DIETA DUKAN/UTILE

Mancare de pui cu praz

Vă place prazul? Dacă nu, atunci ar trebui. Prazul este o plantă bogată în vitaminele A, C și, în cantitate mai mică, în vitaminele din grupul B. Acesta mai conție fier, magneziu și acid fosforic (utili sistemului nervos), sodiu, sulf și siliciu (favorizează elasticitatea articulațiilor și a pielii), magneziu, potasiu și calciu (util pentru oase). V-am convins?

Prin urmare, mai ales că e ușor de găsit în piețe sau hipermarketuri, vă propun o rețetă de mancare cu pui și cu praz.

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-1 piept de pui mai mare (sau 4 pulpe superioare fără piele)

- 4 fire de praz

- 250 g roșii în conservă

- sare, piper, cimbru (chiar și usturoi dacă vă place)

- mărar verde

- 1 lgt ulei de măsline

Preparare. Carnea de pui o tăiem bucăți, iar prazul îl tăiem rondele de circa 2 cm grosime. Stropim prazul cu ulei de măsline (se poate și fără) și îl punem într-o tigaie antiaderentă (dacă aveți una mai înaltă, dacă nu atunci folosiți o oală) și ”sotăm” prazul 2 minute. Adăugăm apoi carnea de pui și mai lăsăm 2 minute, amestecând până când carnea devine albă. Adăugăm apoi roșiile în conservă, jumătate de cană de apă și lăsăm să fiarbă sub capac circa 20-25 minute (dacă e cazul mai adăugăm apă pe parcurs).

În final condimentăm, adăugăm mărarul verde și…

Poftă bună!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Share
this article on Facebook

One Response to Mancare de pui cu praz

  1. Gabriela spune:

    Bun,bun! Si nici nu sunt olteanca :D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 34 + 13 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)