DIETA DUKAN/UTILE

Pasca

Se apropie sărbătoarea sfântă a Paștelui și nu se poate să nu punem pe masă și o Pască, fie ea și una făcută după o rețetă Dukan. Dar vă spun că este la fel de delicioasă și aromată ca și cea normală. Vă invit să vă luați nbotițe și să vă pregătiți de gătit. Rețeta asta face parte din meniul de sărbători pe care am să vi-l propun în curând.

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente aluat:

-2 lg tărâțe de ovăz

- 2 lg tărâțe de grâu

- 1 lg amidon de porumb

- 4 ouă (din care un gălbenuș îl folosim la umplutură)

- 150 g iaurt degresat

- 1 linguriță praf de copt

- 3-4 linguri îndulcitor

- 1 fiolă esență de vanilie

Ingrediente umplutură:

-1 cutie de brânză degresată de 250 g (am folosit Delaco si mi-a placut cum a iesit)

- 1 gălbenuș de ou

- 2 fiole de esență de vanilie

- 2 linguri goji

- 3 lg îndulcitor

Mai întâi puneți goji la înmuiat în apă, iar apoi vă ocupați de preparat aluatul.

Separați albușurile de gălbenușuri. Într-un bol puneți ingredientele uscate (tărâțele, amidonul, îndulcitorul), peste care adăugați iaurtul, esența de vanilie și 3 gălbenușuri. Amestecați și omogenizați bine compoziția și adăugați și praful de copt. Separat bateți albușurile cu puțină sare spumă tare. Luați cu lingura câte puțină spumă de albușuri și amestecați-o în compoziția cu tărâțe.

Brânza degresată o amestecați cu gălbenușul, îndulcitorul, esența de vanilie și cu fructele goji scoase de la hidratat din apă. Omogenizați bine compoziția.

Asamblarea

Pentru a face Pasca eu am folosit o formă de silicon, de tip trandafir (se vede în poză). Ideea la această Pască este aceea de a pune umplutura de brănză în centru formei, rămânând câțiva centimetrii până în margine (se vede in poză). Peste brânză turnăm aluatul. Introducem tava în cuptorul încins la 160 de grade și o lăsăm circa 30-35 min (faceți testul cu scobitoarea). După ce ați scos-o din cuptor lăsați-o la racit 5-10 minute și scoateți-o din tavă. După ce s-a racit de tot pudrați niște îndulcitor deasupra și râsfățați-vă papilele gustative.

Pofta bună!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Share
this article on Facebook

44 Responses to Pasca

  1. estelle spune:

    Care e gramajul la branza? 250-300gr?

  2. darvas ionela spune:

    ce gramaj are cutia de branza , va rog ?

  3. Claudia spune:

    Buna! As vrea sa fac mâine pasca, dar nu am forma de silicon. Merge într-un vas yena? Cu hârtie de copt. Mersi

  4. MIHAELA spune:

    Draga mea,iti multumesc foarte mult pentru retetele pe care le postezi totul este foarte explicit si desi nu am mare nevoie sa slabesc tin aceasta dieta si este mult mai usor cu toate aceste lucruri pe care le impartasesti cu noi .Vreau sa iti spun ca eu locuiesc in Franta si am studiat atat cartea cat si situl web al dr -ului Dukan,iar tot ceea ce tu postezi este foarte corect .Succes pe mai departe

  5. Weber Maria spune:

    Am facut pasca si a iesit ffff buna!
    Multumesc pentru retete.

  6. Nico spune:

    arata super pasca ta.o voi face si eu!multumesc pt. teteta.am si o intrebare:avem voie masline?

  7. Monica spune:

    Imi poti spune te rog de unde ai luat forma de silicon?

  8. Monica spune:

    Multumesc

  9. eliza sandu spune:

    am facut pasca ,a fost ffffffffffffffffffffff buna
    ai o multime de retete excelente
    multumesc pt ajutor

  10. cristina spune:

    f buna Ioana,excelenta,mersi mult!

