DIETA DUKAN/UTILE

Cheesecake sarat cu sunca

Vă spuneam zilele trecute pe pagina de facebook că unul din deserturile mele preferate îl reprezintă cheesecake-ul. Varianta dulce. Așa că m-am gândit de ce nu ar merge și o variantă sărată a acestuia. Am folosit la momentul respectiv ce aveam în casă și am încropit rapid un aperitiv foarte gustos pe care l-am mâncat rapid împreună cu soțul meu. Dacă vă place brânza vă invit să încercați această rețetă dukan (doar pentru că este făcută cu lactate degresate), care vă va încânta papilele gustative.

Pentru cei care urmăresc rețetele mele dar nu sunt la dietă le aduc aminte că pot să prepare aceste rețete cu produse normale (în cazul acesta brânză cu un procent de grăsime mai mare).

Dar gata cu vorbăria și să trecem la treabă.

Faza Atac, Croazieră (PL, PP), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente (tava de 18 cm diametru am folosit eu la aceste cantități):

-500 g brânză degresată

- 1 iaurt degresat (150 g)

- 3 ouă

- 5-6 felii de șuncă/jambon de curcan (sau pui)

- 3-4 fire de ceapă verde (la atac sau PP se pune 1 fir)

- sare, piper, ierburi aromate

Preparare. Ouăle se bat, seadaugă iaurtul și brânza degresată și se amestecă până se omogenizează.

Șunca o tăiem cubulețe, iar ceapa rondele de circa 1 cm. Le adăugăm peste compoziția de brânză și se amestecă iar apoi se condimentează după preferințe.

Se pune compoziția într-o tavă mai mică, pentru o tavă mai mare se dublează compoziția. Dacă tava este de silicon compoziția se toarnă direct în tavă, dacă folositi un alt fel de tavă atunci o tapetați cu hârtie de copt. Introducem în cuptorul încins la 180 de grade și coacem pentru circa 1 ora și un sfert. Se lasă la răcit și se consumă rece.

Poftă bună!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Share
this article on Facebook
S-ar putea sa iti placa si:

15 Responses to Cheesecake sarat cu sunca

  1. alina spune:

    cake-ul iese acrisor si racoritor, chiar daca are sunca … f bun ca aperitiv si cu alta ocazie…

  2. Rena spune:

    Spune-mi ce marca de branza ai folosit, eu tot folosesc branza degresata de la Lidl, dar mi se pare mult prea dura.

    Multumesc!

  3. Ghita maria alexandra spune:

    buna am lasat aseara aici un coment despre cat de mult apreciez acest site si aveam si o intrebare, si acum nu l mai gasesc, sper ca nu v am deranjat cu nimic. multumesc

    • admin spune:

      Buna. Unde l-ai lasat? Se poate sa imi mai scape unele, deoarece vin foarte multe spam-uri si cand le sterg pe acelea se mai strecoara si din mesajele voastre. Poti lasa din nou intrebarea!

  4. Ghita maria alexandra spune:

    :) )))) iar am lasat azi commentul si a fost sters …..nu inteleg

    • admin spune:

      Off…comentariile nu apar pe lor, trebuie aprobate. Si dupa cum vezi am raspuns la toate posturile la care ai lasat comentarii :) ).
      Despre ce era?

  5. cristina spune:

    Buna, arata super,vreau si eu sa o fac.Doar ca nu stiu daca e pentru o zi sau cate?Sunt la inceput cu dieta si inca nu m-am pus bine de tot la punct cu retetele.Astept sa-mi raspunzi si…mersi ca existi!

  6. Anna Yurcenko spune:

    ma intrebam daca as pune doar 1 galbenus, max 2(stiu ca au ft mult colesterol), nu mi-ar iesi deloc combinatie?!?!

  7. Anna Yurcenko spune:

    msi pt retete…. asta imi place ft mult, merge ft bine si cu un pic de marar – RECOMAND!

  8. Teodorescu Lucia spune:

    Si reteta asta imi place foarte mult, deocamdata doar citind-o. Spuneti-mi, ati incercat retetele voastre si cu oua de prepelita? Nu ar avea de ce sa nu mearga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 17 + 34 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)