?

  9. teodora spune:

    A iesit foarte buna. multumesc pentru reteta.

  10. Claudia spune:

    Ciao! Azi incerc si eu cheese cake-ul prima data ,sa vad cum iese…sunt in a 6-a zi de atac(asa a iesit la test) si sunt putin dezamagita ca am dat jos doar 1 kg …dar nu renut!!vroiam sa intreb de maine incep cu PL sau continui cu PP inca 5 zile si apoi PL?(vreu sa incerc 5+5 vazand ca am dat jos putin ,am inteles ca functioneaza cel mai bine) a…uneori am momente de slabiciune si ameteli …e normal cred nu? Multumesc pt. Retete daca nu gaseam acest site nu cred ca incepeam dieta ,nu as fi stiut ce sa gatesc… O zi buna !

  11. Claudia spune:

    A uitasem…cheese cake-ul a iesit super…chiar imi place! E gustos!

  12. simona spune:

    Pot sa mananc in faza de atac?

    • admin spune:

      ce anume? daca intrebi de reteta te rog sa te uiti cu atentie la fiecare reteta ca scrie pentru ce faza a dietei dukan se potriveste.

  13. bianca spune:

    o intrebare..poate stupida dar asta e. nu dispun de cuptor zilele astea si as vrea sa fac un desert, se poate face cheese cake in genul de mai sus la cuptorul cu microunde? am incercam panna cotta dar nu imi place. sunt in a 3-a zi de atac. multumesc

  14. Alexandra spune:

    Foarte buna ! Yuuummm ador lamaia , a iesit asa buna. Felicitari :)

  15. Mihaela spune:

    Buna!
    oare a incercat pana la urma cineva reteta aceasta la microunde?
    Multumesc.

  16. Miky spune:

    Am facut aceasta prajitura si a iesit extraordinar de buna!
    Deja planuiesc sa repet reteta.
    Multumesc!

  17. claudia spune:

    la compozitia de umplutura apare 150g iaurt grecesc, la descrierea prepararii compozitiei nu mai apare. iaurtul se pune sau nu? multumesc!

  18. carmen spune:

    Ce fel de indulcitor se recomanda a se folisi?

  19. Nicole spune:

    In loc de iaurt grecesc degresat, pot pune crema de iaurt (Quark Exquisa/Ehrmann) ? Sau pot pune iaurt normal degresat? Multumesc mult!

  20. stella spune:

    scuze am uita sa mai intreb ceva…sunt in faza de croaziera de 3 sap ,eu am inceput cu o zi pp si una pl este ok sau trebuie sa tin 5 si 5 am citit ce au mai scris fetele si acum sunt derutata,,,,,multam mult

  21. Emilia spune:

    Am slăbit la începutul anului 2011 aproximativ 35 de kg cu dieta clasica Dukan. Am consolidat, dar evident ca nu am mai ținut joia de Pp, și nici tărâțe nu am mai mâncat. … in ultimul an am pus în jur de 14 kg din care am dat 10 kg jos cu dieta clasica. Mai vreau sa dau încă 10 kg, și mă bucura această nouă varianta a regimului! Dar, ce ma bucură cel mai mult, este faptul ca mi-am reamintit ce ușor sunt de facut și cât de gustoase sunt aceste rețete. Îți mulțumesc pentru munca pe care o faci! Toate cele bune!! Am pus în cuptor și acest minunat desert!

  22. voichita spune:

    Este delicioasa.Eu insa cred ca gresesc undeva.In timpul coacerii creste foarte mult iar dupa ce o scot din cuptor se lasa rapid.Gustul este minunat doar ca nu arata ca cel din poza ta.Oare unde gresesc?

  23. ana-maria s spune:

    Multumesc pt reteta ! A iesit minunat si foarte apreciat si de cei din familie . Delicios .

  24. Lucia spune:

    Ii super buna, mulțumesc pentru rețeta

  25. Ana spune:

    Am si eu o intrebare. Iubesc cheesecake-ul numai ca reteta mea foarte non-Dukan consta din 2/3 philadelphia si 1/3 mascarpone (printre altele). Weekendul acesta este ziua mea si as vrea sa-mi fac acest cheesecake numai ca ma sperie ideea ca branza degreseta o sa-i dea o tenta acra, nu ca Philadelphia care e aproape dulce. Deci, iese mai acru de la branza? Este quarkul mai putin acru ca branza de veci degresata (eu cumpar Lacteea sau Delaco)?

    Sorry daca par stupide intrebarile dar chiar vreau sa-mi iasa okay si sa nu inghit in sec. Ah si as vrea sa nu-mi impusc invitatii care se vor delecta cu un Lemon Meringue Pie care il voi face dar de care nu ma pot atinge LOL.

    • admin spune:

      Mie cel mai mult imi place cheesecake-ul facut din quark. iese mult mai fin. Si nu e acru deloc. Am incercat si e foarte ok si varianta in care combini quark cu branza degresata si e ok si aceea. Ca si branza foloseste una cremoasa cum este cea dorna la cutie de exp.

      • Ana spune:

        Vroiam sa va multumesc frumos pentru aceasta reteta geniala. Am folosit pana la urma branza Lacteea ca nu am mai avut timp sa ajung la Carrefour si am un Mega Image chiar la coltul strazii, deci a fost mai usor. In orice caz, gustul a fost splendid.

        Singura problema este ca a iesit cam uscat. L-am lasat 40 minute la temperatura recomandata dar am setat cuptorul pe fan deci probabil de aceea s-a uscat. Data viitoare (aceasta reteta va fii repetata des LOL) il voi lasa probabil 25 minute ca sa iasa mai cremos. Ah, si voi face dublu cantitatii pentru ca, ce sa zic, se pare ca nu conteaza ca cheesecake-ul e Dukan pentru ca s-a infipt toata lumea in el :)

        Deci, multumesc mult, mult de tot.

  26. Lucia spune:

    Bună, am făcut rețetă și am respectat tot,a ieșit super! Dar după ce l-am scos din cuptor a rămas doar jumătate din înălțime, asa mult s-a lăsat :( . Trebuia sa o las mai mult în cuptor? Era pe 180 grade și am lăsat-o 45 min. E delicioasa,vreau sa o repet…și nu știu ce am greșit.
    Multumesc mult pentru ajutor… cu rețetele super delicioase! :*

    • admin spune:

      Se intampla ca cheesecakeul sa se lase cand e scos din cuptor mai ales daca se face trecerea brusca de la cald la rece. incearca sa il mai lasi in cuptor si apoi sa deschizi usa cuptorului lasandu-l tot acolo.

  27. Andreea spune:

    Salut. În loc de sucul de lime putem pune sucul de la o lămâie întreaga? Am uitat sa cumpăr. Mulțumim ptr rețete. Super bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 13 + 28 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)