DIETA DUKAN/UTILE

Chifle Dukan

Pe langa clasica paine Dukan am incercat sa fac si niste chifle numai bune de consumat la dieta Dukan. Merg de minunte cu o multime de mancaruri asa ca va invit sa le testati.

Faza Atac, Croaziera (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitiva

Portie pentru 3 zile la croaziera

Ingrediente:

- 2 oua

- 1 pachetel de drojdie uscata

- 4 lg tarate de ovaz

- 2 lg tarate de grau

- 4 linguri de branza degresata (eu folosesc Lacteea cu 0,2% grasime)

- 1/2 cana lapte

- sare

 Ouale se bat, se adauga drojdia cu laptele, apoi punem taratele de ovaz, drojdia si branza degresata. Amestecam bine de tot sa nu se faca cocoloase. La sfarsit adaugam si sarea.

Eu le-am turnat in formele de briose de silicon si asa au iesit ca niste mici chifle. Le-am bagat in cuptorul incins la 180 grade si le-am tinut circa 20-25minute (va orientati dupa culoare). Daca vreti puteti pune in compozitie pentru aroma un pic de usturoi pisat. Sau le puteti taia in doua si praji pe o parte (la fel ca painea prajita). Oricum alegeti sa le mancati sunt foarte bune si pot inlocui painea clasica.

Atentie! Dupa ce le scoateti din cuptor le lasati 5 minute si le scoateti din formele de silicon. Nu le lasati sa se raceasca in forme deoarece din cauza condensului se umezesc si mai tare (ies si ele putin umede din cauza branzei din compozitie).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Share
this article on Facebook
S-ar putea sa iti placa si:

29 Responses to Chifle Dukan

  1. [...] Citeste reteta : Chifle Dukan – Click AIci [...]

  2. Camy spune:

    Mie nu mi-au iesit… :( e tristete mare… le-am lasat chiar mai mult de 30 min si tot degeaba, am copt la ele mult si au ramas crude in interior desi era incins cuptorul la 180 grade…le-am copt tot in forme de silicon si in afara de asta miroseau foarte tare a drojdie, cred ca nici daca se coceau in interior tot nu as fi putut sa le mananc pt ca mirosul era prea intepator… nu pot sa imi dau seama care a fost problema dar imi pusesem sperante mari ca vor fi bune…

    • admin spune:

      Cami, eu zic sa nu te dai batuta!. Sa stii ca in general toate retetele de paine/chifle Dukan ies umede in interior din cauza branzei. Asta nu inseamna ca nu s-au facut. Daca nu iti plac asa, atunci poti sa le tai in doua si sa le mai lasi 10 minute in cuptor. Asa se intampla cu toate retetele de genul asta. Daca ti s-a parut ca era prea multa drojdie, poti sa incerci cu drojdie la plic in loc de cea proaspata. Eu zic sa mai incerci. Din pacate reteta perfecta de paine Dukan nu exista, inca :( . Sa ma tii la curent daca mai incerci.

      • Georgiana spune:

        Eu am facut o painica facuta dupa o reteta de “chec” dubla ca si cantitate care mi-a ajuns o saptamana tinuta la frigider: 8 oua, 6 linguri tarate ovaz+6 linguri tarate de grau, 6 linguri amidon, 2 lingurite praf de copt, 100 ml lapte degresat si mi-a iesit o painica destul de MARE si PUFOASA! Incercati cu incredere! Spor la slabit fetelor!

  3. georgiana spune:

    buna ziua,
    sa inteleg ca in perioada de croaziera si consolidare avem voie in afara de proteine si proteine cu legume sa mancam si aceste retete dukan??
    va multumesc

    • admin spune:

      Buna ziua! Aveti voie sa consumati toate retetele de pe site, la PP si/sau PL. Toate sunt facute din alimente permise sau tolerate asa ca le puteti prepara si consuma cu incredere. Chiflele puteti sa le mancati in fiecare zi, nu-i problema (le faceti odata la doua zile).

  4. Nicoleta spune:

    Buna!
    cred ca pot fi coapte si in cuptor, pe hartie de copt, puse cu lingura, ca pe fursecuri. o sa iasa ca niste biscuiti, dar sigur se coc la mijloc :)

  5. MANU spune:

    cam cate chifle ies ?

  6. Elena spune:

    Buna!
    Drojdia este permisa/tolerata? nu am gasit nimic legat de ea. Multumesc!

  7. gabiD spune:

    este singura reteta facuta de pe site cu care am dat gres,….nu inteleg de ce…insa a trebuit aruncata

    • admin spune:

      :( Nu stiu de ce. Nu s-a intamplat pana acum (sau nu mi-au spus). Ce s-a intamplat mai exact? Mai da-le o sansa totusi ca sunt bune!

  8. gabiD spune:

    sa-mi spuneti cam care era gramajul canii, poate aici am gresit….

  9. nico spune:

    Ca si gramaj cat reprezinta un plic de drojdie uscata?

  10. Mona spune:

    Chiar ieri am facut si mi-au iesit f bune. n-am respectat reteta intocmai. mi-au iesit doar 6 chifle.
    dar f faine. “aluatul” mi-a iesit f moale si nu ma asteptam sa iasa ceva dar le-am pus totusi la cuptor si spre surprinderea mea au iesit. si seamana f bine cu cele din poza :D

  11. Narcisa spune:

    Buna ziua, am si eu o intrebare:este prima data cand vreau sa gatesc in forme de silicon. Vreau sa fac chifle si nu stiu.pun aluatul in forme fara sa le ung cu nimic?Si formele pe urma le pun in tava de cuptor fara sa ung tava?sau cum?va multumesc

  12. Ana Maria spune:

    Buna, eu tocmai am făcut chiflele și sunt foarte bune, nu am respectat reteta, am pus dublu din toate și au ieșit 12 chifle și foarte frumos crescute. Eu o recomand cu încredere

  13. alina spune:

    eu am folosit faina integrala de ovaz ,,au iesit minunate!!!

  14. ioana spune:

    Buna!eu o sa incep de maine 3 zile de atac.as vrea sa dau jos 10 kg.pt atac in cate zile le putem manca daca pt croaziera le mancam in 3 zile?si avem voie tarate de grau in atac?multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 2 + 13 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)