DIETA DUKAN/UTILE

Gulas de porc a la Jamie

Care Jamie? Jamie ăla, știți voi! Jamie Oliver, marele bucătar!

Cum butonam noi liniștiți tv-ul în weekend dăm peste o emisiune cu Jamie. Care povestea și pregătea diverse rețete cu ardei. Una dintre acestea era Gulas de porc. Hmmm…noi nu ne dăm în vânt după porc, adică mâncăm destul de rar, de 3-4 ori pe an și nu exagerez. Dar când am văzut cât de fragedă a ieșit carnea am zis că musai trebuie să încerc și eu rețeta asta.

Zis și făcut! Am cumpărat o bucată de carne de porc și m-am apucat de rețetă. Rezultatul vă las să vi-l închipuiți!

Și apropo, de ceva vreme dr.Dukan a dat liber la mușchiul de porc în dietă, așa că puteți face și voi rețeta liniștiți.

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Scara nutrițională – începând de Marți

Ingrediente:

-500 g mușchi de porc (bucată întreagă)

- 1-2 cepe tăiate julien

- 4 ardei grași, diverse culori, tăiați felii

- 1 ardei chilli tocați

- 4-5 căței usturoi

-  1 cutie roșii tăiate în conservă (400 g)

-3 lgt ulei de măsline

- 1 lgt boia

- ½ lg chimen

- ierburi aromate (oregano, rozmarin etc)

- 1-2 crenguțe cimbru

- sare de himalaya, piper

Preparare:

Bucata de carne se curăța de eventuala grăsime (dacă sunteți la dietă) și se pune împreună cu uleiul de măsline într-o oală. Se lasă câte 2-3 minute pe fiecare parte până își schimbă culoarea, iar apoi o scoateți pe o farfurie.

În uleiul rămas adăugați chimenul, ceapa, ardeiul chilli, boiaua, sare și piper și dați focul mic la aragaz. Sotați circa 3-4 minute, apoi adăugați feliile de ardei gras, usturoiul, roșiile, crenguțele de cimbru și ierburile aromate. Puneți bucata de porc înapoi în oală, acoperiți-o cu ardei și apoi adăugați apă până acoperiți bucata de carne.

Lăsați se dea în clocot și apoi puneți oala acoperită cu un capac în cuptorul încins înainte la 180 de grade.

Se lasă în cuptor circa 2 ore și jumătate, 3 ore până când carnea este foarte fragedă și se rupe fâșii.

Excelent gulașul acesta!! Se poate consuma de către cei care nu sunt la dietă alături de o garnitură de orez, piure de cartofi sau se poate mânca exact așa.

Poftă bună!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Share
this article on Facebook
S-ar putea sa iti placa si:

2 Responses to Gulas de porc a la Jamie

  1. roxana spune:

    am sau nu am voie mudchi sau file de porc in faza de croziera? intreb pentru ca parerile sunt diferite despre canea de porc slaba afirmandu-se ca se poate consuma doar dupa terminarea croazierei si foarte putina. in cartea doc.Dukan carnea de porc slaba nu e trecuta la faza de croaziera.am vazut asta doar pe bloguri si forumuri.
    multumesc
    roxana

    • admin spune:

      Ai voie porc, cu conditia sa fie parti fara grasime. este o modificicare facuta recent de dr. Dukan, verifica site-urile oficiale din afara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 17 + 9 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)