DIETA DUKAN/UTILE

Papricas ardelenesc de pui

Cu totii avem retete care ne aduc aminte de copilarie. La unii sunt prajituri, la altii ciorbe sau de ce nu feluri principale. Fie ca ni le pregatea bunica, fie ca mama era specialista aceste retete erau delicioase. Si sunt.

Asa si in cazul meu. Eu sunt ardeleanca, dupa cum bine stiu unii dintre voi, asa ca imi aduc cu placere aminte de papricasul de pui facut de mama. Si chiar daca la vremea copilariei nu eram mare fan mamaliga, papricasul nu mergea cu altceva decat cu mamaliga si o mancam cu placere. Il fac si eu acum pentru familia mea, mai rar ce e drept, dar parca tot ala facut de mama e mai bun. Si de-aia cand vine in vizita in Bucuresti o pun neaparat sa ne pregateasca papricas. Sper sa il incercati si voi si sa va placa, chiar daca am incercat sa va dau o adaptare, astfel incat sa fie o reteta dukan potrivita dietei (dar aveti si varianta originala).

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă

Scara nutritionala: incepand de Miercuri

Ingrediente:

-3-4-5 bucati de pui (pulpe, ciocanele, piept)

-1 ceapă

- 1-2 lgt boia de ardei dulce, sare de himlaya, piper

- 150-200 ml lapte degresat

- 1 lg amidon de porumb (sau faina pentru cine nu tine dieta)

- 3 lg quark (sau 200 g smantana pentru cine nu e la dieta)

- 1 lgt ulei de măsline

- patrunjel verde

Preparare.

Ceapa tăiată mărunt se călește în uleiul de măsline circa 3 minute. Adăugăm apoi boiaua si mai lasam la  călit 2 minute. Punem bucatile de pui si se lasa sa se inabuse sub capac cateva minute( aprox. 6-8 min.).

Turnam apoi peste pui o cana de apa si lasam la fiert sub capac (se va evapora o parte din apa).

Între timp laptele îl amestecăm cu amidonul de porumb și apoi îl adăugăm în oala peste puiul fiert. Lăsăm la foc mic și amestecăm constant până se îngroașă (circa 10 minute), însă sosul nu trebuie să fie foarte gros. La ultimul clocot adăugăm sare, piper și quarkul (sau smantana), mai lăsăm să dea de două ori în clocot și oprim focul. Se consumă caldă cu patrunjel verde tocat deasupra si mamaliguta (dukan sau normala).

Poftă bună!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Share
this article on Facebook

3 Responses to Papricas ardelenesc de pui

  1. Alina spune:

    Buna. Pare foarte gustoasa si vreau sa o incerc, dar am o intrebare: cum fac mamaliguta dukan?

  2. Lucia spune:

    Buna Ioana, in primul rand iti multumesc pentru retete si timpul ce ni-l aloci.
    Am facut cateva dintree retetele tale…au iesit yummyy.
    As dori sa fac acest papricas cu orez konjak. Nu am experienta cu produsele din kojak,am incercat cu taiteii, ca garnitura, dar nu aveau nici un gust :( Cum ar trebui sa fac orezul , sa iasa bun , cu gust ? Multumesc inca o data

    • admin spune:

      Ideea la tot ce e din konjac este sa folosesti condimente aromate pentru a le da gust (ca ele nu au si isi imprima din gustul celorlalte ingrediente). Asaca ca pune in el ce condimente iti plac si o sa iasa mai comestibil :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 21 + 29 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)