DIETA DUKAN/UTILE

Fish and carrot chips

O rețetă ușoară și la propriu și la figurat, și în plus sănătoasă . Puteți să o preparați pentru toată familia chiar dacă este o rețetă Dukan. Nu uitați să consumați și pește în timpul dietei, nu doar carne de pui sau curcan (sau vită).

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-2 fileuri de pește alb

- 2 linguri tărâțe de ovăz

- 1 lingură amidon

- 1 ou

- 1 lgt sare

- ½ lgt piper

- ½ lgt boia de ardei dulce

- 1 lgt pătrunjel uscat

- 2 morcovi mai mari

- 2-3 linguri de maioneză Dukan amestecată cu 2 căței de usturoi pisați

Peștele se spală , se curăță dacă e cazul și se taie în bucăți (ca în fotografie). Într-o farfurie întinsă amestecați tărâțele de ovăz cu sarea, piperul, boiaua și pătrunjelul uscat. Bateți oul într-un bol. Urmați apoi pașii pe care ii urmați când pregătiți clasicele șnițele. Tăvăliți bucățile de pește prin amidon, apoi prin ou și în final prin amestecul de tărâțe. Puneți bucățile de pui în tava tapetată cu hârtie de copt.

Morcovii îi tăiați bastonașe, puneți sare și puțin piper pe ei și așezații în tavă alături de pește (dacă ii vreți mai moi atunci gătiții circa 10 minute înainte în aparatul de gătit cu aburi). Introduceți tava în cuptorul încins pentru circa 25-30 minute (în funcție de pește).  Se servește împreună cu maioneza Dukan în care ați pus 2 căței de usturoi pisați.

Poftă bună!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Share
this article on Facebook
S-ar putea sa iti placa si:

10 Responses to Fish and carrot chips

  1. Crengu spune:

    am facut si reteta asta. foarte reusita :)
    am folosit file de cod.

    maioneza nu mi-a iesit, cred ca am pus prea mult mustar. era foarte proeminent gustul de mustar, culoarea a ramas galbena si ca textura, era foarte moale, spre lichida. probabil am gresit ceva.

    • admin spune:

      Ma bucur ca ti-au placut! La maioneza ai respectat cantitatile? Ce branza ati folosit?

    • Ana spune:

      Eu am facut maioneza cu 2 galbenuse fierte si mustar Dijon si din greseala le-am amestecat cu branza degresata (ehrmann din kaufland, tot cu 0,2%) si ma intrebam ce are de e asa de tare!:)Apoi am mai adaugat iaurt degresat si a fost super ok!!!!!!!

  2. Crengu spune:

    Am folosit branza ehrmann din kaufland, tot cu 0,2%

    cu ea am facut si cremele pt toate prajiturile si au fost ok ..

    am folosit cantatile; nu am pus indulcitor deloc.

  3. Mara spune:

    Am gasit aceasta reteta sub titlul “noi ce mai mancam in joia sfanta?”
    Intrebarea pe care doresc sa v-o adresez este: joia respectiva trebuie sa fie in fapt o zi de atac? Daca da, atunci avem voie sa gatim reteta aceasta pt. joi?
    Multumesc.

    • admin spune:

      Joia sfanta este pentru cei care sunt la consolidare si stabilizare. In aceasta zi se mananca la fel ca in Atac. Si da, pestele gatit asa se poate consuma, dar fara morcovi daca esti la atac sau pp.

  4. dumitru delia spune:

    Atat in atac cat si in celelalte faze am citit k se consuma in general peste alb, dar tot in informatiile fazei de atac scrie si de macrou. Va rog sa-mi spuneti dc pot consuma acest peste atat in faza de atac cat si in celelalte faze. Va multumesc

  5. Mari spune:

    Daca folosesc taratele de ovaz pt pregatirea retetei, mai am voie sa mananc si separat 1 lg si jum (eu sunt inca in faza de atac), intreb asta fiindca le pun dimineata in iaurt si chiar imi plac! Care e cantitatea maxima admisa pt tarate?

  6. Vali Elisa spune:

    este exact ce cautam!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 14 + 5 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)