DIETA DUKAN/UTILE

Cozonac/Panettone Dukan

Am tot vrut să încerc ceva pe post de cozonac de sărbători. Dar amânam de fiecare dată, spunându-mi că dacă nu are nucă nu are cum să fie bun. Dar iată că am încercat această rețetă de panettone (un fel de cozonac italian) care merge foarte bine pe post de cozonac pentru Paști. Și respectă toate cerințele unei rețete dukan.
Faza Croazieră (PL, PP), Consolidare, Stabilizare definitivă
Porții – 2
Ingrediente:
-4 ouă
- 4 lg tărâțe de ovăz
- 2 lg lapte praf degresat
- 2 lg brânză degresată
- 2 lg amidon de porumb
- 3-4 lg îndulcitor praf (după gust)
- 1 lgt praf de copt
- esență de vanilie
- 4 lg goji
- esență de rom
Mai întâi punem goji la hidratat în puțină apă la temperatura camerei și esența de rom. Separăm albușurile și le batem spumă tare cu mixerul. Într-un bol separat amestecăm gălbenușurile cu tărâțele de ovăz, laptele praf, brânza, amidonul și îndulcitorul pudră. Adăugăm esența de vanilie și praful de copt. Cu o lingură luăm din spuma de albușuri și o integrăm în compoziția de gălbenușuri și omogenizăm.Scurgem goji de apă și le amestecăm în compoziția principală. Turnăm toată compoziția în tavă (forma rotunda de silicon am folosit, cu diametrul de 20-22 cm) și o introducem în cuptorul încins în prealabil la 180 de grade. O lăsăm la copt circa 35-40 minute (facem testul cu scobitoarea).

O scoatem din cuptor și după 10 minute o scoatem și din tavă. O acoperim cu un prosop ușor de bucătărie.
Poftă bună!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Share
this article on Facebook

75 Responses to Cozonac/Panettone Dukan

  1. Iulia spune:

    Arata minunat! Aproape ca ii simt gustul, dar am o intrebare. Se poate face fara lapte praf? Am vazut ca exista lapte praf degresat pe cafemagia, dar comanda minimna este de 100 lei si nu pot cumpara atat de mult. Pana la urma e vorba doar de doua linguri, chiar afecteaza procesul de slabire daca as folosi lapte praf din comert, daca nu se poate face altfel?

    • admin spune:

      Buna. Merge si fara lapte praf. Mai pui eventual o lg de tarate in compozitie.

    • Miruna spune:

      Daca esti din Bucuresti poti sa iei direct de la centrul lor de la Razoare. Din cate stiu eu nu exista comanda minima dar se plateste transportul. Eu am comandat 2 pungi pe care le-am terminat deja, am mai comandat doua.

  2. Iulia spune:

    Ce ma bucur, multumesc mult pentru raspuns. Abia astept Pastele, o sa am cu ce ma rasfata.

  3. Christine spune:

    Foarte buna reteta, am facut-o ieri si iese exact ca in poza.
    Este bine sa folositi oua cu galbenusul foarte galben ca sa iasa culoarea din poza si pentru gust foarte multe arome, mai mult cantitativ decat la prajiturile obisnuite.
    Compozitia cred ca sepoate folosi si ca blat de tort.

  4. Ana Maria spune:

    de unde pot cumpara laptele praf degresat??? si cum se numeste?? vreau si eu lapte praf… :(

  5. cristina spune:

    Esti geniala!!! Nu credeam ca exista un asemenea site cu retete Dukan . Pot sa prepar orice si oricand si sa nu ma ingras. Pot sa spun ca te iubesc:*.. Asteptam retete noi

  6. crengu spune:

    laptele praf are ca um gata preparat???
    cand scrii 2lg te referi la lichidul in sine sau 2 linguri pudra???
    ce indulcitor sa cumpar sly sau …?
    ms muuuult

  7. crengu spune:

    laptele praf pudra sau preparat lichid 2 linguri???
    indulcitor sly este ok??
    ms muuult

  8. elena spune:

    As dori si eu sa particip la discutii ce trebuie sa fac:-

  9. Christine spune:

    Sorbitolul se poate consuma, nu are nimic mai rau decat alti indulcitori.
    Problema este la cantitate.
    Daca se consuma foarte mult are efect laxativ.
    In concluzie, daca pui mult indulcitor nu trebuie sa mananci foarte multa prajitura intr-o singura zi.

  10. dina ardelean spune:

    eu folosesc indulcitor cu xilitol, e ok?

  11. madalina spune:

    Aceste cantităţi pentru ce dimensiuni alea formei de silicon sunt necesare?

  12. Ileana Belc spune:

    Cam cat de mare iese cozonacul? ce diametru are forma pt ca vreau sa merg maine sa fac aprovizionarea necesara pentru reteta aceasta ispititoare :)

  13. Adriana spune:

    Buna ziua!Reteta asta m-a incantat si am facut-o azi in ideea de a fi sigura ca ma pot bucura de bunatati in zilele Pastelui.Dar ce mi-a iesit mie nu coincide cu ce se vede in poza, ci doar o foaie subtire aproximativ 1-2 cm,dar cu gust bun.Mentionez ca am urmat intocmai pasii acestei retete
    Imi doresc de mult sa mananc o prajitura pufoasa ca aceasta,dar mi s au spulberat iluziile..

