DIETA DUKAN/UTILE

Choux à la crème

Asa cum am mai spus sunt convinsa ca pentru cei mai multi care incep dieta Dukan cea mai mare provocare o reprezinta lipsa dulciurilor si a deserturilor clasice. Din fericire, exista situatii in care putem inlocui varianta clasica a unui desert cu o reteta Dukan si in felul asta sa ne satisfacem poftele. Bineinteles ca vor fi multi cei care vor spune ca nu e exact ca originalul, dar nu trebuie sa ii bagam in seama pe acesti carcotasi, nu-i asa :)

Reteta este una simpla, nu necesita foarte mult timp de pregatire, asa ca va invit sa o incercati cu incredere.

Faza Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva

 Ingrediente pentru “gogosi”:

- 5 albusuri

- 2 galbenusuri

- 2 linguri amidon de porumb

- 4 lg lapte praf degresat

- 2 linguri tarate de ovaz

- 4-5 linguri indulcitor rezistent la gatit (sau dupa gust)

- esenta de vanilie

- 1 lingura praf de copt

Ingrediente pentru crema de vanilie:

- 250 ml lapte degresat

- 3 galbenusuri

- 2-3 linguri indulcitor (sau dupa gust)

- 1 lingura cu varf de amidon

- 4 lg lapte praf degresat

- esenta de vanilie (2 fiole sau dupa gust)

Albusurile cu putina sare se bat cu mixerul spuma foarte tare. Adaugam apoi galbenusurile si mixam mai departe. Scoatem mixerul si de aici incolo invartim in compozitie cu lingura de lemn. Turnam pe rand cu o lingura amidonul, laptele praf apoi taratele de ovaz si indulcitorul. Avem grija sa turnam “in ploaie” si sa amestecam bine ca sa nu se faca cocoloase. Adaugam esenta de vanilie (sau de portocale) si praful de copt. Turnam in formele de briose de silicon (musai ca sa nu se lipeasca). Ies cam 12 bucati. Le introducem in cuptorul incins la 180 grade si le lasam 20-25 min (le testati cu scobitoarea).

Intre timp pregatim crema. Punem 200 ml de lapte degresat intr-o oala la fiert pe foc mic. Intre timp frecam galbenusurile de ou cu indulcitorul, amidonul, laptele praf, esenta de vanilie si ceilalti 50 ml de lapte degresat care au ramas. In momentul in care laptele incepe sa fiarba pe foc, turnati galbenusrile si amestecati in continuu la foc mic pana se ingroasa bine de tot. Aveti grija, la foc mai mare se poate prinde sau chiar afuma budinca.

O lasam la racit. Pentru cine nu vrea varianta asta de crema, o poate inlocui cu clasica budinca de vanilie la plic din comert.

Dupa ce am scos gogoselele din cuptor si le-am lasat la racit se taie un capac din partea de sus si se umple interiorul cu crema de vanilie rece. Se pastreaza la rece. Se pudreaza cu indulcitor pudra sau se face o glazura de cacao (din lapte praf, cacao, indulcitor si putina apa).

Pofta buna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly