DIETA DUKAN/UTILE

Choux à la crème

Asa cum am mai spus sunt convinsa ca pentru cei mai multi care incep dieta Dukan cea mai mare provocare o reprezinta lipsa dulciurilor si a deserturilor clasice. Din fericire, exista situatii in care putem inlocui varianta clasica a unui desert cu o reteta Dukan si in felul asta sa ne satisfacem poftele. Bineinteles ca vor fi multi cei care vor spune ca nu e exact ca originalul, dar nu trebuie sa ii bagam in seama pe acesti carcotasi, nu-i asa :)

Reteta este una simpla, nu necesita foarte mult timp de pregatire, asa ca va invit sa o incercati cu incredere.

Faza Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva

 Ingrediente pentru “gogosi”:

- 5 albusuri

- 2 galbenusuri

- 2 linguri amidon de porumb

- 4 lg lapte praf degresat

- 2 linguri tarate de ovaz

- 4-5 linguri indulcitor rezistent la gatit (sau dupa gust)

- esenta de vanilie

- 1 lingura praf de copt

Ingrediente pentru crema de vanilie:

- 250 ml lapte degresat

- 3 galbenusuri

- 2-3 linguri indulcitor (sau dupa gust)

- 1 lingura cu varf de amidon

- 4 lg lapte praf degresat

- esenta de vanilie (2 fiole sau dupa gust)

Albusurile cu putina sare se bat cu mixerul spuma foarte tare. Adaugam apoi galbenusurile si mixam mai departe. Scoatem mixerul si de aici incolo invartim in compozitie cu lingura de lemn. Turnam pe rand cu o lingura amidonul, laptele praf apoi taratele de ovaz si indulcitorul. Avem grija sa turnam “in ploaie” si sa amestecam bine ca sa nu se faca cocoloase. Adaugam esenta de vanilie (sau de portocale) si praful de copt. Turnam in formele de briose de silicon (musai ca sa nu se lipeasca). Ies cam 12 bucati. Le introducem in cuptorul incins la 180 grade si le lasam 20-25 min (le testati cu scobitoarea).

Intre timp pregatim crema. Punem 200 ml de lapte degresat intr-o oala la fiert pe foc mic. Intre timp frecam galbenusurile de ou cu indulcitorul, amidonul, laptele praf, esenta de vanilie si ceilalti 50 ml de lapte degresat care au ramas. In momentul in care laptele incepe sa fiarba pe foc, turnati galbenusrile si amestecati in continuu la foc mic pana se ingroasa bine de tot. Aveti grija, la foc mai mare se poate prinde sau chiar afuma budinca.

O lasam la racit. Pentru cine nu vrea varianta asta de crema, o poate inlocui cu clasica budinca de vanilie la plic din comert.

Dupa ce am scos gogoselele din cuptor si le-am lasat la racit se taie un capac din partea de sus si se umple interiorul cu crema de vanilie rece. Se pastreaza la rece. Se pudreaza cu indulcitor pudra sau se face o glazura de cacao (din lapte praf, cacao, indulcitor si putina apa).

Pofta buna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

38 Responses to Choux à la crème

  1. Ioana spune:

    Cred ca maine la fac…arata delicios! Nu se lasa gogoselele dua ce se racesc? Se pastreaza pufoase?

  2. carmen spune:

    vreau sa fac si eu ,dar nu stiu ce este Maizena si unde o gasesc multumesc

    • admin spune:

      Am scris si mai jos (sau sus). Maizena de fapt e amidonul. Daca vrei Maizena (12 lei) o gasesti la raionul de faina din hipermarketuri.

  3. Nico spune:

    Stii cum a venit reteta ta? Azi intentionam sa te intreb despre o reteta ptr coji ecler :) ))). Incredibil! Supeeeeeeeer! Week end-ul este dedicat PL, asta inseamna si dulciuri, ptr mine … Multumeeeeeeesc!

  4. anca spune:

    tare as vrea sa stiu ce este maizena si unde se gaseste?

  5. Maria Popa spune:

    Chiar arata super si banuiesc ca si la gust sunt bune, din moment ce sunt umplute cu o crema de vanilie. Abia astept sa le fac si eu.

  6. Nico spune:

    da, pot si la PP? chiar daca sunt in croaziera, eu, zilele de pp le tin ca si la atac, adica fara alimente tolerate, respectiv lapte…
    Maizena e aceeasi chestie ca si Gustin (dr oetker?).
    Merci

  7. ana maria spune:

    Pentru 5 portii este reteta? Sau cate linguri de amidon avem voie/zi in pl?