    • admin spune:

      Buna. Foaie subtire? Nu inteleg cum…. Daca urmai pasii intocmai nu avea cum sa iti iasa asa. Ce dimensiuni are tava in care ai facut-o?

  14. Roxana spune:

    Fetele care ati luat lapte praf degresat de pe cafemagia, imi poate spune cineva ce procent de grasime are? Am gasit azi la Selgros Lapte praf partial degresat cu 15%. Ma intreb daca o fi ok…

  15. Raluca spune:

    Am facut si eu cozonacelul. Vreau sa spun ca a iesit o minune! F bun, si f frumos.

  16. Anca spune:

    Oficial este reteta mea preferata. Am facut de cateva ori deja si am incercat si cu esenta de visine…un deliciu ;) Apreciez foarte mult site-ul si munca dvs!

  17. Roxana spune:

    Bunaaaa ! In loc de lapte praf am pus inca o lingura de tarate ,iar goji le-am eliminat pentru ca sunt la croaziera . Mi-a placut asa mult ce am vazut aici incat am facut-o dubla sa papam mai mult timp ! Abia ce-am bagat-o in cuptor fetelor,va anunt cand se face cum a iesit. Multumesc si apreciez retetele dvs

  18. elena spune:

    de unde pot cumpara goji?

  19. Alexandra spune:

    buna am citit comentariile anterioare referitoare la indulcitor, eu am cumparat unul din Lidl se numeste COLOGRAN si contine :ciclamat de sodiu , zaharina de sodiu si taumatina , ce spui este bun ?

  20. Gabrielle spune:

    Pot inlocui laptele praf cu lapte degresat ? Si daca da, cat lapte degresat trebuie sa pun ?

  21. Andreea spune:

    Mi a iesit foarte subtire..:( abia daca avea 1 cm. Eu l am facut in dry cooker. Oare de asta sa fi iesit asa? la gust insa e foarte bun. Te pup!

    • admin spune:

      Pai a iesit asa din cauza vasului, mult prea mare pentru cantitatea de aluat. De-aia va dau dimensiunile la tavi sa va orientati si voi.

  22. Miana spune:

    L-am incercat! Este foarte bun cozonacul, categoric este pe lista de ” trebuie sa mai fac”! Multumim pentru reteta!

  23. Emilia spune:

    f bun,l-am facut de mai multe ori si sunt f incantata,doar ca mie nu-mi place atat de tare goji asa ca le-am eliminat si am pus in putin aluat cacao pe care l-am pus in forma deasupra celuilalt–concluzia:f.f.f bun

  24. Adriana spune:

    Am citit la un comm de lapte praf pt copii. E ok pt dieta?

  25. hele spune:

    Se pot inlocui gojile cu altceva?

  26. alina spune:

    super bun!!!mersi mult de reteta.

  27. Melinda spune:

    Pot folosi faina de ovaz in loc de tarate de ovaz?

  28. elis spune:

    o alta reteta minunata pe care am sa o incerc,te rog spune mi, maxim cata grasime poate sa contina laptele praf degresat? si vroiam sa te mai intreb daca folosesc oua in prajituri am voie sa mai consum oua separat la masa?multumesc .sunt in faza de croaziera,ink 3 kg si intru la urmatoarea faza.

    • admin spune:

      In principiu sa fie la fel ca laptele degresta lichid, adica maxim 2%. Cat despre oua e discutabil, deoarece depinde f mult de colesterolul tau.

  29. Eve spune:

    In primul rand MULTUMESC pentru retetele minunate…..se vede pasiunea cu care gatiti. Pentru ca se apropie primul meu Craciun Dukan am inceput sa ma documentez si am dat peste reteta asta de panettone….intrebarea mea este in legatura cu P.S. de la finalul retetei, in care scrieti ca cei din consolidare pot folosi si o lingura de gluten de grau…eu sunt in croaziera si am facut de mai multe ori retete cu gluten (reteta dumneavoastra de paine cu tarate si gluten e dementiala, apropo…) crezand ca este permis….am gresit?

    • admin spune:

      Buna. ma bucur ca urmaresti site-ul. Este reteta mai veche si inca era glutenul discutabil. E ok, se poate folosi fara probleme (doar cele de sanatate daca le ai atunci nu). O sa modific in reteta cu ocazia asta. :*

  30. Luciana spune:

    Pot folosi faina de konjac in locul amidonului? ma gandesc sa nu folosesc tolerat.. tin scara si as prefera sa pap si o budinca pe langa :D

  31. Andreea spune:

    Buna! Sunt in prima zi de croaziera, dupa trei zile de atac de la 61,5 kg am ajuns la 59. Am folosit prima data colargan lichid pentru a indulci un iaurt 0,1% ca sa il tranafoem in inghetata si azi din nou pt o budinka de la dc. Oetker, si am constatat in ambele cazuri, la rece si la cald, ca gustul nu e dulce ci aduce mai mult a sare de lamaie, ba chiar budinca e f amara fiind de ciocolata. Am gresit? Daca da, unde? Multumesc!

    • admin spune:

      Buna. eu nu am folosit acel indulcitor deci nu pot sa iti spun de la ce e gustul amar, daca e de la el sau nu. foloseste indulcitori naturali, sunt apropiati de zahar si mai sanatosi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 28 + 13 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)