DIETA DUKAN/UTILE

Ciorba cu afumatura si tarhon

Nu știu dacă v-am spus că îmi plac ciorbele care sunt făcute cu tarhon în oțet. Mi se pare că au un gust deosebit și le savurez cu o deosebită plăcere. Normal că în topul ciorbelor cu tarhon stă cea de fasole boabe (și am să vă dau cândva și rețeta mea), dar la dietă nu avem voie fasole boabe, așa că încercăm celelalte variante (ca cea de azi si zau ca e ca si cum ai manca ciorba de fasole cu afumatura).

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente

-2 pulpe de pui afumate

- 2 morcovi

- ½ țelină

- 2 ardei grași verzi

- 1 dovlecel

- 1 ceapă

- 2 gălbenușuri de ou

- 150 g iaurt grecesc degresat (sau smântână)

- 1-2 lgt de tarhon în oțet

-sare, piper

Preparare

Spălăm pulpele de pui afumate și le punem în 2,5 litrii de apă la fiert. Lăsăm să fiarbă circa 40 minute după care  scoatem pulpele de pui pe o farfurie, iar în apa rămasă pe foc adăugăm legumele tăiate cubulețe (țelina, morcovul, ardeii, dovlecelul) și ceapa tăiată normal. Curățăm carnea de pe oase și o punem înapoi în oală.

Se lasă la fiert la foc mic circa 30 minute până fierb și legumele.  Dacă e cazul mai adăugați apă.

Între timp amestecăm gălbenușurile cu iaurtul. Tragem oala de pe foc și luăm câte puțină zeama din oală, și o turnăm peste galbenusuri, din aproape în aproape. Omogenizăm puțin câte puțin și apoi turnăm totul în oala de ciorbă.

Oprim focul, adăugăm tarhonul în oțet și lăsăm oala cu capacul pus ca să se întrepătrundă aromele. (dacă o vreți mai acră mai puteți adăuga oțet fie din tarhon, fie normal).

Poftă bună!

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Share
this article on Facebook
S-ar putea sa iti placa si:

10 Responses to Ciorba cu afumatura si tarhon

  1. Ioana spune:

    Unde se poate gasi tarhon in otet? :-)

  2. Ioana spune:

    Multumesc!

  3. Andra spune:

    Cea mai buna ciorbita…direct din inima Ardealului!
    Tarhonul se gaseste verde in toate piete si se poate pune foarte simplu in borcan doar cu otet si putina sare. Se pastreaza asa chiar si un an la frigider.

  4. MOCANU IOANA spune:

    super reteta, abia astept sa o incerc

  5. Andreea spune:

    Super delicioasa! Am făcut și eu azi. Mulțumesc pentru idee! :)

  6. dia spune:

    Multumesc mult de reteta,imi aduce aminte de acasa! :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 24 + 8 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)