DIETA DUKAN/UTILE

Pain doux (fără tolerate)

Sună franțuzesc nu? Îmi plac pâinicile dulci, iar când merg în Franța îmi place să le am pe masă la micul dejun. Sunt bune de tot….Și când nu ești la dietă merg de minune cu puțin unt și o dulceață delciioasă…Dar să ne revenim.

Rețeta de față este varianta dukan a acestor pâinici dulci și în plus este o rețtă care nu conține alimente tolerate. Mi-am achiziționat ieri tava în care le-am făcut și pe care o căutam de mult. Vreau să vă spun că m-am îndrăgostit de ea și cred că multe deserturi de acum încolo vor fi făcute în ea. Hai să vedem cu e însă rețeta.

Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-4 ouă

-4 lg tărâțe de ovăz măcinate fin

-6 lg lapte praf degresat

- 4-5 linguri îndulcitor pudră (2-3 lichid)

- 1 fiolă esență vanilie

- 1 lgt praf de copt

- ½ câteva fire de șofran (opțional)

Preparare:

Separăm albușurile de gălbenușuri. Batem spumă albușurile cu puțină sare. Dar să fie spuma fermă. Adăugăm gălbenușurile și îndulcitorul și mai mixăm 1-2 minute.

Scoatem mixerul și îl înlocuim cu o lingură. Turnăm pe rând cu lingura în ploaie tărâțele de ovăz și laptele praf degresat și amestecăm încet în compoziție de sus în jos. În final adăugăm vanilia, șofranul pisat și praful de copt.

Punem cu lingura compoziția în formele individuale din tavă. Dacă nu aveți tava din poze atunci cred că merg formele de brioșe. Mie mi-au ieșit 8 pâinici (brioșe cred că ies mai multe).

Se introduce tava în cuptorul încins la 180 de grade și se coc circa 20-25 minute (testul cu scobitoarea). Se lasă la răcit și se consumă cu plăcere. Se vede mai jos in poza ce pufoase sunt.

Poftă bună!

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Share
this article on Facebook

52 Responses to Pain doux (fără tolerate)

  1. Roxana spune:

    super! ieri am vazut la Lidl aici in fr tava da am zis ca e doar o varianta a celei rotunde…acu ca vad panitele tale ma duc la cumparaturi :P …erau super tavi si forme pt Paste (sa inteleg ca aduc aceeasi marfa si la noi? yey)

  2. Anna Yurcenko spune:

    de unde gasim asa tava?! arata ft bine!!!

  3. Lia spune:

    Deci ! N-am vazut inca un aluat mai alb si mai frumos ca asta ! Neaparat trebuie verificat daca e si bun pe cat de frumos arata. Ca daca eeee, atunci avem cozonac de Paste ! Arata intr-un mare fel ! Bravo !

  4. dana spune:

    pt cate zile de croaziera este?

  5. mirela spune:

    oare in loc de lapte praf se pate pune lapte lichid?

  6. marillens spune:

    Super…mi-am luat si eu tava…maine,painici

  7. Andreea spune:

    Minunata reteta! Eu am adaptat-o putin, am pus mai mult indulcitor, coaja de lamaie si diverse esente si le-am copt in forme de briose:x Sunt foarte pufoase si aromate! multumesc

  8. marillens spune:

    Au iesit bestiale!!! Ms de ponturi.Ca gust,mi se pare ca se apropie foarte tare de gustul cozonacului.Clar,asta va fi reteta de pasti. Merci!

  9. Ionela spune:

    salut.. arata foarte bine… intr-un vas yena ar iesi bine sau nu??
    mersi anticipat

  10. Roxana spune:

    hei!!!! mi-am luat tava si am scos din cuptor panitele…foarte bune…eu n-aveam in casa decat 4 linguri de lapte praf…am pus 3 oua si 2tarata ovaz si una de grau ( ingretientele de o zi ) – indulcitor doar in jumate de compozitie la urma si deci am 4 paniti satare si 4 dulci :D

  11. gabiD spune:

    Foarte bune, le-am facut in forme de briose, nu am avut cu ce sa macin taratele, cu toate astea au iesit foarte bune….multumim

  12. Flo spune:

    Neata!

