DIETA DUKAN/UTILE

Orange Cheesecake

Sa incercam o alta varianta de cheesecake. De data asta cu blat incorporat si aroma de portocale. Inca un deliciu de care ne putem bucura in dieta Dukan.

Faza Croaziera, Consolidare

Ingrediente:

Ptr. blat:

- 3 lg de tarate de ovaz

- 2 linguri lapte praf degresat

- 1 lingura de cacao

- 1 ou

Ptr. crema:

- 250 gr de branza degresata

- 1 albus de ou

- 3 foi de gelatina

- 50 ml apa

- 4-5 linguri de indulcitor praf

- aroma de portocale

Mai intai pregatim compozitia pentru blat. Punem oul si il amestecam bine cu o furculita, apoi adaugam taratele de ovaz, laptele praf si cacaua. Va iesi o compozitie care curge. Pregatim o tava pe care o acoperim cu hartie de copt si turnam in mijloc compozitia (o lasam cam la un cm grosime, se mai imprastie ea). Nu conteaza forma ptr ca oricum o blenduim. Bagam tava in cuptorul incins la 180 de grade si o lasam cam 10 minute dupa care o scoatem si o lasam la racit alte 10 minute. Placinta formata o maruntim si o dam prin blender pana se fac farmituri marunte de tot. Deocamdata o lasam la o parte.

Intre timp punem si foile de gelatina la hidratat in putina apa rece si le lasam 10 minute. Punem cei 50 ml de apa la incalzit si cand atinge puctul de fierbere o luam de pe foc si punem gelatina hidratata si amestecam bine de tot.

Pentru crema, batem bine de tot albusul de ou pana se face spuma consistenta (cu mixerul). Incorporam cu lingura incet branza degresata (amestecam cu lingura nu cu mixerul) si indulcitorul pudra. Peste acestea turnam gelatina hidratata in apa calda si aroma de portocale.

Luam firmiturile de blat si le incorporam in crema de branza. Turnam compozitia intr-un vas de yena si o punem in frigider peste noapte.

Eu i-am mai facut o glazura dintr-o lingura de lapte praf degresat, 1 lingura cacao, 1 lingurita indulcitor si putina apa (sau lapte praf lichid).

Pare complicat dar nu este deloc. Si e buna de tot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Share
this article on Facebook

15 Responses to Orange Cheesecake

  1. Elena Ungureanu spune:

    Buna,
    M-ar interesa daca ma poti ajuta cu o informatie.Tot caut si cacao si lapte praf degresat si nu gasesc :(
    Eu sunt din Bucuresti.

    Multumesc!

  2. carmen spune:

    Sa-ti dea Dumnezeu sanatate, pentru ca imi inseninezi dieta cu retetele tale (toate sunt grozave, dar astea de dulciuri sunt exceptionale, fiindca arata ca exista viata in timpul dietei si dupa:-)

  3. diana spune:

    am vazut in magazine lapte praf degresat, dar scrie ca are 1,5%. E ok?

  4. Madalina spune:

    Buna ziua,

    Ma numesc Madalina si sunt, impreuna cu sotul meu in croaziera. Am luat de la plafar lapte praf de soia. e ok? Si vroiam sa va mai intreb ce indulcitor nu schimba gustul alimentelor, mai ales a celor gatite la temperaturi mari (in cuptor).
    Multumesc

  5. Monica spune:

    Buna ziua,
    Inainte de toate vreau sa ti multumesc pentr toate retetele pe care le ai impartasit cu noi. Am si e 2 intrebari: 1.se poate consuma desert zilnic ? 2.Zahar de mesteacan folosesc ( imi place gustul ) si nu stiu daca e permis.
    Multumesc

  6. alina spune:

    Buna! As putea sa inlocuiesc cu ceva laptele praf?sau sa nu il folosesc deloc?
    Mersi!:*:*

  7. Monica spune:

    Zaharul de mesteacan stiam ca e si sub denumirea de xylitol, poate am inteles eu gresit. Oricum am descoperit indulcitorul Diamant de care sunt multumita. Multumesc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 6 + 4 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)