    • admin spune:

      Indiferent de PP sau PL e voie cam o lingura de amidon pe zi. Prin urmare imparti compozitia pe mai multe zile. (cel mai bine e cand sunt 2 in familie care tin dieta, ca atunci se mananca 2 zile din ele).

  8. Nico spune:

    da, da, da. Am incercat aceasta crema. Un preparat extraordinar de fin si rafinat ca si Crème brûlée :) )). Cojile de ecler nu le-am facut ptr ca nu am INCA tava ptr briose, insa crema aceasta am adaugat-o peste un blat facut conform retetei de CHEC ALB, in care am mai adaugat tarate de grau si cateva seminte de mac (nu am pus f multe, nu stiu daca sunt permise in croaziera, insa a meritat).

    Multumesc pentru retete!

    Pentru mine, site-ul tau este cel care ma ajuta sa tin dieta.

    • admin spune:

      Nico iti multumesc pentru cuvintele frumoase si ma bucur sa aud ca va sunt de folos informatiile si retetele mele. Astept sa imi mai spui ce mai incerci si daca iti place.

  9. Alina spune:

    astazi am facut si eu choux a la creme si au iesit foarte bune. Au mancat si copiii de nu-i mai opream. Mutumim mult pentru retetele deliciose.

  10. Larisa spune:

    foarte buna reteta. Eu nu am avut forme de briose, le-am pus in tava ca pe cojile de ecler si au iesit foarte bune. Iar crema de vanilie pe care am pregatit-o dupa reteta ta a fost delicioasa, incomparabila cu gustul fad al celei de cumparat. Iti multumesc pentru toate retetele, sunt de mare ajutor!

  11. estelle spune:

    Poate vin cu o intrebare stupida , dar ma risc :D . Precum Larisa nu am forme de briose si ma gandeam sa fac la fel ca la ecler si eu, dar intrebarea mea este: cum le pun in tava , cu lingura asa in forma de briose? Nu este compozitia prea moale sa se intinda prea mult? Zic si eu , asa inainte de a vedea rezultatul .

  12. Anca spune:

    am facut si eu reteta…s-au lasat un pic dar n-a contat pt ca au fost super bune! toata familia a mancat si n-ai spune ca e ceva de dieta. multumesc si pt aceasta reteta! ;)

  13. MANU spune:

    am incercat si eu azi reteta …fff bune ..mi au iesit 14 si nu s au lasat deloc , sunt f bine coapte si crescute , mi au iesit mai bn decat cojile de ecler de altadata :) crema e si ea buna buna , ai putea sa deschizi un restaurant cu retete Dukan :*

  14. carmenn spune:

    pt cate zile e Portia 2? are doar 2 linguri de tarate insa amidon 4 linguri la gogosi si 1 jumatate la crema…cum le impart?

    • admin spune:

      O imparti in functie de nr lingurilor de amidon. Dar probabil o sa fie mai putine zile ca o sa le imparti cu ai tai :)

  15. cristina spune:

    excelente choux-urile. intrebare pot inlocui cu altceva macar 2 linguri de amidon de la cojile de choux? si eventual sa iasa tot la fel de bine

  16. Anka spune:

    Heyyy
    Am facut si eu reteta, am si filmat-o chiar :) ) https://www.youtube.com/watch?v=hf4YhgYAtwY
    Sunt geniale :X

  17. Maria spune:

    pot folosi cremele pentru prajituri si budincile de la dr oetker in croaziera sau nu este recomandat? Multumesc

  18. CRISTINA spune:

    Buna ziua!Am o mare nedumerire in legatura cu diferite retete care le-am studiat. Este vorba despre folosirea prafurilor de budinci, tipo Dr. Oetker. Eu sunt in Spania si am verificat toate tipurile de budinci, de toate marcile (inclusiv dr.Oetker), dar am constat ca au un mare nivel de hidrocarbonati (din care un mare procent este zahar), ceea ce in dieta dukan este foarte strict limitat. Intrebarea mea este daca praful de budinci care il folosesti in retetele tale este cel clasic (cu hidrocarbonati) ori exista (si eu nu l-am gasit)o varianta fara hidrocarbonati? multumesc

  19. alex spune:

    foarte bune retetele tale, multumim de ajutor. spune-mi te rog ce indulcitor folositi voi? lichid? eu am luat unul de la lidl si daca pun prea mult are gust amar iar stevia am inteles ca e amara la temperatura mare.

    • admin spune:

      Buna si ma bucur ca urmaresti site-ul. Eu am sau am avut asa: lichid doar Clio (il folosesc la anumite retete, depinde), pudra – Sly, Clio, Marca Carrefour si unul de la Mega Image + xilitol. Si stevia dar nu in dulciurile care necesita fierbere sau coacere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 10 + 14 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)