DIETA DUKAN/UTILE

Jeleu de iaurt cu rom, vanile si scortisoara

Nu sună îmbietor mixul acesta de arome? Și pentru că nu e tocmai momentul propice să gătim pe aragaz sau în cuptor din motive de temperaturi mega ridicate, încercâm să preparăm deserturi care nu necesită coacere. Și rețeta de față face parte din această categorie. În plus se prepară foarte repede și nu necesită multe cunoștințe despre bucătărit.

Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Scara nutrițională – începând de Luni

Ingrediente:

-300 g iaurt grecesc degresat

- 50 ml lapte degresat

- 6 foi gelatină (sau 1 plic pudră)

- îndulcitor după gust

- esență de rom

- esență de vanilie

- scorțișoară pentru pudrat

Preparare:

Începem cu foile de gelatină pe care le punem în apă la hidratat. Dacă nu știți cum se folosesc aveți aici un filmuleț care vă arată.

Încălzim laptele și după ce s-a hidratat gelatina o topim în laptele cald. Turnăm laptele peste iaurt într-un bol și omogenizăm compoziția. Adăugăm îndulcitorul, esențele de rom și vanilie și continuăm să amestecăm.

Turnăm compoziția în 2 boluri sau în forme de brioșe din silicon. Dăm la rece cel puțin 2 ore până se întărește compoziția.

Răsturnăm vasul/formele și scoatem cu grijă jeleul de iaurt, pudrăm cu scorțișoară și savurăm. Bun de tot și ușor de făcut.

Poftă bună!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Share
this article on Facebook

3 Responses to Jeleu de iaurt cu rom, vanile si scortisoara

  1. geta spune:

    Foarte bun ,am pus prin compozitie gogosi insiropate cu esenta de rom un deliciu

  2. Lucia spune:

    Il ador, am mai jonglat cu aromele, iese bun în orice combinație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 26 + 5 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)