DIETA DUKAN/UTILE

Mini Panettone

Am încercat o rețetă nouă de data asta sub formă de mini guguloafe (am luat de curand formele de silicon) și inspirată de la prietena mea virtuala Cristina C. Este o rețetă care are și gluten de grâu în compoziție și este una din puținele rețete în care l-am folosit. Nu sunt adepta glutenului, dar dacă veți încerca rețeta și vă va plăcea și vouă să nu abuzați de gluten.

Faza Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-4 ouă

- 150 g iaurt grecesc

 - 2 lg amidon de porumb

- 6 lg lapte praf degresat

- 3 lg gluten de grâu

- 1 lgt coajă de portocală rasă

- 2-3 lg îndulcitor lichid

- 1 lgt praf de copt

Preparare:

Albușurile cu un strop de sare se bat spumă tare. Într-un vas separate amestecați gălbenușurile cu iaurtul,  amidonul, laptele praf degresat , îndulcitorul lichid, praful de copt, coaja de lămâie.

Integrați apoi cu o lingură spuma de albușuri în compoziția de gălbenușuri și iaurt. Faceți mișcări ușoare de sus în jos pentru ca această compoziție să rămână aerată (se vede în poză).  Apoi presărați în ploaie glutenul și amestecați încet tot de sus în jos (am observat că glutenul îi mai ia din aerare).

Puneți compoziția în forme sau în forma de chec sau gugulof mare și se puneți la copt în cuptorul încins la 180 de grade pentru circa 30 minute (depinde de forma folosită).

Se lasă la răcit și se consumă cu mare plăcere.

Poftă bună!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Share
this article on Facebook

12 Responses to Mini Panettone

  1. corina spune:

    cu ce putem inlocui glutenul?
    merg taratele de ovaz?

  2. dreamer spune:

    Pai amidon la reteta de PP? nu se poate…

    • admin spune:

      Cel mai bine ar fi sa cititi informatiile despre dieta. Asa ati afla ca alimentele tolerate (cum este si amidonul) se pot consuma incepand din croaziera atat la PL cat si la PP.

  3. marillens spune:

    Hristos a înviat!! Încă o data tin sa-ti mulțumesc pentru tot ajutorul pe care ni-l dai. Datorita tie am sărbători fericite si fără privatiuni…
    drob, ciorbita, mâncare de spanac,sarmale -toate de curcan,pasca,cozonac,oua..pana si mini amandine..excepționale!!
    Iti multumesc încă o data!

  4. claudia spune:

    este vreo problema cu consumul de gluten? am incercat reteta ta de paine cu gluten si de atunci nu ma pot dezlipi de ea, mi se pare minunata.

    • admin spune:

      Ma bucur ca ti-a placut. Nu e recomandat sa abuzam de glutenul de porumb. Atat timp cat nu ai intoleranta la gluten e ok ca din cand in cand sa te resfeti cu paine sau bagheta cu gluten.
      Sa incerci si bagheta :)

  5. ana maria s spune:

    Au iesit foarte bune !eu am inlocuit cele 2 linguri de amidon cu o linguriță făină de konjac. Miroase in toata casa a cozonac . Multumesc pt reteta!

  6. anaiss spune:

    ffff buneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!bv ptr reteta si multumesc ptr ea;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 2 + 3 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)