DIETA DUKAN/UTILE

Negresa insiropata cu rom

Un dulce delcios pe care vi-l recomand cu drag! Se prepară rapid și dispare din farfurie și mai rapid.

Faza Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-3 ouă

- 4 lg tărâțe de ovăz (de preferat măcinate)

- 2 lg tărâțe de grâu

- 6 lg lapte praf degresat

- îndulcitor după gust

-2 lg iaurt degresat

- 1 lgt ness

- 1 lg cacao degresată

- ½ lgt praf de copt

Ingrediente sirop:

-150 ml lapte degresat

- esență de rom după gust (contează f mult aroma de rom)

- 1-2 lg îndulcitor

Preparare. Separăm albușurile de gălbenușuri și le batem cu puțină sare spumă tare cu mixerul. Gălbenușurile le amestecăm cu iaurtul și le turnăm încet peste spuma de albușuri. Oprim mixerul și adăugăm pe rând ingredientele uscate (tărâțele, laptele praf degresat, îndulcitorul, cacaua, ness-ul, praful de copt). Amestecăm încet compoziția de sus în jos.

O turnăm într-o tavă de chec și o dăm la cuptorul încins la 180 grade circa 30-35 minute (testul cu scobitoarea).

Între timp pregătim siropul. Încălzim laptele și îl amestecăm cu celelalte ingrediente. După ce s-a răcit blatul îl înțepăm din loc în loc cu o scobitoare și turnăm deasupra siropul (cel mai bine e să lăsați blatul în tava în care l-ati copt). Punem apoi blatul la frigider cel puțin o oră.

Poftă bună!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly