DIETA DUKAN/UTILE

Paine Dukan 2

Revin cu inca o reteta de paine Dukan, de data asta una fara branza, deci nu mai iese umeda. Evident ca nu seamana cu paine alba, dar aduce foarte mult cu painea neagra. O puteti consuma in combinatii diverse la oricare dintre mesele de pe parcursul unei zile.

Faza Atac, Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva

Portie pentru 2 zile

Ingrediente:

- 4 linguri tarate de ovaz

- 4 linguri tarate de grau (in atac puneti doar 2 lg)

- 3 albusuri

- 3-4 linguri de lapte (optional)

- sare

- 1 lingura de drojdie uscata (la plic)

Se bat albusurile spuma cat mai tare. Se adauga apoi pe rand, in ploaie, taratele de ovaz si cele de grau. La final adaugam sarea, laptele si drojdia si turnam compozitia intr-o tava ingusta, tapetata cu hartie de copt. Retineti, cu cat tava este mai mica cu atat painea va iesi mai inalta.

Introducem tava in cuptorul incins la 180 grade si lasam circa 35-45 minute (in functie de grosimea painii, eventual facem testul cu scobitoarea). Se scoate cu tot cu hartia de copt din tava pe o farfurie si se lasa la racit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Share
this article on Facebook
S-ar putea sa iti placa si:

81 Responses to Paine Dukan 2

  1. Cristina \mihai spune:

    O sa o incerc si pe asta!

  2. TANIA spune:

    e cea mai buna paine dukan ,eu imi pregatesc din 5 abusuri si restul ingredientelor la dublu si am paine pt 6 zile

  3. Alexandra spune:

    Dak nu am tarate de grau…ce pot pune in loc?

  4. cristina spune:

    Excelenta,si cealalta varianta este buna darrrrr asta super buna! multumim

  5. Crisstie spune:

    In loc de drojdie se poate pune praf de copt?

  6. anamaria spune:

    in loc de tarate de ovaz pot folosi fulgi de ovaz? pentru paine,dar si pentru dieta,in general?

  7. Bora Gabriela spune:

    Se poate pune faina de soia in loc de tarate de ovaz? As vrea sa pastrez taratele …. separat de orice reteta ! Va multumesc ….<3

  8. anamaria spune:

    am facut painica. a iesit minunat,si e foarte gustoasa.va multumesc pentru reteta.
    o intrebare care nu are legatura cu painea: din ce etapa avem voie sa folosim ulei de masline?

  9. Emily2112 spune:

    Pot pune in loc de tarate de grau tarate de psylium? Stiu ca nu se asimileaza, ajuta la slabit. Multumesc

  10. Bora Gabriela spune:

    Revin cu intrebarea despre FAINA DE SOIA…Se poate pune faina de soia si tarate de grau, sa “scutesc”, astfel taratele de ovaz?

  11. violeta spune:

    am facut si eu ieri pt prima oara.este extraordinar de buna.

  12. Silvye spune:

    Buna,in primul rand felicitari pentru initiativa,acest site ne sustine in a duce mai departe dieta cu usurinta!
    Ceea ce vreau sa intreb este daca informatiile afisate la inceputul fiecarei retete si anume_ poate fi consumat in faza de:atac,croaziera,consolidare,etc – sunt informatii corecte in ceea ce priveste dieta si putem consuma acel produs (moderat bineninteles) fara grija ca ne va afecta?Adica sa fim siguri ca nu mancam ceva ce nu trebuia si ne ingrasam in loc sa slabim.
    De ex acea paine Dukan o pot consuma in croaziera?
    Multumesc si succes tuturor!

    • admin spune:

      Buna! Da, informatiile sunt corecte referitor la faze. Si da, daca la paine scrie ca o poti consuma incepand cu croaziera asa e.

      • Anca spune:

        am si eu o nelamurire :D am voie sa mananc painita asta in zilele de PP de la croaziera? eu am ales sa merg pe varianta 1:1 ca e mai usor. de asemenea alimentele tolerate in coaziera sunt acceptate si in PP? multumesc foarte mult!

