DIETA DUKAN/UTILE

Negresa insiropata cu rom

Un dulce delcios pe care vi-l recomand cu drag! Se prepară rapid și dispare din farfurie și mai rapid.

Faza Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-3 ouă

- 4 lg tărâțe de ovăz (de preferat măcinate)

- 2 lg tărâțe de grâu

- 6 lg lapte praf degresat

- îndulcitor după gust

-2 lg iaurt degresat

- 1 lgt ness

- 1 lg cacao degresată

- ½ lgt praf de copt

Ingrediente sirop:

-150 ml lapte degresat

- esență de rom după gust (contează f mult aroma de rom)

- 1-2 lg îndulcitor

Preparare. Separăm albușurile de gălbenușuri și le batem cu puțină sare spumă tare cu mixerul. Gălbenușurile le amestecăm cu iaurtul și le turnăm încet peste spuma de albușuri. Oprim mixerul și adăugăm pe rând ingredientele uscate (tărâțele, laptele praf degresat, îndulcitorul, cacaua, ness-ul, praful de copt). Amestecăm încet compoziția de sus în jos.

O turnăm într-o tavă de chec și o dăm la cuptorul încins la 180 grade circa 30-35 minute (testul cu scobitoarea).

Între timp pregătim siropul. Încălzim laptele și îl amestecăm cu celelalte ingrediente. După ce s-a răcit blatul îl înțepăm din loc în loc cu o scobitoare și turnăm deasupra siropul (cel mai bine e să lăsați blatul în tava în care l-ati copt). Punem apoi blatul la frigider cel puțin o oră.

Poftă bună!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

37 Responses to Negresa insiropata cu rom

  1. ElenaD spune:

    O negresa super delicioasa, care nu solicita multa munca! Multumim, Ioana! :* <3

  2. mihaela spune:

    foarte buna cu greu ma abtin sa nu o mananc pe toata.multumesc pentru reteta

  3. alina spune:

    Un gust deosebit, romul chiar face toată diferența. Mulțumesc mult, nu doar pentru rețeta acesta ,ci pentru întregul efort în a-i susține pe cei aflați la dietă.

  4. Nic spune:

    Mulțumim pentru rețetă.Este grozavă! Cu cât o ții mai mult la frigider cu atât e mai bună!

  5. Cristina spune:

    Putem pune altceva in locul laptelui praf degresat?

  6. Alina spune:

    Am respectat toate cantitatile dar nu a iesit nici pe departe asa de inalta ca in poza mi-a iesit cam de doua degete in inaltime.

    • admin spune:

      Ce dimensiuni are tava ta Alina?

      • Alina spune:

        Am folosit Dry Cooker. Ce dimensiune ar trebui sa aiba tava, e bine de stiut pentru data viitoare. La gust a iesit foarte buna. Multumesc.

        • admin spune:

          Alina, nu ai citit cu atentie. Scrie ca am pus compozitia in tava de chec, iar aceasta are dimensiuni standard (cu mici exceptii). Dry cooker este mult mai mare si de-aia nu ti-a iesit inalta. Ma bucur insa ca ti-a placut! :*

  7. Spanu Alina spune:

    Buna! Tin regimul de o luna si ma batea gandul sa renunt,deja simteam ca nu mai pot,dar am descoperit prajiturile tale :X. Am incercat cateva si sunt super.

  8. Alina spune:

    Din pacate nu stiu ce dimensiune are, am facut-o in Dry Cooker.

  9. Servus Ioana! La multi ani pentru ziua de nume si pentru noul an!!! :*
    Am pregatit si eu negresa si am venit sa ma laud :D Sarut mana! A fost foarte buna!
    Uite aici cum mi-a iesit mie: http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2014/01/negresa-dukan-insiropata.html

  10. catalina spune:

    buna ziua.de unde cumparam lapte praf degresat sau cacaco degresata? multumesc

    • admin spune:

      Laptele praf de pe net (cu cautare pe google), iar cacao degresata cu 11% grasime gasiti in magazine de la dr.oetker, dar si de la altii.

  11. renate spune:

    Bun,bun!A trebuit sa inlocuiesc laptele praf-lipsa- cu o lingura faina de soia si am facut 2oo ml sos.Super!

  12. Alexandra spune:

    Pot sa folosesc lapte praf din soia?

  13. Alexandra spune:

    Pot folosi lapte praf din soia?

  14. Emma spune:

    Avem voie tarate de grau in atac?imi cer scuze poate ai mai scris in alte postari dar asta am vazut-o prima si imi atrage atentia mult.Mersi

  15. Geo spune:

    Am taiat negresa si am pus un strat de branza dietetica cu esenta de lamaie si putin indulcitor. Nu stiu daca tuturor le place combinatia de rom cu lamaie, dar mie mi-a placut la nebunie.

  16. Cristina spune:

    Salut! Sunt inca incepatoare in dieta Dukan, azi am trecut la croaziera si am facut negresa ta :) Vreau sa-ti spun ca a iesit de-li-cioa-sa!!! Multumesc ca existi si ca inventezi astfel de retete, imi sunt de un real folos! In plus am incercat si painica ta la microunde care este singura pe acre am reusit s-o savurez cu adevarat! La negresa eu nu am pus lapte praf(inca nu mi-am comandat, dar urmeaza) si nici tarata de grau ca am uitat dar tot a iesit un deliciu! Te pup, abia astept sa mai incerc si alte retete de aici

  17. brindusa spune:

    Buna, Ioana! O intrebare: daca sunt la consolidare pot inlocui taratele cu faina integrala? Daca da, in aceleasi cantitati presupun.Multumesc.

  18. dreamer spune:

    Siropul trebuie sa fie cald cand il turnam peste blatul racit?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 9 + 16 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)