  11. ioana spune:

    foarte buna pasca am incercat o imediat dupa ce ati postat reteta….ma intreb oare…as putea inlocui branza obisnuita cu quark? adica as vrea ca si consistenta sa dea mai mult cu pasca de smantana pe care o ador…multumesc anticipat….si la cat mai multe retete delicioase

    • admin spune:

      Buna. Din pcate nu cred ca o sa iasa cum trebuie, deoarece quarkul are o alta consistenta (e bun pentru cheese cake mai degraba). Dar daca zici ca iti place mai cremoasa poti incerca.

  12. sabina spune:

    Ceau imi poti spune te rog daca fac pasca cu indulcitor de stevia iese un pic amara?cand ai postat reteta am facut-o cu alt indulcitor si a fost fffff buna,doar ca am vrut unul natural si l-am cump pe asta care nu_mi place f tare,de exemplu trufele nu au un gust aparte de la el:(

  13. sabina spune:

    Ceau imi poti spune te rog daca fac pasca cu indulcitor de stevia iese un pic amara?cand ai postat reteta am facut-o cu alt indulcitor si a fost fffff buna,doar ca am vrut unul natural si l-am cump pe asta care nu_mi place f tare,de exemplu trufele au un gust aparte de la el:(

  14. elena spune:

    D aca nu am tarate de grau cs pot folosi va rog????

  15. Adina spune:

    Buna…am trecut si aceasta reteta in lista de must-have pe masa de Pasti.
    Am o intrebare insa…ce parere ai despre taratzele de secara…au vreun efect negativ asupra dietei?

  16. pana ionela spune:

    daca dublez cantitatile,pot sa-mi impart pasca in mai multe portii?

  17. MANU spune:

    fac Pasca a n+1 a oara :) excelenta :* multumim pt retete :)

  18. renate spune:

    Super buna,jos palaria!Am gasit-o tocmai buna cu ocazia vizitei parintilor mei-tatal avand diabet,din pacate nu am avut o forma deosebita!!!Eu am intrat in faza a doua,dupa o interminabila faza de atac pentru ca eram obisnuita cu hrana mai mult vegan dar fiindca fiica mea a slabit 2o kg,m-am gandit s-o incerc si eu.De ce nu xilitol?De chia imi puteti spune ceva?

  19. ALINA-DIANA spune:

    IMI POTI SPUNE TE ROG CE FEL DE INDULCITOR AI FOLOSIT??AM VAZUT CA E PUDRA…IMI POTI SPUNE CUM SE CHEMA..DE LA CE FIRMA??ITI MULTUMESC.

  20. aloman larisa spune:

    asta se poate minca intr-o singura zi? parca erau admise 2 linguri de tarite pe zi, una ca tolerata…..

    • admin spune:

      2 lg tarate de ovaz si 2 de grau (una e permisa, la cealalta poti renunta sau o poti considera aliment tolerat). deci e pentru o zi.

  21. Mira spune:

    Buna,
    Am si eu pasca la cuptor dar am folosit indulcitor pe baza de stevie …sper sa nu fie amara :(

  22. Elena spune:

    O MINUNATIE, BRAVO ! Dar spune-mi si mie, te rog, care e smecheria cu forma de yena tapetata cu hirtie mototolita si umezita cu apa ?! Asa zice Claudia mai sus. E drept ca eu am facut-o cu hirtia nemototolita si neumezita si s-a cam lipit (am reusit, insa, s-o dezlipesc cu aburi). Crezi ca daca faceam cum zicea Claudia nu se mai lipea, asta e rostul ? Ce stii tu din experienta ta ?

    • admin spune:

      Da, sunt trucuri ca sa nu se lipeasca compozitia de hartie (nu neaparat garantate, depinde si de retete). POti de expl sa ungi hartia cu un servetel pe care ai pus niste ulei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 9 + 29 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)