  13. Silvye spune:

    In regula,multumesc mult!!!

  14. Maria spune:

    Drojdia este aliment tolerat?

  15. Daniela spune:

    Mie nu mi-a iesit painica asta….adica, nu arata deloc ca in poza, mi-a iesit mult mai subtire, am folosit tava ingusta, dar de lungimea standard pt o tava de chec si efectiv compozitia era putina, am observat de cand am intins-o in tava….in fine, o sa mai incerc. Sunt noua in grupul vostru, adica, am ajuns la croaziera, desi am dat-o in bara cu cele 4 zile de atac, pt ca m-am ”pacalit” primele 2 zile cu o branza care-i zicea ”degresata” de la Lidl, dar de fapt continea multa grasime, nu stiu unde citisem eu ca pot consuma masline si am mancat in cantitate destul de mare, iar pe cand mi-am dat seama de greseli am ajuns la croaziera si am stat in cumpana daca sa mai continui sau nu…..am decis sa continui; am slabit 1,2 kg in atac si de o saptamana de cand sunt la croaziera n-am mai dat jos nici 1 gram, desi acum am respectat regulile. Mentionez ca tin 5 PL cu 2 PP, imi doresc sa slabesc 5-6 kg nu sunt asa ”disperata”.Credeti ca ar trebui sa mai continui? sau daca am gresit…trebuie sa reiau? ma gandesc ca fara dulciuri si grasimi tot se vor topi ele cumva….kilogramele. Multumesc anticipat si sper ca nu v-am plictisit. Va urmaresc in continuare.

  16. cristina marin spune:

    fara albusuri nu merge ?

  17. NICOLE spune:

    in seara asta am facut-o si eu. nu sunt fan paine, dar eram curioasa ce iese si a iesit foarte buna, doar ca am presarat cateva seminte de chimen din prima reteta de paine si este excelenta! multumesc! :-*

  18. andreeaterni spune:

    aceasta tarate de ovaz trebuiesa fie obligatoriu cea de la dukan sau e buna si cea din comert? e un pic mai ieftina fata de cea a lui dukan.

  19. andreeaterni spune:

    aha o sa iau din aceea de acum.mersi

  20. Gianina Chioran spune:

    Buna! Sunt la faza de croaziera si as vrea sa stiu care este cantitatea maxima de consumat a taratelor de grau/zi? Tot 2 linguri ca si la cele de ovaz? Multumesc!

  21. Mihaela spune:

    o reteta in care as putea sa consum cele 3 galbenuse ramase unde as putea gasi?

  22. Florina Baci spune:

    Buna, sint noua pe aici, sint in ziua cinci faza de atac, mîine incep faza de croaziera, mi-am facut pîinica .Nu mi-a iesit , zic eu, am respectat cantitatile , am pus in tava mica dar , mi -a ieșit subtire cam cit o felie de pîine. Eu am pus drojdie proaspata(verde). Oare trebuie lasata la dospit? Aș dori in raspuns. Multumesc anticipat.

    • admin spune:

      Buna. Iese subtire ptr ca nu sunt mari nici cantitatile de ingrediente folosite. Depinde si cat de mare a fost tava folosita. Nu se prea lasa la dospit ca nu are cu ce :(

      • Florina Baci spune:

        Buna, multumesc ptr raspuns. Mai am o problema : ieri a fost ziua cinci de atac , am mica somon afumat, briza 0% , si somon la cuptor ( bineinteles tarîtele de ovaz) si in dimineața asta am urcat 300 g. Ce s-a intimplat? Eu am ales sa maninc o zi pește , una pui , una curcan și iar peste….ce am greșit? E adevarat ca am gustat pînica , dar a fost un pic 2 cm patrati . În legatura cu miscarea fac 20 minute de bicicleta eliptica si 50 de abdomene. Multumesc, o zi bună.

