DIETA DUKAN/UTILE

Ciulama cu pui si ciuperci

In aceasta mini vacanta am incercat o reteta de ciulama cu pui si ciuperci. Tare buna a iesit, abia am apucat sa o gust ca au terminat-o sotul, mama si tata care erau in vizita. Este bineninteles o reteta Dukan, dar la fel de bine o puteti imparti cu toata familia (daca ajunge). Varianta originala a retetei, care nu este insa potrivita dietei Dukan o gasiti aici.

Faza Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva

 Ingrediente:

- un piept de pui

- 300 gr ciuperci champignon

- 1 ceapa alba

- 200 ml lapte degresat

- 1 lingura amidon

- sare, piper

Pieptul de pui se pune la fiert, eventual impreuna cu niste legume, din care ulterior puteti face o supa. Cand este fiert il scoateti afara pe o farfurie.

Am taiat ceapa marunt de tot si am pus-o intr-o tigaie antiaderenta incinsa, unde am lasat-o cam 5 minute amestecand mereu in ea.

Apoi am taiat in 2 sau 4 ciupercile spalate in apa rece si le-am pus peste ceapa impreuna cu 50 ml apa.

Se adauga pieptul de pui rupt in fasii,  condimentele si se pune capacul si se lasa la foc mediu. Se amesteca din cand in cand si se lasa pe foc pana cand scade de tot apa. Preparam intre timp laptele cu amidonul fara sa ramana cocoloase. Se adauga laptele peste ciuperci si se lasa pana da in clocot de cateva ori. Se mai poate adauga usturoi sau patrunjel verde tocat la sfarsit. Se consuma cald.

Pofta buna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

18 Responses to Ciulama cu pui si ciuperci

  1. Georgiana spune:

    Am facut si eu astazi ciulama, a iesit tare buna. Multumesc de reteta

  2. corina spune:

    foarte buna si rapida desi eu nu gatesc dar retetele de aici imi ies toate foarte bune!

  3. cristina spune:

    IOANA spune-mi te rog reteta asta este buna in croaziera si la pl si la pp?si pot sa fac cu pulpe superioare curatate bine bine?mersi mult esti tare buna cu noi,pup

  4. cristina spune:

    DELICIOASA!!!!!!!!!!! sar’mana…..

  5. darvas ionela spune:

    am facut-o…este foarte buna ! Usor de facut si …f.buna la gust !!!

  6. Tatlim spune:

    Idee: Cu baza de ciulama (ceapa+amidon+lapte) am făcut o mâncărică de spanac. Am mâncat-o cu ouă ochiuri – făcute în tigaie antiaderentă, fără grăsime. Bun-bun și sănătos la PL :)

  7. Ionescu Georgiana spune:

    Reteta aceasta am facut-o ieri. Bineinteles, ca toate retetele dumnevoastra si aceasta a fost deosebit de gustoasa. Am o mica nelamurire insa…Mie mi-a iesit ciulamaua …sa zic asa….transparenta…pe cand a dumnevoastra este alb-galbuie.Am pus prea mult lapte? De fiert am lasat-o sa fiarba insa nu a iesit textura ca a celei din imagine, fapt care repet, nu a “umblat” la gust :)

    • admin spune:

      La poze bate si blitzul si poate de-aia ti se pare ca e altfel. Daca a fost ok nu trebuie sa iti faci probleme de culoare :)

  8. Roxana spune:

    Draga mea,

    Am facut aseara ciocolata de casa, care-a iesit un deliciu, dupa cum spune iubitul meu. Acum am facut ciulamaua, care-a iesit si mai si. Eu las ciocolata pe maine, ca sa nu combin prea multe tolerate! Te pup si multumesc pentru retetele delicioase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 20 + 32 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)