DIETA DUKAN/UTILE

Fursecuri cu ciocolata

Celebrele Chocolate chips cookie, cine nu a auzit de ele! Sunt ultra-mega-delicioase si plac in special copiilor. Plac si adultilor, trebuie sa recunosc ca atentam si noi la borcanul cu fursecuri (stiti voi de “cookie jar” din reclama), dar nu spuneti asta cu voce tare ca aude fii-miu si ne cearta.

Le vedeam mereu in  reclame sau in filme si am incercat mai multe retete pana am gasit o varianta pe gustul meu. Culmea e ca se prepara foarte repede si se coc si mai repede, ceea ce e nemaipomenit. In plus puteti sa ii antrenati pe cei mici si activitate si sa le pregatiti impreuna.

Nu e o reteta dukan dupa cum v-ati dat seama, dar gasiti pe site si retete de fursecuri dukan.

Faza: Consolidare (masa de sarbatoare), Stabilizare

Scara nutritionala – Duminica (masa de sarbatoare)

Ingrediente:

-175 g unt la temperatura camerei

- 150 g zahar brun

-50 g zahar alb (merg 200 g daca nu aveti zahar brun)

- 1 ou la temperatura camerei

- 250 g faina

- 2 lg amidon de porumb

-  esenta de vanilie

- un varf cutit de bicarbonat de sodium

- 1 lgt praf de copt

- un varf cutit de sare

-75 g chipsuri de ciocolata neagra

Preparare:

Untul si zaharul se mixeaza pana se spumeaza. Se adauga oul si esenta de vanilie si se omogenizeaza compozitia.

Adaugam ingredientele uscate (faina, amidon, bicarbonatul de sodium, praful de copt, sarea) si se amesteca pana se integreaza complet in compozitie. Iese un aluat consistent. Punem si ciocolata peste si omogenizam aluatul.

Invelim aluatul in folie alimentara si il lasam in frigider circa 1 ora (poate sta si mai multe zile, o saptamana la rece).

Formam bilute din aluat si le asezam in tava de copt cu spatiu intre ele (3-4 cm pentru ca ele se latesc destul de mult).

Lasam la copt la 180 de grade circa 10 minute. Oprim focul si le mai lasam in cuptorul deschis circa 10-15 minute si apoi le scoatem sa se raceasca complet. Cand sunt calde sunt foarte fragede de aceea recomandarea este sa le lasati la racit.

Vor disparea rapid mare parte din ele. Cele care mai raman le puneti intr-un borcan sau o cutie metalica ce se inchide ermetic si le puteti pastra linistiti cateva zile.

Pofta buna!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Share
this article on Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 19 + 22 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)