DIETA DUKAN/UTILE

Cheesecake cu sos de zmeura

Nu stiu daca v-am spus, dar eu nu am fost un mare fan al cheesecake-ului pana sa tin dieta dukan. Cum nu sunt fan al branzeturilor, nu era in lista deserturilor preferate nici cheesecake-ul.

Situatia s-a schimbat cand am inceput sa tin dieta dukan si evident tanjeam dupa un desert. Primul fel pe care l-am incercat a fost acesta si mi s-a parut demential. Si pentru ca era asa de bun, evident ca nu a rezistat foarte mult in frigider deoarece sotul si mama aflata in vizita au facut nevazute cateva felii.

De atunci am tot incercat variante, de dieta sau nu, multe dintre ele le gasiti postate chiar aici pe blog si le puteti incerca si voi.

Reteta de azi este la fel de simpla, nu este musai o reteta dukan, dar daca folositi la baza biscuitii dukan care se gasesc in comert si branza degresata il puteti adapta foarte usor. Sosul de zmeura merge doar daca urmati Scara nutritionala dukan sau sunteti in faza de consolidare la dieta dukan clasica.

Ingrediente pentru baza:

-10-12 biscuiti graham

- 3-4 lg unt topit

Ingrediente compozitia de branza:

-500 g crema de branza

- 250 g mascarpone

- 2 oua mai maricele sau 3 mititele

- 100 g zahar sau indulcitor dupa caz

- esenta de vanilie

Ingrediente sos de zmeura:

-1 cana si jumatate zmeura proaspata sau concelata

- suc de la jumatate de lamaie

- 2-3 lg zahar

- 1 lg amidon

Preparare:

Biscuitii se zdrbesc si se amesteca cu untul topit. Se formeaza un strat uniform pe fundul unei tavi tapetate cu hartie de copt si se niveleaza cu dosul unei linguri. Eu am folosit o tava cam maricica pentru compozitia aceasta si a iesit stratul cam subtirel. Puneti tava in cuptorul incins si lasati 5-7 minute.

Pentru compozitia de branza amestecati crema de branza cu mascarpone si zahar, adaugati pe rand cate un ou si amesteca usor. Puneti si esenta de vanilie si turnati peste blatul de biscuit. Introduceti din nou in cuptor si coaceti la 130-140 de grade circa 70-75 minute. Coacerea la foc mic face ca cheeesecakeul sa nu crape.

Lasati sa se raceasca bine inante de a-l servi.

Sosul de zmeura nu e chiar un sos, ca nu am stat sa il mai trec prin strecuratoare ci am lasat bucatile de zmeura asa cum erau. Puneti pe foc zmeura, sucul de lamaie si zaharul. Cand incepe sa dea in clocot adaugati amidonul in ploaie si amestecati cu grija sa nu faca cocoloase. Lasati sa se ingroase si opriti focul.

In momentul servirii turnati sos de zmeura peste felia de cheesecake.

Pofta buna!

p.s. eu am aruncat niste afine in compozitia de branza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Share
this article on Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 25 + 13 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)