  23. cristina spune:

    Am inceput si eu dieta.Sunt la faza de croaziera,am ancercat si cateva retete,ieri am facut painea(a iesit delicioasa).azi fac supa de salata si prajitura desteapta.multumesc pt retete!sunt de mare ajutor.

  24. Florina Baci spune:

    Buna, Admin, da e asa cum ai spus. Am inceput pe data de 16 mai : 5 zile atac , apoi croaziera 5 cu 5 . Azi m-am cintarit 3,8 in minus( total ) . Multumesc pentru incurajari. Mai am o nedumerire: pot minca piftie de curcan in zilele de PP croaziera? Piinea iese ffff buna cu cantitatile duble perntru 4 zile .

  25. Oana g spune:

    Buna ziua
    Pot sa imi fac paine din faina integrala , ca am inteles ca pot manca 2 felii pe zi in consolidare ?
    multumesc

  26. oana.g spune:

    si cam din cate linguri de faina ar fi portia zilnica de 2 felii de paine

  27. Alexandra spune:

    E delicioasa painica. Am fost sceptica la inceput cand am vazut compozitia atat de moale, dar e atat de buna!!! Si nici macar nu am pus sare. Imi pare rau ca trebuie sa o impart pt 2 zile. Dar asta e, facem sacrificii :)

  28. Ildiko spune:

    Buna! Am facut si eu painea dupa reteta aceasta, dar am modificat-o putin.
    PAINE (CHIFLE) DUKAN 

    Ingrediente:
    150 ml. lapte
    5 linguri tarate de ovaz
    3 linguri tarate de grau
    3 oua
    1 plic drojdie uscata
    Sare

    Mod de preparare:

           Amestecam taratele de ovaz si de grau cu sarea si laptele, amestecam bine si lasam compozitia cateva ore la inmuiat. 
           Batem albusurile spuma tare dupa care adaugam galbenusurile si mixam bine. 
           Cu o paleta sau cu lingura de lemn incorporam taratea inmuiata si amestem usor de jos in sus, adaugam si pliculetul de drojdie amestecand incet sa nu se lase aluatul. 
           Turnan compozitia intr-o tava de silicon sau intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt sau in 12 forme de muffins (cate 2 linguri in fiecare). Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 50-55 minute. 

    Pofta buna!

  29. marilena spune:

    sfaturi,incurajari dukan
    nu mai pot slabi, sunt la croaziera si nu am mai slabit delo cde cca 2 saptamani!!

  30. Adriana spune:

    ce dimensiuni are tava? multumesc

  31. AlinaD spune:

    Am voie si in faza de atac painica aceasta?Daca da,cate felii pe zi?Multumesc pentru retete!

  32. diana spune:

    cata cantitate de paine se poate manca in faza de croaziera ?

  33. diana spune:

    cata cantitate de paine se poate manca zilnic in perioada de croaziera ?

  34. Lavinia321 spune:

    buna! sunt noua pe aici si am si eu o intrebare/ sunt in etapa de croaziera, am tinut etapa de atac 10 zile si am dat aproape 5kg. dar acum la croaziera sunt de 4 zile si nimic, de fapt am pus vreo jum de kg. Fac miscare, nu am deviat de la dieta. Am hotarat ca ar fi mai usor sa fac croaziera 1/1. oare nu functioneaza bine asa, sa incerc 5/5?

  35. nicoleta spune:

    Am incercat reteta si a iesit grozava!

  36. simona spune:

    buna sunt in a doua zi de atac si nam inteles prea bn CE inseamna PP si PL MULTUMESC

  37. loopoo spune:

    Bună! Curiozitatea mea e următoarea: cu ce alimente se poate combina pâinica Dukan? Pot, de exemplu cu peşte afumat?

  38. Bianca spune:

    Buna!!! :) voiam sa intreb daca taratele de ovaz sau de grau trebuie macinate…si daca am voie sa mananc icre preparate in casa (sunt in perioada de consolidare)!!! :*

  39. iordache mirela spune:

    buna si daca punem 6 lg de tarata de ovaz paine pentru cate zile este la atac …?multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 30 + 12 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)