    Iti citesc de creo luna jumate blogul si intre timp nu mai ma tin de dieta, insa in continuare vin aici sa ma inspir pt retete pe care le fac oricum ca pt dieta! Ai o gramada de retete delicioase foarte usor de facut (ma trezesc dimineata la 6 si plec deja la 7 spre munca si tot am timp sa pun ceva la cuptor!). Reteta asta o voi incerca in dimineata asta, voi pune insa aluatul in forme de briose si voi adauga goji (de care sunt indragostita!).

    Multumim ca ne faci dieta/viata mai dulce!

    Cu drag,

    Florina

    • admin spune:

      Te pup Florina si multumesc de aprecieri. Sper sa nu renunti la retete cjiar daca nu mai tii dieta. Sunt retete gustoase de tot felul si ar fi pacat sa nu le faci.

  13. Marillens spune:

    Buna,
    Asa cum ma mai spus , asta mi se pare cea mai buna reteta pt. ” cozonacul” meu de pasti. Ma gandesc sa fac o combinatie cu mac si cu cacao..dar n-am gasit nimic despre mac..este permis, e la tolerate..?!imi poti spune ceva despre ..?
    Merci anticipat

  14. roxana spune:

    cum s-a comportat tava de silicon la cuptor? ai pus-o direct pe gratar? arata minunat!

  15. roxana spune:

    cum se comporta tava de silicon la cuptor? ai pus-o direct pe gratar?

  16. Cişmaşu Roxana Elena spune:

    eu nu am avut lapte praf, pentru ca am venit la sat si am uitat sa cumpar de la oras, si am inlocuit laptele praf cu branzica si smantana fara grasime de la LaDorna si a iesit destul de bun. nu a crescut asa mult, dar sunt multumita de rezultat. data viitoare o sa incerc si cu lapte praf :) super reteta!

  17. cristina spune:

    ioana,merge ca blat de tort?

  18. mih spune:

    avem voie lapte praf si praf de copt in atac?

  19. eliza sandu spune:

    cu ce pot inlocui laptele praf?

  20. stella spune:

    BUNA !RETETA ARATA F BINE …..O SA MA APUC SI EU DE TREBA ….MULTUMESC DIN SUFLET PT TOATE RETETELE CARE LE POSTATI PT NOI..AM 2 LUNI DE CRUZ SI AM SLABIT 13 KG E SUPER,,,,,SINGURA PROBLEMA CARE O AM E CONSTIPATIA,,,,,MA PUTETI AJUTA SA-MI SPUNETI CE AM VOIE SA IAU ,,??VA MULTUMESC ANTICIPAT ,,,,

  21. Anca spune:

    Sunt foarte bune. Eu le-am incercat si in varianta de chec, briose si cupcakes (cu o crema de branza mai fina, indulcitor si esenta de unt). Multumesc de reteta.

  22. Elia spune:

    Trebuie sa trec si pe aici sa iti spun ca eu fac reteta asta si pentru dulce si pentru sarat si pe post de paine. E perfecta.

  23. oana spune:

    Buna,
    merge ca in loc de indulcitor sa pun un pic de sare sa le mananc sub forma de paine?

    multumesc
    Oana

  24. ana-maria s spune:

    O reteta super buna. Iese pufoasa si se poate transforma intr-o prajitura delicioasa cu crema. Multumesc !

  25. Ana Nasirpo spune:

    Am facut pain doux. Sunt absolut geniale. Pentru Scara Nutritionala, de joi se se pot face si cu faina integrala. Aceeasi cantitate de faine ca taratele din compozitie – 40 g (la mine lingura de tarate are 10 g).

  26. Karin spune:

    Buna ! Am si eu o intrebare mai tampa… Daca mananci o portie din painicile astea, mai inghiti cele doua linguri de tarate din croaziera ? Niciodata n-am ajuns sa ma lamuresc…

  27. Petre diana spune:

    Buna ziua. Foarte interesanta reteta. Oare merge si varianta sarata? Ce ar trebui sa scot sau sa pun sa o fac painica normala sa zic asa? :)

  28. adriana spune:

    Buna ziua! aceasta compozitie daca o pun in tavita de chec , nu iese umeda la mijloc?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 14 + 25 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)