DIETA DUKAN/UTILE

Cod gratinat cu ciuperci

Un preparat delicios, care se gătește relativ repede. Desigur o rețetă dukan, numai bună pentru zilele de PL din croazieră.

Faza Croaziera (PL), Consolidare, Stabilizare definitiva

Porții – 2

Ingrediente:

-400 g file de cod

- 4 căței de usturoi

- 2 frunze de dafin

- ½ legătură de pătrunjel verde

- 200 g de ciuperci

- 200 ml de supă de legume (sau apă)

- un iaurt degresat (150 g)

- 2 linguri brânză degresată

- 1 gălbenuș de ou

- sare, piper

Intr-o cratiță puneți fileul de cod și acoperiți-l cu apă. Adăgați frunzele de dafin, usturoiul și pătrunjelul tocat și lăsați-l la fiert 10-15 min.

Spălați și curățați ciupercile. Le tăiați în două, iar pe cele mai mici le lăsați întregi. Între timp puneți supa de legume la fiert într-o tigaie și adăugați ciupercile. Adaugați sare și piper și lăsați-le cu capac la fiert 10-15 minute (cam cât fierbeți și peștele).

Într-un bol amestecați iaurtul cu brânză degresată și gălbenușul de ou. Amestecați să se omogenizeze.

Scoateți peștele cu o spatulă și puneți-l într-un vas rezistent la căldură (yena). Adăugați peste pește ciupercile (fără zeama în care au fiert). Turnați deasupra compoziția din iaurt și uniformizați. Introduceți vasul în cuptorul încins deja la 180oC și lăsați cca 20-25min.

Pont – dacă sunteți în consolidare puteți să radeți niște cașcaval Gouda deasupra. Iese foarte bunnn (cel din poză așa e făcut).

Pofta buna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Share
this article on Facebook
S-ar putea sa iti placa si:

7 Responses to Cod gratinat cu ciuperci

  1. nico spune:

    Poate fi folosit pangasius in loc de cod?Imi place mai mult primul!Ma intreb daca va avea gust placut?!Multumesc!

  2. dana spune:

    o sa incerc maine reteta pt PP, cu un file de salau. scot legumele din ecuatie si las doar sosul de iaurt si pestele. sper sa fie bun si asa :)

  3. oana g spune:

    buna ma bucur ca existi ioana am facut cateva retete extraordinare de pe site! as avea o intrebare pe toate etichetele de conserva de peste in sos tomat e trecut si zahar la ingrediente,e ok sa cumpar ,sunt la croaziera. multumesc

  4. Diana spune:

    Va rog eu nu folositi Pangasius!!! e cel mai toxic peste injectat cu hormoni de crestere si se hraneste in apele cele mai poluate din China!!!chiar daca platiti cu 5 lei mai mult pe un alt peste merita, decat sa consumati asa ceva!!!

    http://www.buletindecarei.ro/2012/10/pangasius-un-peste-crescut-industrialhranit-cu-excremente.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 17 + 32 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)