DIETA DUKAN/UTILE

Dulceata de dovleac

Cum vă spuneam au apărut și dovlecii și îi putem folosi în mai multe feluri. Astăzi propun o rețetă de dulceață de dovleac, făcută cu îndulcitor, astfel încât ea poate fi consumată și de diabetici. În dieta dukan dulceața de dovleac este permisă începând cu croaziera în zilele de proteine-legume (PL). Deasemenea, ea poate fi consumată simplă sau poate fi folosită la prăjituri și tarte.

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-1 kg de dovleac ras

- 150 g îndulcitor (după gust, de preferat xilitolul)

- zeama de la o lămâie

-250-300 ml apă

- 1-2 lgt scorțișoară si/sau 1 păstaie de vanilie

Preparare. Dovleacul proaspăt se curăță de coajă și se dă prin răzătoare. Se presară peste el jumătate din îndulcitor și se lasă câteva ore la frigider (nu lasa foarte mult sirop ca nu are cum penru ca folosim indulcitor). Se pune într-o oală cu fundul mai gros, se adaugă restul de îndulcitor (e greu de aproximat gramajul deoarece depinde de îndulcitorul folosit, așa că e mai bine să vă ghidaâi după propriul gust), sucul de lămâie, apa, scorțișoara/vanilia și se pune la fiert la foc mic. Trebuie să amestecați destul de des în ea ca să nu se prindă. Dacă vi se pare ca e prea puțină zeamă mai adăugați apă. Trebuie să fiarbă circa 50-60 minute. Dacă doriți puteți să adăugați și un gelifiant pentru a se păstra mai bine.

Intre timp pregătim și borcanele spalate și uscate, iar in momentul când închidem aragazul punem dulceata așa fierbinte în borcanele sterilizate, înfiletăm și …cam atât. Lasam la racit borcanele invelite intr-un pled gros.

Pofta buna!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

22 Responses to Dulceata de dovleac

  1. eliza sandu spune:

    dulceata rezista mai mult in camara sau trebuie tinuta in frigider?

  2. Vivienne spune:

    Cam cate borcanele ti-au ieșit tie?si cat pot mânca pe zi,in perioada de croaziera PL?

  3. Vivienne spune:

    Ah,de abia astept..visez deja la niște clatite cu dulceata:D nu trece zi sa nu fac vreo reteta de aici !! Multumesc in numele tuturor celor ce urmează dieta pentru tot ceea ce postezi aici !

  4. Vivienne spune:

    Se poate pune si scortisoara,si vanilie?sper ca nu te stresez prea tare cu toate întrebările mele,dar ai niște retete minunate,si nu vreau sa gresesc cu nimic :)

  5. Vivienne spune:

    Gata,am pus scortisoara,si a ieșit….mmmm…n-am cuvinte!

  6. cristina spune:

    dovleacul l ai cantarit dupa ce l ai ras sau ai cumparat 1 kg din piata si dupa l ai curatat?

  7. aduta spune:

    dulceata sau peltea de gutui a facut cineva cum trebuie sa procedez ca la cea de dovleac? eu asa cred. va pup.

  8. Elena spune:

    Cum ti-a rezistat dulceata din septembrie si pana acum ? Ce-ai constatat, trebuie tinuta in frigider sau nu ?

  9. Mihaela spune:

    buna reteta, pt dulceata mai ales cand esti croaziera , pentru o pastrare mai indelungata eu am sa pun un praf de aspirina netamponata deasupra fiecarui borcan, le capacesc apoi le fierb la bain – marie, 20 de minute de cand incepe apa sa fiarba, apoi le lasam sa se raceasca treptat acolo unde au fiert pentru a se trage capacele, se vor pasta ca cele de pe raftul din magazin daca toate capacele s-au tras.
    merita facut inca se mai gasesc placintari:)

  10. Agnes spune:

    Buna , am facut si aceasta reteta ( din nenumaratele si minunatele de aici ) si a iesit o dulceata de mi vine sa pap toate cele 4 borcanase rezultate , deci e dementiala la gust o recomand si nu in ultimul rand multumesc pentru toate retetele minunate de aici , o inspiratie de nota 10 pentru mine , chiar zi de zi listez retete le am strans intr un dosar si gatesc cu spor dupa ce mi culc copilasii . Multumim pentru tot .

    • admin spune:

      Ma bucur sa aud asta Agnes si ma bucur ca iti plac retetele. Da, dulceata de dovleac e minunata si mie mi se pare ca aduce mult la gust cu merele coapte cu scortisoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 20 + 25 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)