DIETA DUKAN/UTILE

Ciorba radauteana

La cererea unora (se stie a cui :) pentru azi avem ciorba radauteana, Varianta pentru dieta Dukan, bineinteles.

Este o ciorba putin diferita, cu aroma puternica de usturoi, dar numai buna pentru diversificarea meniului.Am citit mai multe retete de ciorba radauteana clasica si am ales sa fac o combinatie a acestora, dupa propiul gust.

Faza Croaziera, Consolidare, , Stabilizare definitiva

(PL)

Portie pentru 3 zile

Ingrediente:

- 1/2 piept de pui + 1 ciocanel de pui (asta am pus eu, voi puteti sa puneti doar piept de pui sau doar ciocanele)

- 2 morcovi

- 1/2 telina medie

- 1 ceapa

- 1 patrunjel

- 2 catei de usturoi

- 3-4 linguri de quark sau 1 cutie iaurt degresat

- 2 galbenusuri

- tarhon in otet

- patrunjel verde

Se curata copanelul de piele si grasime si se pune impreuna cu pieptul la fiert in 1,5-2 litrii de apa. Dupa ce a fiert de jumatate se adauga legumele taiate cubulete si le lasam sa fiarba bine de tot. La sfarsit adaugam sare dupa gust.

Intre timp curatam usturoiul si il pisam foarte bine cu putina sare. Preparam si quarkul (eu folosesc dintr-asta) impreuna cu galbenusurile de ou.

Dupa ce s-au fiert si legumele oprim focul. Puteti sa asteptati un pic sa se mai raceasca ciorba si apoi sa adaugati cu polonic cata putina zeama peste amestecul de quark si galbenusuri. Amestecati bine de tot si turnati mai departe zeama. Apoi luati amestecul si il turnati incet in oala cu ciorba (sa fiti atente sa nu se adune, de-asta trebuie sa nu fie foarte fierbine ciorba cand puneti quarkul cu galbenusurile).

Tot ce mai trebuie este sa adaugati usturoiul pisat, tarhonul in otet (puteti sa puneti si otetul sa o acriti putin) si sa adaugati patrunjelul verde tocat marunt.

Pofta buna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly