DIETA DUKAN/UTILE

Ciulama de curcan

Dupa cum probabil ati observat pana acum, incerc sa va ofer variante multiple de mancaruri Dukan, astfel incat dieta dvs. sa fie cat mai usoara. De fapt, ideea e ca sa nici nu simtiti ca sunteti la dieta :) . Si va spun din experienta proprie ca acest lucru se poate. Asa ca va propun o noua reteta Dukan, de data asta o ciulama cu carne de curcan. suna bine, nu?

Faza Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva

 PP si PL

Ingrediente:

- 300 gr piept de curcan (se poate inlocui cu piept de pui daca nu aveti in casa curcan)

- 1 ceapa alba

- 1 lg amidon

- 250-300 ml lapte degresat

- sare, piper, boia de ardei

Taiati carnea de curcan in bucati alungite. Puneti aceste bucati in tigaia (antiaderenta, musai) bine incinsa si gatiti-le pe ambele parti (eu am incercat in Dry cooker, prima data cand o foloseam, si s-a prins putin). Cand s-a gatit carnea turnati ceapa taiata marunt si putina apa (100 -150 ml),  si mai lasati pe foc, amestecand din cand in cand (puneti capacul).

Cand apa a scazut si carnea s-a patruns bine adaugati sarea, piperul si boiaua (1/2 lgt) si mai lasati 1-2 minute. In final turnati laptele degresat amestecat cu amidonul si lasati pe foc mediu pana se ingroasa sosul (nu uitati sa amestecati).

Pofta buna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

29 Responses to Ciulama de curcan

  1. Stegarescu Madalina spune:

    Mege si cu iaurt 0%?????

  2. Stegarescu Madalina spune:

    siguur…astazi o fac si revin cu pareri !! dar,are ceapa o pot face daca sunt la perioada PP??

    • admin spune:

      Bineinteles ca o poti face si la PP. Ceapa joaca rol de condiment si e chiar recomandata de Dr. Dukan. La fel si usturoiul.

      • PATRICIA Stan spune:

        Ceapa si usturoiul merge dar amidonul este interzis cu desavarsire…deaceea nu mananci cartofi….ca are amidon…la fel si fasolea si mazarea….asa ca scoateti amidonul….a mai vazut retete pe site cu amidon….blaaahhhh

        • admin spune:

          Vad ca sunteti pusa pe carcotit, dar nu stiti nimic despre dieta dukan! Daca vreti sa stiti totusi (pentru a comenta in cunostinta de cauza), amidonul este permis de catre insusi dr. Dukan ca aliment tolerat. Asa ca pastrati-va “blah-urile” ptr dvs!

  3. Andreea spune:

    Una dintre retetele mele preferate din dieta! in sfarsit, un mod gustos si cremos de a manca fadul piept de pui (sau curcan). Desi sunt la PP, am trisat putin si am pus o jumaatate de lingura de legume deshidratate. Foaaarte gustos! multumim!

  4. Cristina Lacatus spune:

    Foarte buna si foarte usor de preparat, iar pentru zilele de PP e un adevarat rasfat! Foarte bun si siteul si tot ce faci aici…pentru noi toate k lupta cu kg sa fie mai usoara, BRAVO!!!

  5. gabiD spune:

    va recomand sa adaugati si putin iaurt, este o minunatie, tocmai am facut-o pentru azi. Va garantez ca este buna, buna!!!

  6. dumitru delia spune:

    eu sunt la atat, dar imi notez retetele pt k plec in croaziera! am lesinat pe tastatura! la asa poze….bine k nu miroase. FELICITARI MULTUMIM PT AJUTOR

  7. Lidia spune:

    Am facut si eu, dar am pus si carnita de pui si de curcan!!!Foarte buna!!!

  8. ROXANA spune:

    Doamne ma uit de jumatate de ora pe toate retetele si toape sant mai bune dact ceea ce gateam eu, pe maine am hotarat mananc chiftele de pui, acelea sunt bune si reci si pot sa le i-au la servici. Dar sigur si asta o v-oi incerca curans, sunt noua pe ici dar sper sa ajung departe ( am trisat putin am tinut 2 sapt faza de atac si apoi am renuntat laDukan 1 sap dar de data asta imi schimb viata) va pup pe toti

  9. ROXANA spune:

    sc pt greselile de ortografie dar eram entuziasmata

  10. Ionescu Georgiana spune:

    Tot ma gandeam de aseara ce sa mananc azi ca sunt la PP …si gata, am gasit reteta. Fac aceasta ciulama care arata demential :X Eu am facut ieri spancelul cu amidon…stiu ca e tolerat parca la o lingura ( lingurita ) pe zi dar mi-e sa nu fie prea mult..si ieri..si azi..Eu incerc pe cat posibil sa evit toleratele…dar se mai intampla sa am nevoie de ele, ca acum de altfel. Chiar carne de curcan am acasa, a taiat mama 2 curcani ieri si a picat la fix :) .Multumesc de reteta.

  11. Ionescu Georgiana spune:

    Zis si facut. Azi am preparat-o si in 5 minute nu a mai ramas nimic de aceasta ciulama de curcan pur si simplu delicioasa. Nu mi-a venit sa cred cat de buna a iesit. Reteta e cam aceeasi ca ciulamaua de pui dar asta nu stiu…a iesit parca mult mai gustoasa decat cea de pui. Senzational, necesita imperios un “bis” :) . Multumesc si felicitari doamna ;)

  12. oana daniela spune:

    salutare, reteta asta este fenomenala foarte buna,multumesc

  13. Ionescu Georgiana spune:

    Si na ca am facut-o iar:d. Cum azi am fost la PP… si nu am avut voie legume ( eu fiind si intr-o mega lipsa de inspiratie in zilele de PP in sensul ca nu stiu ce sa imi pregatesc )am facut iar ciulamaua aceasta. Demential de buna buna buna :*:*:*.

  14. Luana spune:

    E grozavaaaaa!!!!!

  15. alexandra spune:

    cate portii ies din cantitatile date de tine, una sau doua?

    arata demential, sigur fac si eu!

  16. alin spune:

    Bv. Felicitari pt aceasta pagina…dar sfatul meu e sa faceti multa miscare si o sa va permiteti sa mancati multe alimente fara sa existe riscul de a va ingrasa…nu inteleg de ce trebuie sa va chinuiti atat cu dietele si nici sanatos pt organism nu poate fi sa slabesti asa de repede, precum nici estetice nu sunt efectele slabitului rapid:vergeturi si celulita.

  17. Oana B spune:

    Este delicioasa, multumesc pentru reteta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 13 + 27 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)