DIETA DUKAN/UTILE

Choco cake

Nu am stiut cum sa o numesc, pentru ca nu se potrivea titlul original al retetei. Asa ca am botezat-o choco cake. Este facuta dupa o reteta din cartea La Patisserie Dukan, scrisa de P. Dukan. Asadar portia este pentru 4 persoane, PP-PL.

Faza Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva

Ingrediente:

- 3 oua

- 3 linguri maizena (cred ca merge si cu tarate de ovaz, am sa incerc data viitoare)

- 1 iaurt 0 % grasime (150 gr)

- 1 cutie de quark (250 gr) – daca nu vreti sau nu aveti quark puneti in loc inca 2 cutii de iaurt 0% grasime

- 3 linguri cacao degresata

- 3-4 linguri indulcitor lichid

- 1 lg ca lumea de praf de copt

- esente vanilie

Se amesteca ouale cu mixerul, se adauga maizena, cacao si indulcitorul lichid. Apoi peste compozitie se pune iaurtul si quarkul si se amesteca mai departe cu mixerul. La sfarsit aduagam esenta si praful de copt. O turnam in forma si o punem in cuptorul incins inainte la 180 grade. Se tine aproximativ 30 min (se testeaza cu scobitoarea).

La partea inferioara se aduna quarkul si apare ca un strat de crema, delicios.

Se poate face si o glazura de vanilie (din 3 lapte praf,  2 linguri apa, 1/2 lg indulcitor si esenta de vanilie).

Sa va mai spun cum mirosea in casa? Delicios, de dieta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

29 Responses to Choco cake

  1. Veronica spune:

    Buna seara,
    as vrea sa stiu daca pot folosi praf de roscove in loc de cacao degresata!
    Eu acum sunt la a 2-a faza (croaziera).
    Va multumesc anticipat!

    • admin spune:

      Buna seara! Eu nu am folosit niciodata pudra de roscove, doar am citit despre ea. Din cate se pare ar putea inlocui cacaoa in anumite retete, nu stiu daca gustul este similar. Sa cititi cu atentie eticheta sa vedeti ce contine.

    • Christine spune:

      Buna,
      Am facut prajitura. Consistenta este ceva intre chec si budinca, la mine culoarea este uniforma. Desi am pus in plus 2 linguri de indulcitor (eu am folosit indulcitor pudra Sly) nu mi se pare suficient de dulce.
      Am mancat-o cu iaurt indulcit cu indulcitor lichid si a mers foarte bine.

  2. elena spune:

    cum ai facut sa-ti apara acea parte alba in partea de jos a prajiturii? :D

  3. Elena spune:

    Ce este ” quark” si unde il pot gasi ?

  4. Alina spune:

    Cacao degresata avem voie in orice cantitate? Sau intra la categoria alimente tolerate si avem voie o lingurita pe zi?

  5. cristina spune:

    merge sa inlocuiesc maizena cu amidon,quark_ul cu lacteea si sly praf in locul celui lichid (ce indulcitor lichid folosesti,CLIO)mersi

    • admin spune:

      Merge sa inlocuiesti maizena cu amidon ca e tot aia. Cred ca merge sa inlocuiesti si qoaukul cu lacteea si da, pune Sly pudra ca iese mai ok decat cu indulcitorul lichid (l-am descoperit dupa).

  6. cristina spune:

    Ioana cind spui pt 4 persoane inseamna 4 zile?sa stim cum sa impartim praji. mersi mult

    • admin spune:

      Exact! Oricum e simplu de calculat deoarece imparti lingurile de tarate de ovaz sau toleratele la cat ai voie intr-o zi si rezulta portile!

  7. elena spune:

    Ufff , deci am facut multe deserturi de aici , dara aceasta prajitura nu mi-a iesit deloc , deloc : nu a crescut , a ramas necoapta la interior ( desi am tinut-o o ora si ceva ) , nici vorba sa se vada stratul de branza la baza ei , chiar nu stiu ce s-a intamplat , am respectat intocmai instructiunile si ingredientele . A TREBUIT SA O ARUNC ERA CRUDA !

    • admin spune:

      Elena, chiar nu stiu de ce nu ti-a iesit. Ai folosit exact aceleasi ingrediente? Temperatura la cuptor la fel? Nu stiu ce sa zic. Ca fetelor care au incercat-o le-a iesit :(

  8. Raluca spune:

    Buna , ai incercat sa o faci cu tarate de ovaz in loc de amidon ? Eu vreau sa o fac maine si as vrea sa inlocuiesc amidonul sau macar sa pun doar 1 lg de amidon si restul tarate :)
    Multumesc :* !

  9. andreeaterni spune:

    trebuie musai in forme de silicon? vad ca tu ai pus forma intr-un alt vas cu apa cred.asa trebuie?nu am fol niciodata.

    • admin spune:

      Eu am pus in vazul de yena forma de silicon ptr ca era prima data cand faceam in ea si am zis sa nu se intinda sau ceva :) . Incearca in tava tapetata cu hartie de copt (eventual unsa putin cu ulei hartia).

  10. Ionescu Georgiana spune:

    Din pacate nu mi-a iesit absolut deloc. Nu a crescut deloc, partea de jos inexistenta…la gust nu stiu inca…de abia am scos-o si e la racit.. Ce rau imi pare de ea…Am incalzit cuptorul si am lasat-o la foc mare.Trebuia la foc mic sau ce am putut sa gresesc la ea? :(

  11. Cristina spune:

    Maine incerc si eu aceasta reteta:) .. sper sa iasa .!!

  12. Maria Elena spune:

    MI-NU-NA-TA ..ma indragostesc de retetele de la voi de pe site ! ieri am facut tiramisu care e cel mai bun facut vreodata …azi cake-ul asta ..sa vedem ce vine la rand ! Super like !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 4 + 26 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)